Iris en Anouk werken in de ouderenzorg. Iets voor jou?

Gepubliceerd op 28 juni 2018

Iris en Anouk werken in de ouderenzorg. Iets voor jou?

Beiden zijn begonnen als stagiaire bij Laverhof: Anouk van Lokven in 2016 en Iris van Uden in 2014. Dat beviel zo goed dat ze als vakantiekracht en oproepkracht zijn gebleven. Nu zijn ze bijna gediplomeerd voor verzorgende niveau 3 en gaan ze aan de slag als woonzorgbegeleider bij Laverhof!

Heeft het werken in de zorg je altijd getrokken?
Anouk: “Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik wilde gaan doen en heb bij verschillende opleidingen gekeken. Er gingen over de zorg alleen maar poep- en plasverhalen rond, maar tijdens de open dag van de zorgopleiding merkte ik dat dat niet klopte. Die leerlingen waren zo enthousiast over hun opleiding en het werken in de zorg, dat heeft voor mij de doorslag gegeven!”

Iris: “Ik zat op het Elde College en wist niet wat ik voor vervolgopleiding wilde gaan doen. Ik ben de opleiding niveau 2 gaan volgen en heb stage gelopen in de horeca, bij een kinderdagverblijf en in de ouderenzorg. Mijn stage in de ouderenzorg vond ik zo leuk, dat ik verder ging voor niveau 3.”

Wat vertel je aan anderen over het werken in de zorg?
Anouk en Iris: “Vrienden en vriendinnen zeiden: je gaat toch niet voor de zorg kiezen? Dat is alleen maar mensen verschonen. We vertellen dat het juist zoveel veel meer is dan dat! Het werken in de ouderenzorg is heel afwisselend, je hebt veel contact met mensen, doet leuke dingen met hen en het is heel dankbaar werk.”

Waarom heb je juist voor Laverhof gekozen?
Anouk: “Ik vind het werken met mensen met dementie heel leuk. Ik heb een goede band met de bewoners en mijn collega’s. Daarom vind ik het fijn om op Lindelaan te blijven.”

Iris: “Vanuit mijn opleiding heb ik ook stages gelopen bij andere organisaties. Na mijn eerste stage bij Laverhof, ben ik er vakantiewerk gaan doen, omdat ik het er zo naar mijn zin had. Ik ben begonnen bij mensen met dementie in het Mgr. Bekkershuis en daarna bij somatiek, waar ik nu werk. Ik heb een fijne band met de bewoners en mijn collega’s. Daarom heb ik besloten dat ik hier blijf werken!”

En nu bijna gediplomeerd en aan de slag als woonzorgbegeleider, hoe vind je dat?
Anouk: “Erg leuk, ik heb er heel veel zin in!!”

Iris: “Heel veel zin in, lekker werken en niet meer in de boeken!!”

Hoe zie je de toekomst voor je?
Anouk: “Eerst werken en ervaring opdoen. Misschien over een paar jaar nog de opleiding niveau 4.”

Iris: “Nu lekker aan de slag en in de toekomst misschien nog ooit de opleiding niveau 4.”

Kun je in een paar woorden omschrijven wat werken bij Laverhof zo leuk maakt?
Anouk: “Contact met de bewoners, ze helpen, geruststellen en een leuke dagbesteding bezorgen! En natuurlijk leuke collega’s!”

Iris: “Dankbaarheid voor wat je doet. Betekenisvol werk!”

Agenda

Heeswijk

16 jun
Uurtje klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

17 jun
Optreden Onyx
van 14:00 tot 16:00 uur
Eerdsebaan 1a

Het Retraitehuis

23 jun
100% NL.
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30