Laverhof trots op kwaliteitscertificaten PREZO

Gepubliceerd op 14 februari 2017

Laverhof trots op kwaliteitscertificaten PREZO

Op maandag 13 februari ontving Peter Beijers, bestuurder van Laverhof, uit handen van de heer Mari van der Made van Perspekt, drie PREZO Kwaliteitscertificaten. Laverhof ontvangt de certificaten voor Hulp bij het huishouden in Heeswijk-Dinther, Zorg Thuis en Dagactiviteiten in zowel Schijndel als Heeswijk-Dinther. “Een resultaat waar we trots op zijn!”, aldus Peter Beijers.

Mari van der Made: “Natuurlijk wordt er altijd aan kwaliteit van de zorg gewerkt, maar met het PREZO certificaat laat je zowel intern als extern zien dat je het goed doet. PREZO staat voor Prestatiemodel Zorg. Hierbij spelen drie pijlers een belangrijke rol: het zorgplan, informatie en communicatie en de cliëntveiligheid. Laverhof heeft laten zien dat zij hieraan voldoet.” Van der Made feliciteert de medewerkers, managers en cliënten met dit prachtige resultaat.

Peter Beijers: “Verpleeghuiszorg staat erg in de belangstelling en is onderwerp van discussie. Iedereen vindt dat de ouderenzorg op orde moet zijn. Je kunt dit op drie manieren beoordelen. Ten eerste: voelt het goed bij binnenkomst, is de sfeer goed. Ten tweede: hoe is de cliënttevredenheid. Hiermee scoorde Laverhof bij de benchmark van Actiz onlangs weer boven het gemiddelde. Bij het onderzoek van de Seniorenraad naar de kwaliteit van zorg in Schijndel, kregen de verzorgenden een 8,1. Als laatste heb je de objectieve norm, voldoe je aan de criteria. En dat is hier vanmiddag bevestigd.”

Dominique den Brok, directeur cluster Behandeling, Revalidatie en Ondersteuning Thuis wil met de certificaten vooral de teams in het zonnetje zetten. “Het is een megaprestatie met de huidige veranderingen in de zorg en de interne wisselingen. De omslag naar wijkgericht werken met één wijkverpleegkundige als aanspreekpunt in de wijk bracht veel onzekerheden voor zowel medewerkers als cliënten. Ook een compliment aan de teammanagers voor de behaalde kwaliteitscertificaten. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst!”
Aansluitend werd met een drankje het mooie resultaat gevierd.

Het Perspekt keurmerk
Het keurmerk van Perspekt is een aantoonbare erkenning van de kwaliteitsstatus van Laverhof. Deze erkenning wordt door zowel interne als externe betrokkenen gewaardeerd. Stakeholders, waaronder brancheverenigingen, cliëntenorganisaties en zorgverzekeraars, erkennen de Perspekt keurmerken als instrument om de kwaliteitsstatus te duiden.

Met het PREZO keurmerk van Perspekt laat Laverhof zien, dat zij verantwoorde ondersteuning thuis biedt op gebied van huishouding, zorg en dagactiviteiten volgens de branchespecifieke eisen en voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Daarnaast werkt Laverhof duurzaam aan verbetering en borging van de resultaten. Ook geldt dat de cliënten van organisaties met een PREZO keurmerk volgens landelijke indicatorenuitkomsten (meer dan) gemiddeld tevreden zijn. Zonder tevreden cliënten geen PREZO keurmerk!
Een door Perspekt afgegeven keurmerk is drie jaar geldig.

Agenda

Heeswijk

22 jan
Kleding verkoop dreamfashion
van 10:00 tot 15:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

19 jan
Optreden Lucien Martin
van 14:30 tot 16:00 uur
st. Barbara

Het Retraitehuis

22 jan
HaveNloos Zeemanskoor
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30