Expositie Joke Schakenraad-de Wit bij Cunera | De Bongerd

Gepubliceerd op 28 augustus 2018

Expositie Joke Schakenraad-de Wit bij Cunera | De Bongerd

Tot 3 december kunt u bij Laverhof, locatie Cunera | De Bongerd, werken bezichtigen van Joke Schakenraad-De Wit.

Joke werkt met diverse technieken, o.a. aquarel. Joke: “Van aquarel wordt wel gezegd dat het de moeilijkste schildertechniek is en dat klopt ook. Je kunt er bij een foutje niet overheen schilderen. Bovendien moet je van tevoren al weten welke delen wit of licht moeten blijven, je kunt dat later niet meer corrigeren. Ga er maar gerust vanuit dat, voordat je over je werk tevreden bent, er al een paar mislukte werken in de prullenbak liggen.”

Ook werkt ze met acrylverf. “Acrylverf is een bijzonder populaire verfsoort die door veel schilders gebruikt wordt. De voornaamste reden hiervoor is de snelle droogtijd. Je hoeft geen dagen of weken te wachten totdat je kunstwerk droog is, het is vrijwel direct weer ‘overschilderbaar’. De uitstraling van de kleuren wordt mooier en mooier naarmate er meer verflagen over elkaar aangebracht worden. Je kunt dus blijven experimenteren met acrylverf”, vertelt ze enthousiast.

Het pointillisme is een van de schilderstijlen die Joke hanteert. “Een stijl die vooral aan het eind van de negentiende eeuw werd beoefend. Ze wordt getypeerd door het gebruik van stippen die ongemengd op het doek worden geplaatst. Doel is vooral het licht te accentueren op basis van een analyse van de kleuren. De bekendste Nederlandse kunstschilders van het pointillisme zijn Vincent van Gogh en Jan Toorop.” Ook schilderijen van Joke in deze stijl zijn te bewonderen.

De expositie is dagelijks te bezichtigen. Loop gezellig even binnen, u bent van harte welkom! 

Agenda

Heeswijk

21 apr
Uurtje Klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

24 apr
Dansmiddag
van 14:30 tot 16:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

21 apr
Extra optreden: Jubileumconcert Blaaskapel De Peelknijnen.
van 14:30 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30