Laverhof maakt zich sterk voor beter salaris voor huishoudelijke hulpen

Gepubliceerd op 22 maart 2018

Door de leden van brancheorganisatie Actiz is op 8 maart 2018 besloten om per 1 april a.s. een aparte salarisschaal voor hulp bij het huishouden in te voeren.

”In de cao VVT is met de vakbonden afgesproken dat er een loonschaal zou komen voor hulp bij het huishouden. Per 1 april 2018 treedt de cao-regeling voor de hulp bij het huishouden (HbH) met de daarbij behorende HbH salarisschaal in werking. Dit is met name gunstig voor medewerkers HbH die nu in de laagste salarisschaal (schaal 10) zitten,” licht Peter Beijers, bestuurder van Laverhof toe.


“Laverhof voert dit in per 1 april 2018, ook al zijn de onderhandelingen met de gemeenten over hogere tarieven voor hulp bij het huishouden nog niet afgerond. Ik wil de invoering niet nog langer uitstellen. Deze discussie over de salarisschaal HbH loopt al sinds de zomer van 2017 en ik heb me er samen met andere leden van Actiz voor ingespannen om de nieuwe loonschaal definitief in te voeren. Juist omdat deze medewerkers zo belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk veilig en prettig thuis kunnen blijven wonen. Van hen wordt verwacht dat zij hun cliënten bemoedigen en ondersteunen bij het huishouden. Zij zien hun cliënten van dichtbij en als er iets is waar zij zich ongerust over maken, dan kunnen zij direct de wijkverpleegkundige inschakelen of de familie waarschuwen. Dat verdient waardering.”

De huishoudelijk medewerkers van Ondersteuning Thuis van Laverhof worden persoonlijk geïnformeerd over wat deze nieuwe salarisschaal voor hen betekent.

Agenda

Heeswijk

16 jun
Uurtje klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

17 jun
Optreden Onyx
van 14:00 tot 16:00 uur
Eerdsebaan 1a

Het Retraitehuis

23 jun
100% NL.
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30