Overdracht klooster Annahof aan Stichting Laverhof

Gepubliceerd op 28 juni 2018

Overdracht klooster Annahof aan Stichting Laverhof

Op 26 juni werd tijdens een officiële bijeenkomst in de kapel van klooster Annahof, de sleutel van Annahof symbolisch door zuster Agnes Vos, algemeen overste van de congregatie, overgedragen aan Peter Beijers, bestuurder van Laverhof.

Zuster Agnes: “De herfst van de congregatie is aangebroken en het doet ons goed dat we Annahof mogen overdragen aan Laverhof. Hiermee kunnen de toekomstige plannen officieel in gang gezet worden. Dit is de start voor een nieuwe woonplek voor nieuwe bewoners, waar ze gelukkig mogen zijn.”

Stichting Laverhof heeft het voornemen het gebouw te bestemmen als tijdelijke woonplaats voor de bewoners van het Mgr. Bekkershuis gedurende de verbouwing die daar gaat plaatsvinden. Plannen voor de uiteindelijke bestemming van klooster Annahof worden nog onderzocht.

Klooster Annahof is het laatste van 47 kloosters van de Congregatie van de Zusters van Liefde in Nederland.  In 2017 werd klooster Annahof verkocht aan Laverhof en op 26 juni werd de sleutel officieel overgedragen. Het Moederhuis/St.-Jozefklooster te Schijndel is in 2015 verkocht aan Stichting Hercules die het klooster verbouwde tot huurappartementen. Afgelopen maand zijn de zusters die in klooster Annahof woonden naar het St.-Jozefklooster verhuisd en staat het klooster leeg.

De Congregatie Zusters van Liefde is een religieus instituut in Schijndel, gesticht in 1836, dat zich nu in de fase van voltooiing bevindt. Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn er geen nieuwe intredingen meer geweest en is het aantal zusters afgenomen. In totaal waren er 1756 Zusters van Liefde. In 1958 waren er gelijktijdig 1156 vrouwen lid van de congregatie. Nu zijn er nog minder dan 120 zusters, met een gemiddelde leeftijd van bijna 86 jaar.

Voor beelden van de officiële overdracht en een interview met zuster Agnes en Vos en Peter Beijers, klik op onderstaande link:

http://www.omroepmeierij.nl/2018/06/sleuteloverdracht-klooster-annahof-in-wijbosch/

Agenda

Heeswijk

29 jan
Meidenkist (Nostalgisch verhaal)
van 14:30 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

05 feb
optereden Kumptvaneiges
van 19:00 tot 21:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

28 jan
Kunst en Co - Hobo
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30