Cunera | De Bongerd

Cunera | De Bongerd in Heeswijk-Dinther, is een dubbellocatie voor wonen met zorg en behandeling. In Cunera | De Bongerd wonen cliënten met lichamelijke aandoeningen of beperkingen en cliënten met dementie.

Op Kastanjedreef en Lindelaan in Cunera wonen mensen met dementie in kleinschalige woongroepen van acht cliënten, die ieder een eigen zit-slaapappartement hebben, met gedeeld sanitair. Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke huiskamer met keuken, waar activiteiten worden georganiseerd en gezamenlijk kan worden gegeten. Voor een indruk van Cunera kunt u hier de film bekijken.

Op Bellefleur, Elstar en Sterappel in De Bongerd wonen cliënten met lichamelijke aandoeningen of beperkingen in een eigen appartement. Er zijn gemeenschappelijke huiskamers voor ontmoeting, maaltijden en activiteiten.

Verzorgd wonen
Voor cliënten met een lichte zorgvraag biedt De Bongerd ook mogelijkheden voor het huren van een appartement in een beschutte woonomgeving met zorg- en dienstverlening van Laverhof. Kijk hier voor een indruk van De Bongerd.

Revalidatie
Revalidatie De Bongerd biedt tijdelijke opname voor ouderen die na een verblijf in het ziekenhuis niet in hun eigen woonomgeving kunnen revalideren of herstellen.

Kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure
Wilt u naar de kapper, schoonheidsspecialiste of pedicure? Cunera | De Bongerd heeft een eigen kapsalon en schoonheidssalon. In de informatiegids leest u hoe u een afspraak kunt maken. De kosten hiervoor komen voor eigen rekening.

Dagbesteding
Cunera | De Bongerd biedt gespecialiseerde dagbesteding. Deze vorm van dagbesteding is gericht op ouderen die nog zelfstandig wonen en voor wie andere voorzieningen in hun eigen wijk of buurt niet toereikend zijn, omdat er meer ondersteuning nodig is van professionals.

Prachtige omgeving
Cunera | De Bongerd ligt in een prachtige parkachtige omgeving, omzoomd met oude eiken en beuken, naast de abdij van Heeswijk. De tuin is voorzien van geasfalteerde wandelpaden, waardoor hij zeer toegankelijk is voor rollators en rolstoelen. Ook zijn er voldoende banken.

Wat is er te zien?

  • Er is een beweegtuin voor ouderen waar u met of zonder begeleiding actief kunt bewegen. U vindt de beweegtuin naast het pad naar de hoofdingang.
  • Het dierenpad met beelden van inheemse dieren. De dieren zijn natuurgetrouw en op ware grootte gemaakt van polystone en zo opgesteld dat bezoekers, jong en oud, op zoek moeten naar de dieren. De tien dieren komen van nature ook voor in de omgeving van Cunera/De Bongerd en zijn opgesteld langs het wandelpad bij Cunera aan de zijde van de Zijlstraat. Bij de receptie is een plattegrond op te halen met daarbij een aantal wetenswaardigheden over de dieren.
  • De mooi aangelegde vlindertuin siert de oostzijde van de Bongerd. Hier is ook nog een gedeelte van de oude fruitboomgaard.
  • Bij Cunera en De Bongerd zijn, vaak met de hulp van bewoners, kleine groentetuintjes aangelegd. De bewoners kunnen helpen met het onderhoud van de tuinjes en van de 'oogst' genieten!
  • Op verschillende plekken in de tuin scharrelen krielkippen rond.
  • De mooie grote volière is gevuld met fazanten, sierduiven, kwartels en kleine zangvogels. Er is voldoende zitgelegenheid om hier volop van te genieten!
  • Houdt u van een spelletje? Er is een dubbele jeu de boules baan in de tuin, natuurlijk voorzien van voldoende zitgelegenheid.

Wilt u meer weten over de prachtige omgeving van Cunera | De Bongerd? Onder leiding van een natuurgids kunt u een prachtige wandeling in de tuin maken. Hij vertelt u alles over de bloeiende vaste planten, de heesters en de bijzondere jonge en oude bomen.

Gaat u binnenkort (tijdelijk) verhuizen naar Cunera | De Bongerd, de informatiegids vertelt meer over deze locatie.

Voor een plattegrond van de locatie klikt u hier.

Vragen?
Voor meer informatie over Cunera | De Bongerd kunt u contact opnemen met ons cliëntservicebureau. 
Telefoon: 073 - 544 33 33
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur
E-mail: csb.heeswijk@laverhof.nl

Adresgegevens:
Cunera | De Bongerd
Zijlstraat 1
5473 CJ  Heeswijk-Dinther
Telefoon: 0413 - 29 81 00
E-mail: receptiech@laverhof.nl

 

 

 

 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

Plaats een waardering of bekijk alle waarderingen!

Laverhof wordt op ZorgkaartNederland gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8.1.
Bekijk hier alle waarderingen of plaats een waardering.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren