St. Barbara ontvangt gulle gift voor aanschaf piano

Gepubliceerd op 05 februari 2018

St. Barbara ontvangt gulle gift voor aanschaf piano

Medewerkers van Welzijn St. Barbara waren al een tijd op zoek naar een nieuwe piano voor in Hoflaan, de glazen verbindingsgang tussen de twee woonvleugels. Onlangs plaatsten zij hiervoor een ‘zoekertje’ in het Brabants Dagblad. Naast het aanbod van diverse piano’s ontvingen zij een reactie van de heer André Witlox, voorzitter van ‘de Stichting tot steun voor de zorg aan ouderen in ’s-Hertogenbosch e.o.’.

André: “Ik kon niet nalaten ook een ‘duit in het zakje’ te doen. De oproep trok mijn aandacht. Als voorzitter beheer ik ‘de Stichting tot steun voor de zorg aan ouderen in 's-Hertogenbosch e.o.’, van waaruit we doelen ten behoeve van ouderen die binnen onze doelstelling en werkgebied vallen, financieel ondersteunen. In principe doen we dat enkel voor 's-Hertogenbosch en omliggende gemeenten. Soms hebben we in een jaar geld over en dan loop ik wel eens tegen een doel aan dat onze sympathie heeft of heb ik met bekenden uit de zorgwereld contact over hun behoeften. Toen ik de oproep in het Brabants Dagblad las, riep dat meteen sympathie bij me op!”

De stichting schonk een bedrag van € 4.450 voor de aanschaf van de piano. De piano is gekocht bij Bol en Grosveld in Tilburg. Zij op hun beurt deden er nog een schepje bovenop. Het krukje, speciale wieltjes, het stemmen van de piano en de levering namen zij voor hun rekening.

Silvia van Gerven, medewerker Welzijn: “Wij en onze bewoners zijn hier enorm blij mee! Zuster Eligia speelde regelmatig op de oude valse piano en ging daar helemaal in op. Nu is het nog mooier voor haar om piano te spelen. En mevrouw Visser zei na afloop van de onthulling dat ze heel erg genoten had van het spelen op de nieuwe piano. Zo kan ze haar hobby weer oppakken, ondanks dat ze het zelf bijna niet meer kan horen”, vertelt Sylvia.”
Héél véél dank aan de Stichting en Bol en Grosveld!”

Wil jij ook eens pianospelen voor onze bewoners?
Silvia: “We zijn een groepje van mensen aan het samenstellen, die af en toe willen komen spelen voor de bewoners. Heb je interesse? Laat het me weten!”
E-mail: team.welzijnstbarbara@laverhof.nl of via de receptie, tel. 073 - 544 33 00.

De heer André Witlox met Silvia van Gerven.

De heer Grosveld met zuster Eligia.

Laverblad speciale 'Hart onder de riem' uitgave

Lees hier de speciale HART ONDER DE RIEM uitgave

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis