Sponsor diner brengt € 3500 op!

Gepubliceerd op 28 november 2017

Sponsor diner brengt € 3500 op!

72 gasten mocht de Stichting vrienden Cunera De Bongerd vrijdagavond ontvangen in de Aula van Laverhof. "En dan hebben we ook nog mensen moeten teleurstellen", vertelt Ardith Manders, een van de initiatiefnemers van het sponsordiner.

Elektrische duo fiets

De stichting sponsort hulpmiddelen, die ten goede komen aan de bewoners en die niet uit het reguliere zorgbudget betaald kunnen worden. Vorig jaar werden een elektrische duofiets en een beleef-TV namens de stichting aan Laverhof overhandigd.

Als aandeel in elkaar
Het marktteam Rabobank Oss-Bernheze had tien kaarten voor het sponsordiner aangekocht. Op suggestie van Annemiek van de Rijdt, directeur van Laverhof, werden die kaarten toebedeeld aan de vrijwilligers, die in 2018 12,5 of 25 jaar hun bijdrage leveren aan de woon- en zorggemeenschap in Heeswijk.

Nieuwe bestuursleden
Aan  het einde van de avond gaf Fons Arts, voorzitter, een korte toelichting op de activiteiten van de Stichting. "Dit sponsordiner hebben we georganiseerd om onze Stichting meer bekendheid te geven. Ook zijn we op zoek naar twee nieuwe bestuursleden en weet u dat u vriend kunt worden van de Stichting?"

Locatie Cunera / De Bongerd
De opgehaalde gelden komen ten goede aan de bewoners van locatie Cunera / De Bongerd. Evenals het bedrag van € 1.500, ontvangen van de Clubkas Campagne van de Rabobank. De bedragen zullen gebruikt worden voor de aanschaf van een zogenaamde CRDL (zeg: Cradle). De aanschafprijs hiervan is € 6.000,-.

CRDL
"Een CRDL is een interactief houten zorg instrument, dat bij wederzijdse aanraking een geluid ontwikkelt, dat het brein stimuleert tot sociale interactie en bij dementerenden een geluksgevoel creëert", vervolgt de voorzitter zijn verhaal. "Met de € 3.500 van deze avond zijn we dus op de goede weg. Ik wil namens de stichting u daarvoor hartelijk danken en bij deze een warm applaus vragen voor chef kok Patrick Fassbender en zijn collega's, die ons op deze overheerlijke avond hebben getrakteerd."Tekst en Fotografie Jacques WormsAgenda

Heeswijk

20 feb
Koor Cantabile
van 14:30 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

20 feb
Dansmiddag
van 14:30 tot 16:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

Geen evenementen