Expositie Gerrie van Uden in het Mgr. Bekkershuis

Gepubliceerd op 09 mei 2017

Expositie Gerrie van Uden in het Mgr. Bekkershuis

Gerrie van Uden-van Gaalen (1961) exposeert tot half juli haar schilderijen op afdeling 1 van het Mgr. Bekkershuis. Gerrie is al van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Haar ouders waren hier niet altijd even blij mee, ze tekende namelijk ook op de muur!

Gerrie: “Vanaf 2004 ben ik me gaan toeleggen op het maken van vooral realistische schilderijen, vaak mensen uit exotische landen en dieren, zoals paarden, ezels en zebra’s. Deze schilderijen kunt u bezichtigen in het Mgr. Bekkershuis.”

Meer over Gerrie
Gerrie maakt ook pentekeningen en tekent grappige carnavalsfiguren. Ze illustreerde regelmatig in carnavalskranten, zoals die van Eerde. Haar Oivers-ontwerp staat nog jaarlijks rond carnaval op de borden die je kunt zien als je dit kerkdorp binnenrijdt. Ook maakte ze reclametekeningen en tekeningen voor de Avantikrant.

Kalligrafie vindt ze heel leuk om te doen en ze maakt kleding, poppen en kransen van natuurlijke materialen; eigenlijk van alles voor in de tuin en rond het huis. Hierin heeft ze ook cursussen gegeven. Ook doet ze aan beeldhouwen. Zo maakt ze vanaf 2013 beelden van o.a. speksteen en albast. Onlangs is ze ook begonnen met het maken van bronzen beelden. De meeste technieken heeft ze zichzelf aangeleerd. Wat haar ogen zien, maken haar handen!

Wilt u de werken van Gerrie bewonderen? Loop gerust even binnen. U bent van harte welkom!

Meer informatie
E-mail: gerrievanuden@kpnplanet.nl.

Agenda

Heeswijk

23 sep
Uurtje Klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

24 sep
Carmaschoenen verkoop
van 14:00 tot 16:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

23 sep
Accordeonorkest met Oda Verhagen
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30