Laverhof presenteert jaarverslag 2016 'Verbinden vanuit waarden'

Gepubliceerd op 13 juni 2017

Laverhof presenteert jaarverslag 2016 'Verbinden vanuit waarden'

2016 was een spannend jaar. Om de zorg en dienstverlening aan te passen aan de veranderende wensen en verlangens van bewoners en cliënten hebben we de samenstelling van de teams veranderd. Zodat we beter kunnen inspelen op individuele situaties, maar ook tegemoet kunnen komen aan zwaardere zorgvragen. Dit past in de lijn die we enkele jaren geleden samen hebben ingezet in ons beleidsplan ‘De kracht van het lokale’.

Minder de zorg overnemen, meer samen met de bewoner of de cliënt en de familie in gesprek over wat iemand nog zelf kan en wil en kijken hoe Laverhof hierin kan bijdragen. De verbinding maken tussen wat waardevol is voor de cliënt en onze professionele waarden als zorgverleners. En niet alleen met aandacht voor de zorg, maar nog meer dan we al deden ook voor het welzijn van bewoners.

Dat vergt naast inhoudelijk vakmanschap ook veel van de communicatieve vaardigheden van medewerkers. En een goede samenwerking in en tussen de teams. Daarom hebben we nieuwe functies ingezet en de teams anders ingericht. En veel gedaan aan scholing op de werkplek en gerichte trainingen. Een dergelijke verandering gaat niet vanzelf. Afscheid nemen van je vertrouwde team, van bewoners waar je een band mee hebt opgebouwd en soms ook van de locatie waar je jaren hebt gewerkt. Opnieuw beginnen. Dat is niet niks, maar we hebben de ruimte geboden om er naar toe te groeien.

Ook was 2016 voor de medewerkers van Het Retraitehuis in Uden het eerste jaar waarin ze deel uit maakten van de Laverhof gemeenschap. Een jaar van verkennen en zich voorbereiden op de verandering in de zorgteams die daar de komende periode aan de orde is. Vormgegeven vanuit de basisfilosofie van Laverhof, maar afgestemd op de lokale situatie.
 
Het jaarverslag 2016 van Laverhof verder lezen? Klik hier.

Een papieren versie kunt u opvragen bij Marie-Louise van der Maazen, e-mail: secretariaat.rvb@laverhof.nl.

Klik hier voor de jaarrekening 2016.

Agenda

Heeswijk

20 mrt
Lezing over vroeger
van 14:30 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

21 mrt
Keezen
van 14:00 tot 16:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

11 apr
Carma Schoenen
van 10:00 tot 12:00 uur
Volkelseweg 30