Cliënten revalidatie Laverhof zijn zeer tevreden

Gepubliceerd op 03 maart 2020

We werken bij Laverhof continu aan verbeteringen. Om de kwaliteit van de geriatrische revalidatiezorg te toetsen, peilen we de mening van de cliënten. De uitslag van het onderzoek over 2019 toont aan dat zij zeer tevreden zijn; cliënten van Laverhof waarderen de revalidatiezorg gemiddeld met een 9,1!

Ellen van der Heijden, teammanager revalidatie: “Na het ontslag van de cliënt volgt een tevredenheidsmeting. Over 2019 scoort onze zorg gemiddeld een 9,1! Een prachtige uitkomst waar we heel blij mee zijn. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat van de ondervraagde cliënten 100 % vond dat er met aandacht gewerkt wordt, dat de medewerkers vakkundig zijn en dat cliënten gestimuleerd worden om zoveel mogelijk zelf te doen. Een resultaat om trots op te zijn!”

Het dagelijks leven op de revalidatie afdeling vindt plaats in een therapeutisch klimaat. Dat wil zeggen dat alles in het teken staat van revalideren en leren. Hierin wordt zoveel mogelijk de gelegenheid geboden om te werken aan herstel. Cliënten krijgen therapie en worden daarnaast gestimuleerd om zelf te oefenen om zo snel mogelijk weer zelfstandig te kunnen functioneren.

“Het is een mooie ervaring om te zien dat de cliënt en medewerkers samen genieten als de cliënt vooruit gaat. Natuurlijk zijn er nog aandachtspunten en blijven we de revalidatiezorg afstemmen op de behoeften van de cliënt”, aldus Ellen.

Recht uit het hart, persoonlijke verhalen over corona

In het magazine 'Recht uit het hart', persoonlijke verhalen over corona uit de eerste periode van de coronacrisis.