Laverhof weer actief in wandelvierdaagse

Gepubliceerd op 24 mei 2018

Van woensdag 1 t/m zaterdag 4 augustus nemen weer veel bewoners en cliënten van Laverhof, locatie Cunera | De Bongerd deel aan de Jeugd- en Gezinsvierdaagse van Heeswijk-Dinther. Het is de 54e keer dat de vierdaagse georganiseerd wordt. Met ongeveer 100 deelnemende bewoners en nabij de 150 familieleden/vrijwilligers is het een groot evenement voor iedereen. Een activiteit waar ieder jaar weer naar wordt uitgekeken.


“De voorbereidingen beginnen al een paar maanden van tevoren met het werven van familieleden/vrijwilligers en het koppelen van familieleden/vrijwilligers aan bewoners/cliënten. Het is ieder jaar weer een hele puzzel, maar veel vrijwilligers en bewoners wandelen al jaren samen, dus daar houden we rekening mee!”, aldus de dagbestedingscoaches Welzijn van Laverhof.
“Om dit evenement ‘op rolletjes’ te laten verlopen, zijn de vrijwilligers hard nodig, niet alleen om de rolstoelen te duwen, maar ook voor het veilig oversteken, een versnapering onderweg, de muzikale begeleiding en om bij thuiskomst een glaasje fris te schenken. We waarderen het enorm dat wij steeds weer een beroep op hen kunnen doen.”

Intern moet de organisatie ook worden voorbereid op deelname aan de wandelvierdaagse. “De verzorging zet een tandje bij om ervoor te zorgen dat alle deelnemers op tijd klaar zijn voor de start. De keuken zorgt ervoor dat het tijdstip van de maaltijden wordt aangepast aan de tijden van de wandelvierdaagse. We mobiliseren iedereen om de organisatie rond te krijgen!”

“Ook nodigen wij ouderen uit die niet bij Laverhof wonen en geen cliënt zijn, maar toch graag willen deelnemen aan de wandelvierdaagse. Wanneer u niet de mogelijkheid heeft om deel te nemen met behulp van iemand uit uw familie of kennissenkring en toch graag deze vier dagen mee wilt doen om te genieten van de omgeving van Heeswijk-Dinther, kunt u zich bij Cunera | De Bongerd aansluiten. Wij zorgen dan voor een vrijwilliger die u deze vier dagen begeleidt, evt. in een rolstoel die door ons beschikbaar wordt gesteld. Kosten zijn €17,65. Ook kunnen wij gratis uw vervoer van en naar Cunera | De Bongerd regelen met de bus van Laverhof.”

Aanmelden kan tot 17 juni a.s. bij de dagbestedingscoaches Welzijn, Marga Goossens Annelies Cornelis, tel. (0413) 29 84 08 of per e-mail welzijn.heeswijk@laverhof.nl.

Agenda

Heeswijk

24 jul
Optreden seniorenorkest Dommelvolk
van 14:30 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

24 jul
Muziekoptreden
van 19:00 tot 21:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

23 jul
Kermisplein
van 14:30 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30