Informatie corona
KLIK HIER VOOR DE ACTUELE CORONA INFORMATIE
Weergave besmettingen per locatie
St. Barbara, Vijverhof
St. Barbara, Parklaan
Annahof, dagbesteding
Mgr. Bekkershuis, somatiek
Mgr. Bekkershuis, revalidatie
Servaeshof
Annahof
Anna Hospice
Het Retraitehuis, Meikers
Het Retraitehuis, Spaanse Kers
Het Retraitehuis, Kersenlaan
Kloosterpark
Cunera, Lindelaan
Cunera, Kastanjedreef
De Bongerd, Sterappel
De Bongerd, Karmijn
De Bongerd, Bellefleur
De Bongerd, Elstar
De Bongerd, revalidatie
Cunera / De Bongerd, dagbesteding
Heeswijk Zorg Thuis
HSchijndel Zorg thuis team A
HSchijndel Zorg Thuis team B
Rood: met corona besmetting
Groen: geen corona besmetting
Corona maatregelen
Ook al zijn uw klachten mild, wij vragen u met klem een bezoek aan Laverhof uit te stellen en u te laten testen bij de GGD. U hoeft zelf niet ziek te zijn om het coronavirus over te dragen aan anderen.
Mondkapje
Het dragen van een mondkapje is niet langer verplicht. Als mensen het prettig vinden wel een mondkapje te dragen, dan kan dat altijd. Mondkapjes zijn bij de receptie van de locaties beschikbaar.
Hygiëneregels blijven belangrijk
Was uw handen bij binnenkomst.
Hoest en nies in de elleboog en gebruik een papieren zakdoek.
Vrijwilligers en activiteiten
Het dagelijks leven van de bewoners willen we zo fijn mogelijk laten verlopen. Vrijwilligers zijn weer van harte welkom om mee te helpen bij de activiteiten.
Procedure bij besmetting
Bewoners met klachten die lijken op corona (hoesten/niezen/kortademigheid en/of koorts) worden getest. We houden ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM en Verenso, de beroepsvereniging voor specialisten ouderengeneeskunde. Ook voordat de uitslag van de test bekend is, wordt de bewoner geïsoleerd van de andere bewoners en verpleegd door medewerkers in Persoonlijke BeschermingsMiddelen (mondmasker, spatbril, handschoenen en schort; PBM’s). Dit blijft zo totdat de bewoner 72 uur klachtenvrij is.
Indien meer bewoners ziek worden, kan de hele woongroep of afdeling geïsoleerd worden. Bewoners hoeven dan niet meer op de eigen kamer te blijven als ze dat niet willen en hun klachten dit toelaten.
Zorgmedewerkers met één of meer van de volgende klachten moeten thuisblijven:
- Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en/of
- Hoesten en/of
- Benauwdheid en/of
- Verhoging of koorts en/of
- Plotseling verlies van reuk en/of smaak.
Medewerkers met dergelijke klachten moeten zich direct laten testen. Totdat de testuitslag bekend is blijven ze thuis. Bij koorts en/of benauwdheid blijven ook alle huisgenoten thuis tot de testuitslag bekend is. Medewerkers blijven thuis tot:
- Minimaal 7 dagen na de start van de symptomen
- En 48 uur koortsvrij
- En ten minste 24 uur symptoomvrij.
De richtlijnen van het RIVM worden regelmatig bijgesteld. Het beleid van Laverhof wordt daarop aangepast.
Delen van coronagegevens
Laverhof neemt deel aan een landelijk wetenschappelijk onderzoek waarmee in kaart wordt gebracht hoeveel bewoners klachten van COVID-19 (het coronavirus) vertonen en hoeveel positief getest zijn. Dit onderzoek is heel belangrijk voor het te voeren beleid van de regering en omdat het gebruikt kan worden voor een eerlijke verdeling van persoonlijke beschermingsmiddelen. Het RIVM is de opdrachtgever van het onderzoek, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksinstituut Nivel.
Voor dit onderzoek worden behandelgegevens van bewoners gebruikt, voor zover deze betrekking hebben op besmetting en symptomen van COVID-19. Het Nivel en het RIVM gaan hierbij uiterst zorgvuldig te werk. Alle mogelijke maatregelen worden genomen om te voorkomen dat gegevens kunnen worden herleid tot herkenbare, individuele personen.
Gegeven de druk op de zorg en de urgentie van de coronacrisis kunnen wij redelijkerwijs niet iedereen vooraf om toestemming vragen. Gegevens van bewoners die eerder expliciet bezwaar hebben gemaakt tegen gebruik van hun gegevens voor wetenschappelijk onderzoek worden niet gebruikt.
Uiteraard kunt u, indien u dat wenst, ook nu nog bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens in dit onderzoek. Ook mag u vragen om inzage, afschrift, rectificatie en het wissen van gegevens. U kunt daarvoor desgewenst contact opnemen met onze commissie privacy via privacy@laverhof.nl.
Kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures
De bewoners van Laverhof en de huurders van Kloosterpak, Arnoldusklooster en Servaeshof kunnen weer gewoon gebruikmaken van de diensten van de kappers, schoonheidsspecialistes en pedicures.
Ondersteuning Thuis
Mooie initiatieven
Weet u dat in deze bizarre tijd mooie initiatieven ontstaan? Veel van deze mooie acties delen wij via onze Facebookpagina, Instagram en/of LinkedIn. Like onze pagina en we maken u deelgenoot van al deze mooie initiatieven. Veel afdelingen hebben ook hun eigen besloten pagina, waardoor u het wel en wee van de afdeling kunt volgen. Vraag er naar bij de medewerkers via het familieportaal CarenZorgt.
Laverblad
Om iedereen een 'Hart onder de riem' te steken, is er een speciale hartverwarmende uitgave van het Laverblad uitgebracht. Bij deze uitgave is een poster toegevoegd, om voor het raam te hangen. Klik hier voor de poster 'Samen zorgen voor elkaar'.
Blijf alert op hygiëne!
Dat betekent voor iedereen:
- REGELMATIG HANDEN WASSEN
- HOESTEN EN NIEZEN IN DE BINNENKANT VAN JE ELLEBOOG
- GEBRUIK VAN PAPIEREN ZAKDOEKJES
- GEEN HANDEN GEVEN