Activiteiten en verenigingsleven

Laverhof biedt een activiteitenprogramma inspelend op de actualiteit en de wensen van de bewoners. De ene bewoner neemt graag actief deel aan het verenigingsleven, de andere is graag op passievere wijze bezig op de eigen kamer of huiskamer. De dagbestedingscoach coördineert samen met de medewerkers Welzijn de activiteiten. 

Wij vragen aan familie en netwerk van de bewoner om mee zorg te dragen voor een fijne dag. Hierbij kunt u denken aan boeken (voor-)lezen over vroeger, foto's van de omgeving bekijken, spelletjes, nagelverzorging of bewegen aan tafel. Ook zijn er vrijwilligers actief die bewoners begeleiden met wandelen, bewegen in de beweegtuin, koffie drinken of kaarten.

Daarnaast kunnen bewoners helpen bij het dekken van de tafel, boodschappen doen, koffie schenken, afwassen en de was vouwen. Ook zorgen de medewerkers voor een prettige leefsfeer met een muziekje op de achtergrond of een tv-programma. Indien er behoefte is, worden er korte activiteiten gedaan. 

Verenigingsleven
Op alle locaties is een afdeling Welzijn die het verenigingsleven organiseert. Thuiswonende senioren kunnen hierbij aansluiten. De verenigingen worden georganiseerd door een professional en ondersteund door vrijwilligers. Het deelnemen aan een vereniging is niet geheel kosteloos. Net zoals in het dagelijkse leven, kennen we contributiegelden. Bewoners betalen een maandelijkse eigen bijdrage en externe deelnemers betalen in de vorm van een strippenkaart die te verkijgen is bij de gastvrouw. 

Optredens
Naast de verenigingen, vinden er maandelijks optredens plaats. Hierbij worden een hapje en drankje geserveerd. Artiesten en verenigingen uit de omgeving worden uitgenodigd om een optreden te verzorgen. De aankondiging gebeurt via affiches op de prikborden. U bent van harte welkom. Wanneer er een optreden is, vervalt de vereniging op dat tijdstip.

Ook worden er regelmatig modemarkten georganiseerd. 

Meer informatie
Meer informatie over het activiteitenprogramma kunt u vinden op de publicatieborden, in de activiteitenkalender of bij team Welzijn. 

 

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met uw vragen over wonen bij Laverhof.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren