Expositie schilderclub ‘De Kwast’ in Het Retraitehuis

Gepubliceerd op 12 juli 2018

Expositie schilderclub ‘De Kwast’ in Het Retraitehuis

Tot 9 september is er een nieuwe expositie te bezichtigen in Het Retraitehuis. Dit keer een hele bijzondere! Schilderclub ‘De Kwast’, een van de verenigingen binnen Het Retraitehuis, exposeert zelf.

De schilderclub, die wekelijks op woensdagmiddag onder begeleiding van vier enthousiaste vrijwilligers in zaal Pinkeltje plaatsvindt, bestaat uit bewoners van Het Retraitehuis. Ze zijn een heel gevarieerd en kleurrijk gezelschap, net als de schilderwerken die ze maken. De bewoners hebben hun eigen stijl en werken voornamelijk met acrylverf op canvasdoeken. Natuur en dieren zijn geliefde onderwerpen.

Mocht schilderen niet meer lukken, dan wordt geleidelijk de overstap gemaakt naar tekenen en kleuren op papier. Het gaat uiteindelijk niet om een perfect eindresultaat, maar om het plezier en genot om creatief bezig te kunnen zijn, een zinvolle dagbesteding. Wij praten dan over de kleine geluksmomentjes die de dag weer de moeite waard maakt.

Ook van enkele bewoners, die inmiddels helaas overleden zijn, mogen we in overleg met de familie schilderijen exposeren.

De expositie is dagelijks te bezichtigen en wilt u de schilders echt aan het werk zien? Bezoek dan de expositie op de woensdagmiddag.

U bent van harte welkom! 

Weet u dat we nog op zoek zijn naar enthousiaste vrijwilligers? Meer weten? Neem contact op met Rianne Vollenberg, dagbestedingscoach, telefoon (0413) 33 75 00 of e-mail rianne.vollenberg@laverhof.nl.


Agenda

Heeswijk

24 jul
Optreden seniorenorkest Dommelvolk
van 14:30 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

24 jul
Muziekoptreden
van 19:00 tot 21:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

23 jul
Kermisplein
van 14:30 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30