Cliëntenraad BROT op zoek naar nieuwe leden

Gepubliceerd op 06 december 2018

Cliëntenraad BROT op zoek naar nieuwe leden

‘Cliëntenraden zijn voor ons een belangrijke antenne’

Iedereen binnen Laverhof wil goede zorg of ondersteuning bieden die is afgestemd met de cliënt en zijn naasten. Om te toetsen of de kwaliteit van dienstverlening en de beleving van zorg nog verbeterd kan worden, gaan leden van de verschillende cliëntenraden van Laverhof persoonlijk in gesprek met cliënten (plus indien gewenst met het sociale netwerk, familie en/of mantelzorgers) om hen hierover te bevragen. Deze ervaringsgegevens worden weer besproken in de organisatie zodat hierop geanticipeerd kan worden.

Dominique den Brok is directeur cluster Behandeling Revalidatie en Ondersteuning Thuis (BROT) en geeft aan hoe belangrijk de cliëntenraad van cluster BROT is: “Behandeling, revalidatie en herstel vinden zowel binnen de locaties van Laverhof als bij cliënten thuis plaats. Van cliënten die tijdelijk verblijven of revalideren bij Laverhof én cliënten die thuis van ons ondersteuning ontvangen, horen wij graag wat zij vinden van onze kwaliteit van dienstverlening en hoe zij de zorg die wij aanbieden beleven of beleefd hebben. Omdat mensen langer thuis wonen met zorg hebben we te maken met steeds complexere situaties. We zetten dan volop in op het ondersteunen van de cliënten en hun mantelzorgers zodat zij zelf kunnen blijven doen wat voor hen belangrijk is. Maar wordt dit door onze cliënten ook zo goed ervaren? De cliëntenraad cluster BROT is een enorm belangrijke antenne hiervoor. Zij hebben een direct en ongefilterd contact met de cliënten die bij ons revalideren of herstellen én de cliënten die thuis ondersteund worden. Daardoor kunnen zij waardevolle informatie aanleveren voor onze verbeterplannen.”

Cliënten voelen zich gezien en gehoord
“Cliënten kunnen de cliëntenraad zelf benaderen maar de cliëntenraadsleden gaan ook naar de cliënten zelf toe. De huisbezoeken vinden plaats op een laagdrempelige manier en in een open en gemoedelijke sfeer, zodat alles wat er speelt bespreekbaar is. De cliënt bepaalt óf hij een gesprek wil en wie er bij dit gesprek aanwezig zijn: partner en/of familie of andere mantelzorgers. Huisbezoeken afleggen blijkt de beste methode om deze cliënten medezeggenschap te geven over wat Laverhof doet. In het uur dat we op bezoek zijn, zoeken we naar de beleving van zorg die aangeboden is. De gesprekken zijn vertrouwelijk, maar natuurlijk staan onze signaleringsantennes uit en als het nodig is komen we in actie”, vult Til van den Berg, voorzitter cliëntenraad cluster BROT, aan. “Ik hoor van cliënten dat onze bezoeken zeer op prijs gesteld worden. We horen gelukkig ook dat Laverhof-cliënten over het algemeen heel tevreden zijn. Dat zien we ook terug in de enquêtes die gehouden worden over tevredenheid, waarin Laverhof altijd ruim voldoende tot goed scoort.”

Laverhof zoekt nieuwe leden voor haar cliëntenraad cluster BROT. De tijdsinvestering is ongeveer 1 tot 2 uur per week. Met name regio Schijndel is op dit moment ondervertegenwoordigd. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Mail naar secretariaat.brot@laverhof.nl en er wordt contact met u opgenomen.  

Agenda

Heeswijk

16 jun
Uurtje klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

17 jun
Optreden Onyx
van 14:00 tot 16:00 uur
Eerdsebaan 1a

Het Retraitehuis

23 jun
100% NL.
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30