Cliëntenraden Laverhof luisteren écht naar bewoners en cliënten

Gepubliceerd op 07 oktober 2021

Cliëntenraden Laverhof luisteren écht naar bewoners en cliënten

Heeswijk-Dinther – Een cliëntenraad is onmisbaar voor een zorgorganisatie. In deze raad wordt namelijk besproken wat er verbeterd kan worden om het leven van bewoners van de verpleeghuizen en van cliënten van Ondersteuning Thuis aantrekkelijker te maken. Er wordt altijd gekeken door de bril van de bewoners en cliënten en hun belang staat voorop. De cliëntenraden van zorgorganisatie Laverhof trekken in deze ‘Week van de Medezeggenschap’, aan de bel. Ze zijn op zoek naar mensen die willen meedenken en meepraten over de zorg van Laverhof.

De oproep is voor alle lokale cliëntenraden van Laverhof. Zij werken enerzijds voor de locaties die gevestigd zijn in Heeswijk-Dinther, Schijndel en Uden. Anderzijds is er een cliëntenraad voor B.R.O.T. (Behandeling, Revalidatie en Ondersteuning Thuis) voor de mensen die thuiszorg krijgen of voor revalidatie bij de organisatie verblijven. Bij elk van deze cliëntenraden zijn nieuwe leden van harte welkom. “Onze prioriteit is dat er zorg van kwaliteit geleverd wordt en we willen dit bereiken door constant de bewoners als uitgangspunt te zien. Hierbij is het belangrijk dat er een mix is in de raad van bijvoorbeeld bewoners, familieleden en andere bij de ouderenzorg betrokkenen”, vertelt Til van den Berg, voorzitter van de cliëntenraad van Cunera|De Bongerd in Heeswijk en die van B.R.O.T.

Zuster Jacobi woont al meer dan twintig jaar bij Laverhof en vertelt hoe zij over de cliëntenraad denkt: “Ik vind het fijn dat wij, bewoners, onze mening kunnen delen in de vergaderingen. Wij weten zelf natuurlijk het beste wat we vinden van de situatie. Tegenwoordig horen we ook terug wat er gedaan is met onze tips. Dat vind ik erg fijn. Zo weten we dat er echt naar ons wordt geluisterd.”

Iemand die vanuit een ander perspectief deelneemt aan de raad is Mayke Rood. Haar vader woont sinds een jaar bij Laverhof en dat was voor haar de aanleiding om zich aan te melden: “Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij de organisatie. Meestal hoor je als familielid alleen over de medische zaken, maar nu hoor ik meer over wat er speelt en over de ideeën binnen de organisatie. Daarnaast is het goed om te zien hoe positief en vooruitstrevend er gewerkt wordt.”

Mensen denken misschien dat er geen verschil gemaakt wordt door deze vergaderingen. Toch is de invloed wel degelijk groot. “Het lijken soms kleine stapjes die wij nemen, maar het zijn wel enorm belangrijke stappen voor de bewoners en dat is natuurlijk waar we het voor doen”, aldus Til van den Berg. “Wij zijn er niet alleen voor de bewoners, we luisteren ook daadwerkelijk”, onderstreept Monique Janus, directeur zorg bij Laverhof, het belang van de raad.
 
Tot slot deelt Til nog een oproep: “Wil jij samen met ons door die bril kijken om het leven van de bewoners van onze huizen en de cliënten thuis aantrekkelijker te maken? Twijfel dan niet langer en sluit je aan bij een van onze lokale cliëntenraden! We kunnen alle kwaliteiten gebruiken om hen nóg beter van dienst te zijn."

Mocht je je willen aansluiten om mee te denken of meer informatie willen ontvangen, neem dan contact op met Til van den Berg via til.vandenberg@laverhof.nl

Foto: Til van den Berg, zuster Jacobi en Monique Janus

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.