Activiteiten en verenigingsleven

Regelmatig worden bij Laverhof activiteiten georganiseerd voor zowel cliënten in onze locaties als cliënten daarbuiten. De activiteiten worden aangekondigd op de kabelkrant, in de huisbladen of via affiches op de publicatieborden. Ook kunt u in de agenda's op deze website kijken.

Dagactiviteiten
De ene bewoner neemt graag actief deel aan het verenigingsleven, de andere is graag op passievere wijze bezig op de eigen kamer of huiskamer. De medewerkers op de afdelingen schenken graag aandacht aan de dagbesteding van bewoners. Bewoners kunnen helpen bij het dekken van de tafel, boodschappen doen, koffie schenken, afwassen en de was vouwen. Ook zorgen de medewerkers voor een prettige leefsfeer met een muziekje op de achtergrond of een tv-programma. Indien er behoefte is, worden er korte activiteiten gedaan. Hierbij kunt u denken aan boeken (voor-)lezen over vroeger, foto's van de omgeving bekijken, spelletjes, nagelverzorging of bewegen aan tafel. Ook zijn er vrijwilligers actief die bewoners begeleiden met wandelen, bewegen in de beweegtuin, koffie drinken of kaarten.

Verenigingsleven Mgr. Bekkershuis en St. Barbara
In het Mgr. Bekkershuis en St. Barbara is een afdeling Welzijn die het verenigingsleven organiseert. Thuiswonende senioren kunnen hierbij aansluiten. De verenigingen worden georganiseerd door een professional en ondersteund door vrijwilligers. Het deelnemen aan een vereniging is niet geheel kosteloos. Net zoals in het dagelijkse leven, kennen we contributiegelden in de vorm van een strippenkaart. Afhankelijk van de vereniging betaalt u één of meerdere strippen. De strippenkaarten zijn te koop bij de gastvrouwen van het Mgr. Bekkershuis en St. Barbara.

Optredens
Naast de verenigingen, vinden er in ’t Torentje in St. Barbara of d’n Herd in het Mgr. Bekkershuis maandelijks optredens plaats. Hierbij worden een hapje en drankje geserveerd. Artiesten en verenigingen uit de omgeving worden uitgenodigd om een optreden te verzorgen. De aankondiging gebeurt via affiches op de prikborden en via de agenda op de website. U bent van harte welkom. Wanneer er een optreden is, vervalt de vereniging op dat tijdstip.

Modemarkt
Twee maal per jaar biedt het Mgr. Bekkershuis de mogelijkheid om op locatie kleding en schoenen te kopen. Hiervoor worden winkels uitgenodigd om hun waren te laten zien. Zo kunt u aankopen doen voor het komende seizoen op de locatie. Alle aankopen zijn voor eigen rekening.

Servicepas voor thuiswonende senioren Schijndel
Laverhof biedt voor thuiswonende senioren in Schijndel de Servicepas. Woont u in Schijndel of directe omgeving en bent u 55-plusser, dan kun u gebruikmaken van deze pas. Klik hier voor meer informatie. 

Hof van Berne in Cunera | De Bongerd
Het Hof van Berne is toegankelijk voor cliënten van Laverhof èn voor oudere inwoners van de gemeente Bernheze. Het verenigingsleven is een groepsactiviteit. De verenigingen worden begeleid door vrijwilligers, met ondersteuning van de medewerkers Welzijn.

Op verzoek van de deelnemers en bij voldoende belangstelling, worden nieuwe verenigingen gestart.

Om deel te kunnen nemen aan een vereniging wordt een kleine contributie gevraagd, in de vorm van één of meer strippen. U heeft geen indicatie nodig. Strippenkaarten voor het verenigingsleven zijn verkrijgbaar in het winkeltje van Cunera|De Bongerd. Buiten openingstijden van het winkeltje zijn de strippenkaarten ook verkrijgbaar bij de Plaza.

Klik hier voor meer informatie over Het Hof van Berne.

Een levendig Retraitehuis!
Kwaliteit van leven verhogen. Dit is het doel van een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers van het team Welzijn, Huiskamers. Zij hebben als taak vanuit het begrip vraaggericht werken, met individuele cliënt als uitgangspunt. Alles in een kansrijke omgeving, ruimte voor verrijking en nieuwe ervaringen. Voor gezelligheid en samenzijn.

Ontspanning en vermaak
Een kleine greep uit de vele mogelijkheden samen met de vrijwilligers:
•    Een krantje lezen in uw eigen appartement, in D'n Blauwe Engel of in de huiskamer?
•    Een wandeling maken in onze prachtige tuin? Of rustig genieten in het tuinhuisje?
•    Een balletje gooien op de jeu de boulesbaan?
•    Meer bewegen voor ouderen, zingen of muzikaal bezig zijn?
•    Creatief bezig zijn en schilderen?
•    Meedoen aan geheugengym of aan een gezelschapsspel?
•    Fietsen met begeleiding op de rolstoelfiets.

Heeft u zin in een kopje koffie met gebak of iets lekkers van de kleine kaart, bezoek dan de ontmoetingsplek D'n Blauwe Engel. In deze ontmoetingsplek is een spellentafel aanwezig en gratis wifi.
Natuurlijk spelen de activiteiten in op de seizoenen en jaarthema’s. Denk aan carnaval, Pasen, Pinksteren, kermis, Herfstmarkt, Sinterklaas en Kerst. Wilt u meer informatie over de activiteiten, bekijk dan de agenda.


 

Agenda

Heeswijk

Geen evenementen

Schijndel

Geen evenementen

Het Retraitehuis

Geen evenementen