Personenalarmering

Ook als u nog zelfstandig woont en zelfredzaam bent, kan het een hele geruststelling zijn om te weten dat u in noodgevallen een beroep kunt doen op de personenalarmering van Laverhof. Ouderen in Berlicum, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Middelrode, Schijndel, Vorstenbosch en Wijbosch kunnen hiervan gebruik maken. Voor Uden is professionele opvolging alleen mogelijk voor Amarel, Kloosterpark, Arnoldus klooster en Uden Zuid. 

Voor personenalarmering werkt Laverhof samen met Zinnovators. 

Vormen van opvolging  
Er zijn twee vormen van opvolging van het alarm mogelijk: 

A.   Informele opvolging  
Hierbij geeft u drie contactpersonen op die bereid zijn aan uw oproep te voldoen. Deze personen dienen hun gegevens kenbaar te maken en deze worden opgeslagen bij de zorgcentrale. De oproep gaat naar de zorgcentrale en zij nemen direct telefonisch contact op met een van de drie door u opgegeven contactpersonen. Bijvoorbeeld uw buren of familieleden. Bij elke alarmering krijgen alle contactpersonen die hun e-mailadres hebben opgegeven, een melding per mail dat er een alarm geweest is. Indien informele alarmering niet voldoende of niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat uw sociale netwerk beperkt is, kan gekozen worden voor professionele opvolging. 

B.   Professionele opvolging  
Hierbij gaat uw oproep naar de zorgcentrale en die geeft uw oproep, indien nodig, direct door naar de zorgmedewerker. Bij bijv. een testmelding wordt dit niet gedaan. De zorgmedewerker handelt de oproep af. Ook hier krijgen bij elke alarmering alle contactpersonen die hun e-mailadres hebben opgegeven, een melding per mail dat er een alarm geweest is. Om veilig en snel toegang te verlenen tot de woning kunt u gebruikmaken van de Puck sleutelkluis. Deze SKG goedgekeurde codekluis kunt u ook via Zinnovators huren of aanschaffen.

Alarmeren via hals-of polszender
Bij personenalarmering kunt u keuze maken uit een hals- of polszender. U drukt op de knop van de zender en u maakt contact met de opvolging naar de door u gemaakte keuze.

Aan- en afmelden
Voor meer informatie en om aan- en af te melden, kunt u terecht op zinnovators-laverhof.nl. Voor ondersteuning bij de aanvraag kunt u contact opnemen met Zinnovators, telefoon 030 - 31 00 421.

Klik hier voor de folder over personenalarmering. 

Personenalarmering

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren