Klanten UniK dragen bij Laverhof steentje bij

Gepubliceerd op 06 december 2018

In Het Retraitehuis in Uden hebben Laverhof en UniK elkaar gevonden. Het Retraitehuis is een van de vijf locaties van Laverhof en biedt wonen en zorg in een gastvrije en sfeervolle ambiance. UniK gelooft in een wereld waarin iedereen meedoet en meehelpt en ondersteunt kwetsbare mensen hierbij. Zo ook bij Laverhof. Klanten van UniK dragen hun steentje bij met de dienstverlening aan de bewoners in Het Retraitehuis.

Samen werken
Rianne Vollenberg, dagbestedingscoach bij Het Retraitehuis: “Wekelijks bespreken we met de begeleiders van UniK de werkzaamheden die die week uitgevoerd kunnen worden. In overleg met de gastvrouwen bieden de mensen van UniK ondersteuning bij verschillende werkzaamheden. Ook wordt er aandacht besteed aan het stukje contact met de bewoners en bezoekers. Dit komt mooi tot uiting in Grand Café D’n Blauwe Engel, waar de mensen van Unik de bar bemannen en ervoor zorgen dat het restaurant en het terras er netjes uitziet. Daarnaast worden er producten gemaakt voor de verkoop of er wordt een handje geholpen bij de activiteiten en bij mooi weer wordt er met bewoners gewandeld in de mooie kloostertuin of het bos.”

Werkend leren
UniK is ervan overtuigd dat het daadwerkelijk participeren in de maatschappij bijdraagt aan het verhogen van de zelfredzaamheid van UniK-klanten. UniK neemt haar klanten op als volwaardige medewerkers en laat hen werkzaamheden uitvoeren die er ook echt toe doen.

“Onze samenwerking met Laverhof laat zien dat mensen die zelf ondersteuning nodig hebben ook goed mee kunnen in onze maatschappij”, aldus directeur van UniK, Yvonne van de Fliert-Biemans. “Door onze klanten echt mee te laten werken en relevante werkzaamheden te laten doen binnen Laverhof, zoals werken in de horeca, de spoelkeuken, de tuin en helpen bij activiteiten. Onder begeleiding van UniK ondersteunen wij hen om hun eigen talenten verder te ontwikkelen.”
 
Over UniK
Yvonne: “Bij UniK geloven we niet in beperkingen van mensen, maar in hun krachten en talenten. Daarom leveren onze professionals geen zorg, maar ondersteuning op maat. Want iedereen verdient toch een plek in de maatschappij?

We zorgen voor een centraal punt in de ondersteuning van kwetsbare mensen. We zijn dan ook in verschillende wijken aanwezig met onze voorzieningen en nu dus ook bij Het Retraitehuis. En dankzij een uitgebreid netwerk weten we altijd de kansrijke initiatieven te vinden.”

Laverblad speciale 'Hart onder de riem' uitgave

Lees hier de speciale HART ONDER DE RIEM uitgave

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis