Anna Hospice

Anna Hospice in Wijbosch bevindt zich in het voormalige klooster Annahof dat naast verpleeghuis St. Barbara ligt en biedt inmiddels plaats voor vijf gasten. De voorziening staat open voor mensen vanaf 18 jaar die ongeneeslijk ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden.

De zorg in Anna Hospice is gericht op begeleiding van het stervensproces door pijn- en symptoomverlichting. Ook is er aandacht voor emotionele, spirituele en sociale behoeften. Familieleden en naasten zijn altijd welkom in het hospice; er zijn geen bezoektijden.

Afscheid nemen in huiselijke sfeer
De sfeer in het hospice wordt zoveel mogelijk gekenmerkt door huiselijkheid en rust. Gasten kunnen omringd door geliefden en vrienden, afscheid nemen van het leven. Zorg en begeleiding wordt geboden door professionals en vrijwilligers. We nodigen gasten, familieleden en naasten uit om van het hospice zo veel mogelijk een thuis te maken, in de eigen kamer en in de gemeenschappelijke ruimtes. In afstemming met elkaar en met de professionals en vrijwilligers wordt de zorg ingericht.

Het Anna Hospice biedt:

  • 24 uur per dag professionele begeleiding van het stervensproces
  • Vijf huiselijke kamers met eigen badkamer, toilet, tv, draadloos internet en eigen terras
  • Mogelijkheid voor logeren op de kamer. Kosten voor maaltijden voor familie/bezoekers zijn voor eigen rekening
  • Gebruik van stilteruimte, gemeenschappelijke huiskamer, keuken en terras
  • Mogelijkheden voor opbaren en afscheidsbijeenkomsten

Het team
Het team bestaat uit palliatief deskundige artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, geestelijk verzorgers en vrijwilligers. Zij maken de laatste levensfase zo aangenaam mogelijk. Ook de eigen huisarts is welkom om medische zorg te verlenen, als de gast daar de voorkeur aan geeft. Er is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig.

Iedereen is welkom
Iedereen is welkom in Anna Hospice, ongeacht levensovertuiging of achtergrond. 

Om een indruk te krijgen van Anna Hospice, kunt u hier de film over het hospice bekijken.

Hoe aanvragen?
Wanneer een opname in het hospice gewenst is, kunt u tijdens werkdagen contact opnemen met het cliëntservicebureau van Laverhof in Schijndel, tel. 073 - 544 33 33. Voor opname is een indicatie palliatief terminale zorg nodig.

Klik hier voor de folder over Anna Hospice.

Stichting Vrienden van Anna Hospice
Met de komst van Anna Hospice is de Stichting Vrienden van Anna Hospice opgericht. Het doel van de Stichting Vrienden van Anna Hospice is het bieden van financiële steun aan Anna Hospice die ten goede komt aan het welzijn van de gasten van Anna Hospice in de laatste fase van hun leven. Klik hier voor meer informatie over de stichting. 

Anna Hospice
Eerdsebaan 3, 5482 DA Wijbosch
(achterzijde St. Barbara) 

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren