Expositie hoeden van jong talent Tess Schevers bij St. Barbara

Gepubliceerd op 12 september 2018

Expositie hoeden van jong talent Tess Schevers bij St. Barbara

Op dit moment zijn de prachtige hoeden van Tess Schevers te bewonderen in de Hoflaan van St. Barbara. Tess: “Ik ben 22 jaar en heb vijf jaar gestudeerd aan het Sint Lucas in Boxtel. Afgelopen juni heb ik mijn diploma gehaald. Officieel ben ik nu hoedenmaker en textieldesigner. De afgelopen jaren heb ik hoeden gemaakt die op verschillende thema’s zijn geïnspireerd. Vaak haal ik mijn inspiratie uit architectuur. Zo ook de kleuren van de hoeden.

Met hoeden maken kan ik mijn creativiteit kwijt en ik kan het goed combineren met mijn allergrootste passie, textiel. Ik vind het ontzettend leuk om nieuw en innovatief textiel te ontwikkelen, wat ik weer kan verwerken in mijn hoeden. Ook ben ik altijd op zoek naar iets nieuws en wil materiaal op een andere manier gebruiken dan waarvoor het bedoeld is. Zo wordt het een echte ‘Tess-hoed’, waardoor mensen je werk kunnen herkennen.”

De uitdaging van Tess voor komend jaar is oude technieken in een nieuwe jasje steken door middel van innovatie. Denk aan 3D printen en lasersnijden. Haar doel is om volgend jaar op de Dutch Design Week te staan. Is het niet rechtsom, dan linksom.

“Ik voel me heerlijk als ik met textiel werk en borrel van ideeën. Ik heb het mooiste vak van de hele wereld! Van niets iets maken voelt zo tof!”, vertelt Tess.

Wilt u de hoeden bewonderen, loop gerust binnen! En weet u dat u in ’t Torentje gezellig een kopje koffie kunt drinken, eventueel met iets lekkers erbij?

U bent van harte welkom!

Laverblad speciale 'Hart onder de riem' uitgave

Lees hier de speciale HART ONDER DE RIEM uitgave

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis