St. Barbara officieel geopend!

Gepubliceerd op 22 mei 2017

Op vrijdag 19 mei jl. was de officiële opening van St. Barbara. Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel: “10 jaar geleden waren de eerste gesprekken over de nieuwbouw. Drieënhalf jaar geleden zijn we begonnen met de bouw. We wisten waar we het voor deden, maar het viel niet altijd mee voor onze bewoners. Nu we klaar zijn, zijn de reacties overweldigend! Ik ben ontzettend trots op wat we hebben gerealiseerd.”

“Vandaag is het feest voor alle bewoners. Ik heb nog nooit zoveel blije gezichten gezien. St. Barbara is voor iedereen en vormt de verbinding met de samenleving. Iedereen is hier welkom”, zei Peter Beijers, bestuurder van Laverhof. De bestuurder bedankte bouwcombinatie Adriaans-Moeskops, Mansveld Projecten, Van Delft en de architect Molenaar & Bol & Van Dillen, E & W en LTC & C en alle overige betrokkenen. Een speciaal woord van dank was er voor bouwadviseur Huub Haenen en Tiny Jansen, hoofd technische dienst bij Laverhof. En een bloemetje voor Ad Koevoets, uitvoerder bij Adriaans-Moeskops en Alex Reulkens, elektromonteur bij Mansveld. “Altijd aanwezige vakmannen, waarvan je zou denken dat ze een medewerker zijn van Laverhof”, aldus de bestuurder. 

In de ochtend was het feest voor de bewoners. Er waren 160 kinderen van de basisschool. Zij zongen en dansten voor de bewoners, hadden koekjes gebakken en prachtige molentjes gemaakt voor in de tuin. De bewoners genoten hier zichtbaar van. Evenals van het overheerlijke taartenbuffet in ’t Torentje. Tijdens de officiële opening keken de bewoners mee vanuit de prachtige glazen gang ‘Hoflaan’, vanwaar ze een goed zicht hadden.

Namens de Congregatiegemeenschap Zusters van Liefde van Schijndel sprak Zuster Agnes Vos, Algemeen Overste, de genodigden toe. “De Congregatie is de grondlegger van St. Barbara en heeft het fundament gelegd voor de liefdevolle ouderenzorg. Onze congregatie bestaat nu 181 jaar. Onze zusters hebben altijd ingespeeld op de noden van de tijd en verzorgden onderwijs, missiewerk, bejaardenzorg en ziekenzorg. Zo ook in St. Barbara. De congregatie was St. Barbara en St. Barbara was de congregatie. Datgene wat wij ooit opgebouwd hebben gaat hier verder, dat is belangrijk. Zelf zijn wij nu van zorgbieders, zorgafhankelijk geworden. Dat is een omslag. We mogen hier proeven een geest van liefde en vriendschap, van geduld en hoop, van warme aandacht en tedere zorg; een geest die heelt en beschermt en waarbij iedereen zichzelf mag zijn, kan zijn. Leven zoals thuis is wat ook onze zusters hier mogen ervaren.” De zuster feliciteert iedereen met het prachtige gebouw en de mooie tuin; alles afgestemd op het welzijn van de bewoners.

Peter Beijers: “Laverhof heeft een droom. Wij hopen dat in de komende tijd de omgeving steeds nadrukkelijker gebruik gaat maken van deze locatie. Dat gebeurt al door het Dorpshuis De Schakel en de school. De gemeenschap komt hier letterlijk binnen. Heel Meierijstad is welkom.”

Tijdens de openingsceremonie in de binnentuin, werd de stier, van kunstenaar Jörg Ridderbusch, onthuld. De stier is gemaakt van afvalmateriaal. En geeft symbolisch de verbinding weer die Laverhof met St. Barbara en de samenleving wil maken. Het kunstwerk is geschonken door Rabobank Hart van de Meierij.

Zaterdag 20 mei was er grote belangstelling voor het bezichtigen van St. Barbara. Voor iedereen was er koffie met iets lekkers en popkoor Transparant zorgde aan het einde van deze dag voor een extra gezellig tintje. De reacties waren overweldigend!

Agenda

Heeswijk

23 sep
Uurtje Klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

24 sep
Carmaschoenen verkoop
van 14:00 tot 16:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

23 sep
Accordeonorkest met Oda Verhagen
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30