Samen met familie bepalen wat de beste zorg is

Gepubliceerd op 02 juli 2018

Samen met familie bepalen wat de beste zorg is

Iedereen wil graag zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Lukt dit niet meer helemaal op eigen kracht? Zorgorganisatie Laverhof kan de gewenste ondersteuning bieden.

“Kan niet, dat ligt onder de mat”, zegt mevrouw Van den Bosch (83 jaar). Dat heeft ze geleerd bij Laverhof. “Sinds ik zes jaar geleden naar Laverhof ben gegaan, doe ik dingen die ik nooit gedacht had te kunnen: tafeltennis, schilderen, sjoelen. Ik doe overal aan mee. Ze vragen je er gewoon bij.” Mevrouw Van den Bosch heeft het prima naar haar zin bij de dagbesteding in Cunera | De Bongerd in Heeswijk-Dinther. “Een praatje, het gezelschap. Heel relaxed en gewoon.”

Familiezorg
Mevrouw Van den Bosch woont naast haar dochter, Wilma Dupuis-van den Bosch. Zij verzorgde een tijdlang haar moeder. “Maar het blijft ook je moeder, waar je leuke dingen mee hoort te doen. Ik waste haar, maar stond daarna met tranen in mijn ogen op de gang. Dat wil je niet.” Daarop besloot ze Laverhof in te schakelen. Wilma: “Met de wijkverpleegkundige zijn we in gesprek gegaan over de mogelijkheden. Wat kan mijn moeder nog zelf, wat kan ze nog leren, maar ook: hoe ervaar ik het zorgen voor mijn moeder?”

Annette Cuypers, wijkverpleegkundige bij Laverhof: “Samen kijken we wat er nodig is om samen het beste te kunnen doen. ‘Familiezorg’ noemen we dat bij Laverhof. Samen bepalen wat er nodig is om optimale zorg te bieden.”

Fijne meiden
Mevrouw Van den Bosch is heel tevreden. “De zorgmedewerkers zijn fijne meiden”, zegt ze. “Eigenlijk komen er altijd dezelfde gezichten.” Overleggen en plannen gaat via een speciale app. Wilma: “Je ziet wie er komt. Als het bij moeder of bij hen anders loopt, kun je dat ook allebei aangeven. En er staan verslagjes in. Heel fijn! Zo blijf je op de hoogte.”

Agenda

Heeswijk

20 okt
Uurtje Klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

28 okt
Alzheimer Café Regio 't Groene Woud: "Ik raak mijn maatje kwijt"
van 19:00 tot 21:30 uur
Zaal Restaurant De Nachtegaal

Het Retraitehuis

29 okt
Euromode
van 14:00 tot 16:30 uur
Volkelseweg 30