Fioretti

Wonen met zorg in leefgemeenschap Fioretti
Veilig wonen zonder zorgen op een plek waar je gekend wordt en met voorzieningen in de buurt. Het appartementencomplex Fioretti in hartje Veghel biedt deze mogelijkheid. Op het voormalige kloosterterrein van de Zusters Franciscanessen van Veghel is een eigentijdse woon- en leefomgeving (LeefGoed) ontwikkeld waar het gebouw Fioretti onderdeel van uitmaakt.

Achter het voormalige klooster van de Zusters Franciscanessen zijn 36 appartementen gerealiseerd waar zorg en aandacht voor elkaar vanzelfsprekend zijn: samen leven, samen zorgen. Dit komt voort uit het gedachtegoed van de Zusters Franciscanessen van Veghel die eveneens in Fioretti wonen. De opzet van Fioretti is speciaal gericht op zelfstandig wonende bewoners met een zorgindicatie, die zich aangesproken voelen door deze manier van elkaar ondersteunen. Bewoners en mantelzorgers samen zorgen ervoor dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen in Fioretti. Er is bovendien dag en nacht een aanspreekpunt in huis voor als het nodig is.

Het wonen in een appartement in Fioretti heeft veel voordelen. In en om het Kloosterkwartier zijn handige voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een wasservice, dichtbij. Het Ontmoetingscentrum voor de wijk ligt letterlijk naast de deur. Ook in Fioretti zelf is ruimte om samen invulling te geven aan ontmoeting. Zo loop je voor een kopje koffie of een praatje met medebewoners binnen in de centrale huiskamer.

De zorg en ondersteuning in Fioretti wordt verzorgd door Laverhof. Laverhof is een gerenommeerde zorgorganisatie met veel ervaring in het ontzorgen van ouderen. De zorg en ondersteuning is in overleg met Laverhof af te stemmen op de persoonlijke situatie.

Zorg thuis: steeds meer verschillende vormen
De verschillende mogelijkheden waarmee mensen met een zorgvraag zorg thuis kunnen ontvangen zijn volop in ontwikkeling. Binnen Fioretti wonen mensen met een zorgindicatie voor verpleeghuiszorg en/of wijkverpleging en/of huishoudelijke hulp. Zij zijn nog voldoende mobiel en gezond om zelfstandig te wonen en veel zelf te regelen, evt. met ondersteuning van mantelzorg of het sociaal netwerk.

Laverhof kan deze zorg bieden, zowel via huishoudelijke hulp als wijkverpleging en in de vorm van een Volledig Pakket Thuis, waarbij (bijna) alle zorg die in het verpleeghuis geboden kan worden, thuis wordt geleverd. De wijkverpleegkundige van Laverhof bespreekt met u welke zorg en ondersteuning nodig is en bij u past. Alle zorg en ondersteuning die er nodig is, wordt door Laverhof geboden of georganiseerd. U heeft zo één aanspreekpunt. Wel zo gemakkelijk voor u. Zo kan verhuizing naar het verpleeghuis worden voorkomen of worden uitgesteld.

Doordat mensen in Fioretti zich met elkaar verbonden voelen binnen de leefgemeenschap en naar elkaar omkijken, kunnen zij elkaar tot steun zijn. Dit is een groot voordeel t.o.v. thuis wonen in de wijk met thuiszorg. De wijkverpleging en huishoudelijke hulp komen op afspraak, net als thuis. In Fioretti is daarbij ook 24 uur per dag een ondersteuner aanwezig die bij lichte zorgvragen kan helpen. Voor grotere onvoorziene zorgvragen kan net als thuis gebruik worden gemaakt van alarmering. De eigen huisarts blijft verantwoordelijk voor de medische zorg.

Alle bewoners kunnen gebruik maken van de centrale huiskamer voor ontmoeting en een praatje; de leefgemeenschapscoördinator ondersteunt actief het samen leven, samen zorgen. Niemand hoeft zich eenzaam te voelen in Fioretti.

Financiering, huur en eigen bijdrage
Fioretti biedt appartementen en studio’s. Het woonoppervlak bepaalt de huurprijs. Daarnaast zijn er kosten voor verwarming, koken, water en licht en servicekosten.

Wijkverpleging wordt gefinancierd vanuit de Zorgverzekeringswet. Voor wijkverpleging hoeft geen eigen bijdrage te worden betaald. Voor huishoudelijk hulp via de Wmo is wel een eigen bijdrage nodig.

Volledig Pakket Thuis wordt betaald via de Wet Langdurige zorg. Bij opname in het verpleeghuis geldt een hoge eigen bijdrage. Bij Volledig Pakket Thuis geldt de lage eigen bijdrage. De eigen bijdrage is afhankelijk van inkomen en vermogen en kan worden berekend via de rekenmodule van het CAK.

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Josée van Boxmeer, verhuurmakelaar van Laverhof. 
Telefoon: 0413 - 33 75 00 
E-mail: josee.vanboxmeer@laverhof.nl

Of kijk op:

Fioretti Wonen - Samen Leven, Samen Zorgen

Folder Fioretti

Kloosterkwartier | Kloosterkwartier Veghel

Home - Leefgoed Veghel

 

 

 

 

Josée van Boxmeer, verhuurmakelaar Laverhof

Telefoon: 0413 - 33 75 00
E-mail: josee.vanboxmeer@laverhof.nl
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren