Expositie Angela Kieboom en Hanny Verbrugge in Het Retraitehuis

Gepubliceerd op 12 oktober 2017

Angela en Hanny exposeren hun werken  tot 2 januari 2018 in Het Retraitehuis aan de Volkelseweg 30 in Uden.

Angela Kieboom-van Erp uit Geffen schildert onder haar meisjesnaam Angela van Erp.
In 1996 ging ze met haar vader een keer mee naar de schildersclub van Wim Dekkers uit Uden. Daar is ze bijna twintig jaar gebleven. In die tijd veranderde er veel in haar leven. Ze trouwde, kreeg kinderen en verrichte diverse werkzaamheden. Maar de schildersavond op woensdag bleef ze trouw.
Tegenwoordig schildert ze thuis. Angela schildert met olieverf. Laagje over laagje. Een tijdrovende techniek die ze bij Wim Dekkers heeft geleerd. Soms wijkt ze hier vanaf en zet zonder te tekenen met dikke verf iets op het doek. Angela: “Dat is wel wat lastiger, er is dan minder ruimte om fouten te corrigeren. Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van portretten, waarbij de geportretteerde redelijk realistisch is weergegeven, maar waar bijna altijd iets vluchtig geschilderd in de achtergrond te vinden is.”

Hanny Verbrugge-Pennings schildert hoofdzakelijk mensen, geïnspireerd door hun houdingen, hoe ze kijken en bewegen. Het liefst in alledaagse situaties.
Ze gaat er graag op uit om foto’s te maken en deze vertaalt ze naar het doek.
Hanny: “Vorig jaar was ik in de tuinen van Monet. Ik was zo onder de indruk, dat ik de tuinen zelf wilde vastleggen op doek, op mijn manier. De kleuren en composities zijn prachtig.”
Hanny studeerde in 2013 af aan de Nieuwe Academie te Utrecht. Nu geeft ze les in haar eigen atelier in Boekel, waar ze het geweldig vindt om mensen de verschillende technieken bij te brengen. Een groot deel van haar doeken is nu te bezichtigen in Het Retraitehuis.

Iedereen is van harte welkom om de werken van Angela en Hanny te komen bezichtigen!

Agenda

Heeswijk

23 sep
Uurtje Klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

24 sep
Carmaschoenen verkoop
van 14:00 tot 16:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

23 sep
Accordeonorkest met Oda Verhagen
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30