Bij Ondersteuning Thuis doet je werk ertoe

Gepubliceerd op 09 september 2021

Bij Ondersteuning Thuis doet je werk ertoe

‘Alle facetten van het leven komen voorbij’

Het leuke aan hun baan? Dat vinden wijkverpleegkundige Hilde Sonnemans en woonzorgbegeleider Renate van den Berg van Ondersteuning Thuis bij Laverhof toch vooral de band die ze opbouwen met hun cliënten. En het feit dat ze onderdeel zijn van een netwerk, waardoor eventuele problemen snel worden aangepakt. Kortom: hun werk doet ertoe en kan het verschil maken. Ze zoeken nog collega’s.

We willen tegenwoordig zo lang mogelijk thuis wonen. Voor zorgverleners betekent dat dat ze steeds vaker ook voor een baan buiten een zorglocatie kunnen kiezen. Bij Ondersteuning Thuis van Laverhof bijvoorbeeld. Laverhof heeft al teams in Schijndel en Heeswijk en start binnenkort met een nieuw team voor ondersteuning in Uden en Volkel. “Voor alle locaties zijn nieuwe krachten welkom”, weet teammanager Ondersteuning Thuis in Heeswijk Yolanda Verstegen.

Vaste routes
Ondersteuning Thuis werkt vaak met vaste routes, en dus ook vaste cliënten. “We waren bang dat dat minder uitdagend zou zijn”, erkent Renate, die werkt in Heeswijk. Maar al snel was ze helemaal om. “Als je er vast komt, leer je je cliënten echt kennen. Dat betekent dat je een grapje durft te maken, maar soms ook echt diepgravende gesprekken hebt.” Yolanda: “Alle facetten van het leven komen voorbij.” Het komt kortom zowel het werkplezier als de kwaliteit van de zorg ten goede. In de middag komen we voor zorg die niet dringend in de ochtend moet, zoals wondzorg en het vullen van de medicijndispenser.

Laverhof probeert haar werknemers zoveel mogelijk aaneengesloten diensten aan te bieden. In de praktijk betekent dat, dat de meeste zorgverleners ofwel ’s ochtends en ’s middags, ofwel ’s middags en ’s avonds aan de slag zijn.

Korte lijntjes
De kracht van Laverhof zit hem in de ogen van de drie, vooral in de korte lijntjes. Ondersteuning Thuis werkt met teams, die ook aanspraak kunnen maken op de specialisten die vanuit de verschillende zorglocaties werken. “Signaleren we bijvoorbeeld dat iemand psychologische hulp, een ergotherapeut of palliatieve zorg nodig heeft, dan is dat zo geregeld”, stelt Hilde, die werkt in het Schijndelse team.

Het gaat overigens niet altijd om het doorverwijzen naar zorg. Achter een zorgvraag kan immers ook een ander probleem zitten. “We leren onze cliënten zoveel mogelijk dingen zelf te doen. Ze willen immers zo lang mogelijk zelfstandig blijven en de eigen regie houden. Soms wil iemand dat niet, terwijl het wel kan. Dan krijg je bijvoorbeeld te horen dat ze het fijn vinden dat er iemand langskomt. Het werkelijke probleem is eenzaamheid. Doorvragen en de vraag achter de vraag achterhalen is belangrijk om de juiste interventie in te zetten.”

Ook daarom is het goed dat de medewerkers goed weten wat er verder in hun wijk aan activiteiten en burgerinitiatieven zijn, zodat ze cliënten daar naar kunnen verwijzen.

Op zoek naar collega's
Laverhof zoekt collega’s voor de teams van Ondersteuning Thuis in Heeswijk, Schijndel én in Uden, waar Ondersteuning Thuis binnenkort opstart. Het gaat met name om verzorgenden niveau 2 en 3 / IG. Daarnaast zoeken we voor de avond-, nacht- en weekenddiensten verpleegkundigen niveau 4. Je werkt dan voor het hele werkgebied van Laverhof.
Ook zijn we op zoek naar huishoudelijk medewerkers voor de Ondersteuning Thuis teams in Heeswijk en Schijndel.

Wil je meer weten?
Kijk op www.werkenbijlaverhof.nl voor de vacatures of kom langs bij de Meet en Greets, waar je met je toekomstige collega’s kunt praten over het werk. Deze worden gehouden op:

dinsdag 14 september van 19.00 tot 22.00 uur in het Mgr. Bekkershuis Schijndel
vrijdag 17 september van 15.00 tot 18.00 uur in Het Retraitehuis Uden
donderdag 23 september, van 16.00 tot 19.00 uur in Cunera | De Bongerd

We willen je graag ontmoeten! Aanmelden is niet nodig maar mag natuurlijk wel.

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren