Een nieuwe binnentuin voor de bewoners van Laverhof en Woonmeij

Gepubliceerd op 08 maart 2021

Een nieuwe binnentuin voor de bewoners van Laverhof en Woonmeij

De gemeenschappelijke tuin van het Mgr. Bekkershuis en de tegenoverliggende seniorenwoningen (woningbouwvereniging Woonmeij) is vernieuwd! De huidige binnentuin bracht niet veel voor de bewoners en werd niet optimaal gebruikt. Door de verbouwing van het Mgr. Bekkershuis, groeide de behoefte om ook de tuin grondig aan te pakken. Laverhof en Woonmeij sloegen de handen ineen en hebben samen met idverde NL één nieuwe buitenruimte gerealiseerd waar bewoners van beide complexen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen bewegen en ontspannen.

Zorgconcept
Het bestaande ontwerp van de binnentuin is langs de meetlat van het zorgconcept van idverde NL gelegd. Het zorgconcept vertaalt de wensen en behoeftes van de bewoners naar praktische oplossingen en sluit goed aan op de zorgvisie van Laverhof en Woonmeij. Een groene omgeving met fijne geuren en kleuren nodigt uit tot beweging maar zorgt tevens voor ontspanning, afleiding, veiligheid, verbinding en stressvermindering, maar ook voor geluidsreductie en luchtzuivering. Het zorgconcept zet de mogelijkheden van groen om naar praktische oplossingen, waardoor de tuin voorziet in de (zorg)behoeftes van de bewoners. Een voorbeeld hiervan is het verbreden van de paden, wat een betere toegankelijkheid geeft voor rollators en scootmobielen.

Inrichting nieuwe tuin
Na het verfijnen van het ontwerp, is het hele terrein leeggehaald en opnieuw ingericht. Bij de indeling is niet alleen rekening gehouden met de praktische kant, maar is ook geluisterd naar de wensen van bewoners. Zo zijn een aantal elementen teruggebracht in de tuin, zoals schaduwplekjes, een berging voor fietsen, beweegtoestellen, jeu-de-boulesbanen en voldoende zitgelegenheden. Voor de invulling van het groen is gewerkt met herkenbare soorten bloemen en planten en zijn er kweek/plant bakken op hoogte gerealiseerd. Rolstoelgebruikers, bewoners die slecht kunnen bukken of in een scootmobiel zitten, kunnen meehelpen met het planten en verzorgen van kruiden, bloemen en planten.

De bewoners, familie en omwonenden kunnen elkaar met veel plezier gaan ontmoeten in de gezamenlijke groene binnentuin. Vanaf maart 2021 kunnen de eerste jeu-de-boules potjes worden gespeeld!

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren