Opnieuw internationaal bezoek voor Laverhof

Gepubliceerd op 12 november 2018

Opnieuw internationaal bezoek voor Laverhof

Afgelopen donderdag en vrijdag 8 en 9 november bezocht een delegatie van VZW Rusthuizen Zuster van Berlaar uit België de locaties St. Barbara en Cunera/De Bongerd van Laverhof. VZW Rusthuizen Zuster van Berlaar exploiteert acht woonzorgcentra in België en is ontstaan uit de congregatie van de zusters van het Heilig Hart van Maria.

Peter Beijers, bestuurder van Laverhof, heette de delegatie van harte welkom. Hij memoreerde dat dit het derde internationale bezoek was in twee weken en dat hij erg blij is met deze aandacht. “We zijn er trots op hoe we bij Laverhof zorg en ondersteuning bieden aan ouderen, midden in de gemeenschap.”

De ochtend wordt vervolgd met een presentatie over de manier van werken van Laverhof en een rondleiding door St. Barbara, door Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel. De gemeenschap van Wijbosch is op diverse manieren betrokken bij de bewoners van St. Barbara, o.a. via het Dorpscentrum De Schakel, de schoolkinderen die in de pauzes buiten spelen in de tuin en de groentetuin, waar ook de bewoners van St. Barbara in mee kunnen helpen, met ondersteuning van vrijwilligers. De middag wordt na de lunch vervolgd door presentaties van het cliëntservicebureau en de verhuurmakelaar van Laverhof en een toelichting op de methode Familiezorg door Dominique den Brok, directeur van het cluster Behandeling Revalidatie en ondersteuning Thuis.

De volgende dag stond een bezoek aan Cunera/De Bongerd op het programma, waarbij de rondleiding door De Bongerd voorafgegaan wordt door presentaties over het kwaliteitsbeleid van Laverhof en de inzet van zorgtechnologie om medewerkers te ondersteunen in de zorgverlening, door Annemiek van de Rijdt, directeur cluster Heeswijk-Uden. Tijdens de rondleiding worden de verschillende huiskamerrestaurants in De Bongerd bezocht en een van de appartementen verzorgd wonen.

De leden van de delegatie zijn vol lof over de locaties en de zorg- en dienstverlening van Laverhof. “De ouderenzorg in België wordt anders gefinancierd dan in Nederland, maar we hebben de afgelopen twee dagen veel gezien en gehoord dat we ook in onze woonzorgcentra kunnen inzetten. Heel inspirerend!”

Agenda

Heeswijk

21 aug
Optreden Ambiance koor.
van 14:30 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

09 sep
Optreden van Seniorenorkest uit Best
van 14:30 tot 14:30 uur
st. Barbara

Het Retraitehuis

20 aug
Heemkunde - Uden en het Koningshuis
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30