Techniek zal bij Laverhof nóóit boven persoonlijke aandacht gaan!

Gepubliceerd op 12 maart 2018

Techniek zal bij Laverhof nóóit boven persoonlijke aandacht gaan!

Maar het zal wel steeds meer als hulpmiddel ingezet gaan worden. Ook bij Laverhof. Annemiek van den Bosch, dagbestedingscoach van Cunera Lindelaan en Sanne Kivits, manager van het team Welzijn in Cunera | De Bongerd in Heeswijk-Dinther en Het Retraitehuis in Uden: “We zien mensen een beetje terughoudend reageren op nieuwe technieken en dat is beslist niet nodig! Persoonlijke aandacht blijft bij ons altijd op nummer één staan. Techniek is juist een middel om het contact met mensen te bevorderen! Neem Zora bijvoorbeeld: het robotje kan gymnastiek- of yogabewegingen voordoen, zodat wij onze handen vrij hebben om de mensen te helpen bij die bewegingen.”

Sanne stuurt collega’s aan om er samen voor te zorgen dat het welbevinden van bewoners standhoudt of verbetert. Tevens coördineert zij vrijwilligers in Cunera | De Bongerd en Het Retraitehuis. “Welzijn of welbevinden heeft te maken met een gevoel van tevredenheid. Het belang van je sociaal, geestelijk en lichamelijk goed voelen is groter dan mensen misschien denken. Het bepaalt wel degelijk de ‘kleur van je dag’. En wij zijn bij Laverhof continu op zoek om vanuit de bewoners te kijken wat aansluit bij zijn of haar welbevinden. Met een team van negen dagbestedingscoaches in Cunera | De Bongerd en Het Retraitehuis zoeken we hierin mogelijkheden en als we tegen problemen aanlopen, zoeken we naar oplossingen. We weten dat lichamelijk én geestelijk actief zijn juist voor ouderen ontzettend belangrijk is. We hebben hiertoe ontzettend veel mogelijkheden en willen ook heel graag een brug naar buiten slaan: mensen uitnodigen om sámen met ons in beweging te komen. Nieuwe technieken dagen uit tot onderling contact, tot samen in beweging komen en wij hopen ook dat vrijwilligers zich uitgedaagd voelen om met deze technieken samen met bewoners in actie te komen.”

Een reactie, hoe klein soms ook, ontroert altijd
Annemiek coacht collega’s uit de zorg in het doen van activiteiten die gericht zijn op het dagelijks welzijn van bewoners. “Innovatief denken en doen in welzijn is belangrijk. Ik zie welke mooie resultaten de moderne technieken ons al gebracht hebben. Het zit soms in kleine dingetjes, maar die zijn zó belangrijk. Met onze Silverfit, fietsen bewoners op een ‘zitfiets’ visueel door hun eigen dorp. De herkenning soms ineens, is ontroerend. De interactieve beleeftv/beleeftafel met diverse spelvormen en foto’s/plaatjes is een wonderlijk hulpmiddel, waar bewoners samen met familie, kleinkinderen en vrijwilligers door in contact of in beweging komen met elkaar. Dan onze nieuwe aanwinst Zora. Het vertederende robotje, met als grootste kwaliteit contact maken, doet dat heel eenvoudig. Het vraagt niets, het nodigt alleen maar uit tot gesprek, beweging of een reactie. Het begroet. Het zingt. Het maakt muziek…; een activiteit die voorbij woorden gaat en bewoners altijd raakt! En zo zetten we techniek in op Laverhof: als hulpmiddel, waardoor onderling contact eenvoudig gemaakt wordt en wat de persoonlijke benadering juist versterkt.” 

Open dag
Op 17 maart a.s. van 14.00 tot 16.00 uur kunt u vrijblijvend een kijkje nemen bij Cunera | De Bongerd. Er worden rondleidingen verzorgd en u kunt kennismaken met onze vele mogelijkheden van zorg- en dienstverlening. Ook met de nieuwe technieken die we als hulpmiddel inzetten en ons rijke verenigingsleven.
U bent van harte welkom!

Agenda

Heeswijk

16 jun
Uurtje klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

17 jun
Optreden Onyx
van 14:00 tot 16:00 uur
Eerdsebaan 1a

Het Retraitehuis

23 jun
100% NL.
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30