Kinderen basisschool De Heijcant openen Klankenwoud bij St. Barbara

Gepubliceerd op 16 november 2021

Kinderen basisschool De Heijcant openen Klankenwoud bij St. Barbara

Kinderen van Basisschool De Heijcant openden afgelopen woensdag 10 november het Klankenwoud bij St. Barbara. Tijdens de kerstmarkt van 2019 haalden de kinderen bijna € 2.500 op en schonken deze opbrengst aan de St. Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis. Door corona duurde de aanschaf wat langer, maar inmiddels is met een financiële aanvulling vanuit de vriendenstichting het Klankenwoud gerealiseerd.

Tijdens het woord van welkom bedankte Wim van Meijl, secretaris van de St. Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis de kinderen en de aanwezige leerkrachten voor het mooie bedrag. Aansluitend legde Dion van Kaathoven, teammanager Welzijn, uit wat een klankenwoud is. “Het is een beleeftoestel, dat de zintuigen van de bewoners op een aangename manier prikkelt. Het is een samenspel van mooi gevormde boomstammen en takken waartussen zeven gongen hangen. De kloppers waarmee je op de gongen kunt slaan hebben een zachte en een harde kant waarmee de geluidsintensiteit variabel is.”

Na de toespraken haalden de kinderen het laken van het klankenwoud en mochten ze op de gongen slaan. Dit gaf een prachtig samenspel van klanken. In verband met corona hebben de bewoners alles vanachter de ramen bekeken en er is over en weer naar elkaar gezwaaid. Aansluitend was er natuurlijk voor iedereen wat lekkers.

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.