Actief en gezellig bezig zijn in Het Retraitehuis

Gepubliceerd op 24 oktober 2019

Laverhof biedt gespecialiseerde dagbesteding in Uden
Sinds enkele weken kunnen ouderen die zelfstandig wonen, maar door ziekte niet makkelijk meer eropuit kunnen, terecht in Het Retraitehuis in Uden. Zij kunnen daar andere mensen ontmoeten, actief bezig zijn en gezellig een kopje koffie drinken. Laverhof biedt gespecialiseerde dagbesteding voor ouderen voor wie voorzieningen in de buurt niet (meer) toereikend zijn, omdat aanvullende kennis van zorg nodig is. Bijvoorbeeld bij beginnende dementie. Bovendien ontlast de dagbesteding de naasten of mantelzorgers, zodat zij even tijd hebben voor zichzelf.

Activiteiten
Tijdens een kennismakingsgesprek wordt bekeken welke activiteiten aansluiten bij de wensen van de deelnemers. Het aanbod is divers; kunstzinnig ontmoeten/schilderen, deelnemen aan de leesclub of kookclub, bezinningsactiviteiten bijwonen in de kapel, bloemen en dieren verzorgen, een wandeling maken in de grote besloten tuin of in de bosrijke omgeving van Het Retraitehuis. Het programma wordt verzorgd in groepsverband en onder deskundige begeleiding. Tussen de middag kan een warme maaltijd gebruikt worden.

Deelnemen
De dagbesteding vindt plaats in ontmoetingsruimte de Buitenhof in Het Retraitehuis op dinsdagen en donderdagen van 9.30 uur tot 16.00 uur. Om deel te nemen aan de dagbesteding is een indicatie nodig van de gemeente Uden of van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Deelnemers betalen een eigen bijdrage voor de dagbesteding, de hoogte is afhankelijk van het eigen inkomen. Voor meer informatie over deelname aan de gespecialiseerde dagbesteding, kunt u contact opnemen met het cliëntservicebureau van Het Retraitehuis. Telefoon: 0413 - 33 75 00  (ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur).
E-mail: csb.uden@laverhof.nl.

Het Retraitehuis
Het Retraitehuis is een van de vier locaties van Laverhof en biedt waardige zorg en dienstverlening. Recent is in de monumentale kloostertuin het appartementencomplex Kloosterpark gerealiseerd en om Het Retraitehuis heen is woonwijk De Gaarden gebouwd. Op verzoek kunnen bewoners van Kloosterpark en De Gaarden gebruikmaken van zorg, welzijn en extra services van Het Retraitehuis, waaronder de gespecialiseerde dagbesteding.

Laverhof biedt ook gespecialiseerde dagbesteding in Mgr. Bekkershuis in Schijndel en Cunera | De Bongerd in Heeswijk-Dinther.

Laverblad speciale 'Hart onder de riem' uitgave

Lees hier de speciale HART ONDER DE RIEM uitgave

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis