Basisschool De Heijcant en peuteropvang De Heidebloem halen tijdens kerstmarkt € 2.458,50 op voor vriendenstichting St. Barbara

Gepubliceerd op 09 januari 2020

Basisschool De Heijcant en peuteropvang De Heidebloem halen tijdens kerstmarkt € 2.458,50 op voor vriendenstichting St. Barbara

Dinsdagavond 17 december werd onder prima weersomstandigheden op het schoolplein van Bs De Heijcant een kerstmarkt gehouden. Vanaf 17.30 uur was het gezellig druk met kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Het schoolplein was gezellig in kerstsfeer ingericht met kerstverlichting, brandend vuur en 14 kramen met allerlei zelfgemaakte kerstspullen (kerstengeltjes, rendieren van een dennenappel, kerstmutsen, kerststukjes, gesoldeerde kerstballen, kerstboomhangers, kandelaartjes etc.). Kinderen en leerkrachten hadden er alles aan gedaan om deze markt als een echte kerstmarkt te laten verlopen.

Om 18.00 uur werd de markt geopend door Meneer Bernt die aansluitend een dienstenveiling leidde. Als een volleerd veilingmeester werden de kavels geveild. Alle kavels waren ter beschikking gesteld door de leerkrachten van de school, een heel leuk idee dat erg gewaardeerd werd, zeker door de ouders. Dit was ook te zien aan de opbrengst van de veiling: een kleine € 500,-.

Ondertussen werden alle kramen goed bezocht en werd er flink zaken gedaan. Ook de kraam met de suikerspin en de arreslee hadden volop belangstelling. Om 19.00 uur was er een leuke loterij met meer dan 50 prijzen beschikbaar gesteld door Schijndelse winkeliers. De Kinderraad van de school had besloten dat de opbrengst van de markt aan de bewoners van verpleeghuis St. Barbara in Wijbosch geschonken zou worden. Vertegenwoordigers van 'De vrienden van St. Barbara' waren aanwezig en waren getuige van een superavond voor de bewoners van St.Barbara.

Vrijdagochtend 20 december was Wim van Meijl als afgevaardigde van de Vrienden van St. Barbara naar de school gekomen om de opbrengst van de markt in ontvangst te nemen. De opbrengst was € 2458,50, een erg groot bedrag dat met waardering en verbazing in ontvangst werd genomen. De Kinderraad ging vol trots alle lokalen af om de blijde boodschap te verkondigen: de prachtige opbrengst van de kerstmarkt: € 2458,50! Daarna vertrok de Kinderraad samen met Juf Anne en Wim van Meijl naar verpleeghuis St. Barbara om daar de opbrengst bekend te maken. Daar zaten bewoners al te wachten en de kinderraad maakte vol trots de opbrengst bekend. Met verbazing en ontroering luisterden de bewoners naar de kinderen. Samen werd er wat gedronken en gekletst. De kinderraad kreeg nog een traktatie overhandigd en met een erg voldaan gevoel werd de bijeenkomst afgesloten.

De leiding van het verpleeghuis en de vrienden van St Barbara bedanken kinderen, ouders en leerkrachten van Bs de Heijcant en peuteropvang De Heidebloem voor dit prachtig gebaar. Speciale dank aan meneer Bernt, juf Sandra en juf Anne en de ouders Chrissy, Maja en Geertje.

Laverblad speciale 'Hart onder de riem' uitgave

Lees hier de speciale HART ONDER DE RIEM uitgave

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis