Expositie ‘Het gezicht van de Udense missie’ in Het Retraitehuis

Gepubliceerd op 11 april 2019

Expositie ‘Het gezicht van de Udense missie’ in Het Retraitehuis

Tot 28 juni kunt u in Het Retraitehuis de expositie ‘Het gezicht van de Udense missie’ bezichtigen. Bij het openen van de site www.missiezusters.org staat links boven het logo met daarbij de tekst ‘Missiezusters, Dienaressen van de Heilige Geest’. Voor Joana Darc Silva Monteiro, Eugenie Malsen en Thijmen van Loenen de aanleiding om een expositie in het teken van deze zusters samen te stellen.

Welke basis hebben de zusters gelegd en wat vinden we daar vandaag de dag nog van terug. De expositie omvat een verzameling van tekeningen en schilderijen van gezichten van de grondleggers van de orde van de missiezusters, van mensen in gedachten, tot kinderen in ontwikkelingslanden.

Thijmen van Loenen heeft samen met een groep vrijwilligers al 10 jaar de stichting Thamsanqa.nl. Hun werk is gericht op het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen en jongvolwassenen in de township Motherwell bij Port Elizabeth in Zuid-Afrika.
Dat er geen toeval bestaat is weer eens heel duidelijk. In Port Elizabeth is ook een klooster van de missiezusters. Eind april gaat hij dat bezoeken.

Bezoekers van de expositie kunnen tekeningen en/of schilderijen kopen en hiermee een  financiële bijdrage leveren aan de stichting. Uiteraard is het geven van een donatie ook mogelijk. Meer informatie hierover vindt u terug bij de expositie in Het Retraitehuis, die dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur te bezichtigen is aan de Volkelseweg 30 in Uden.

Iedereen is van harte welkom!

Laverblad speciale 'Hart onder de riem' uitgave

Lees hier de speciale HART ONDER DE RIEM uitgave

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis