Verzorgd wonen bij Laverhof

Gepubliceerd op 25 maart 2021

Verzorgd wonen bij Laverhof

‘Het is als een all-in hotel’
Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, dat willen we bijna allemaal. Toch kan het zijn dat je op een gegeven moment liever kiest voor een meer beschermde woonomgeving. Dan is misschien een  appartement in een van de complexen van Laverhof een goede optie. In het Schijndelse Servaeshof (achter het Mgr. Bekkershuis) en het met St. Barbara verbonden Annahof in Wijbosch zijn nog enkele appartementen en studio’s vrij. Voorwaarde is wel dat u in uw huidige situatie al persoonlijke verzorging ontvangt. Op uw nieuwe stek zorgt Laverhof ervoor dat dit gewoon doorloopt.

Nico van der Meijden en Marietje de Greef-van Houtum waagden de sprong. Ze hebben er geen moment spijt van gehad.

Ik blijf hier graag wonen
Op de vensterbank van Nico in zijn studio in Annahof staat een beeld van de Contente Mens. “Naar omstandigheden ben ik dat helemaal”, vertelt hij. Die omstandigheden zijn verre van ideaal. Door een hersenbloeding in 2013 is Nico’s vrouw eenzijdig verlamd. Na een aantal verhuizingen heeft ze de laatste jaren een vaste plek in St. Barbara. Voor Nico is het erg fijn dat hij nu vlakbij woont en elke dag gemakkelijk op bezoek kan. Zelf heeft hij ook enige zorg nodig en die krijgt hij nu in zijn studio. “Ik vind het bovendien geruststellend dat de zorg er snel is, mocht er iets gebeuren.”

Ook met zijn studio met gecombineerd slaap- en woonvertrek is hij dik tevreden. “Meer ruimte heb ik niet nodig”, vertelt hij. “Ik zit hier als op vakantie in een all-in hotel. Het eten, dat overigens heel goed is, is erbij inbegrepen.” Ontbijt nuttigt Nico in zijn eigen vertrek, de warme maaltijd ’s middags en het brood ’s avonds gebruikt hij liever samen met anderen in ‘t Trefpunt. “Het is ook fijn om wat contact te hebben”, vindt hij. Dat kan daar ook als er activiteiten zijn. Al staat dat wegens corona nu op een lager pitje. Is Nico het binnen zitten beu, dan gaat hij wel eens de tuin in. Naar het dierenparkje bijvoorbeeld. “Mocht met mijn vrouw het ergste gebeuren, dan blijf ik hier graag wonen.”

Zou niet anders meer willen
“In het begin was het een beetje vreemd”, erkent Marietje de Greef-van Houtum, die sinds september in Servaeshof woont. “Ik woonde mijn leven lang aan de Boschweg. En altijd heb ik gezegd dat ik daar nooit weg zou gaan.”

Na een korte periode in Annahof kwam ze in haar nieuwe appartement. Al snel besefte ze dat ze niets anders meer zou willen. “Je zit hier heel rustig. Toch ben je zo te voet in het dorp.” En wat het ook fijn maakt: ze dacht dat ze er niemand zou kennen, maar op 86-jarige leeftijd woont ze nu plotseling op de gang met mensen waar ze in haar jonge jaren mee omging. Ze heeft bijvoorbeeld veel contact met haar overbuurvrouw op de gang, met wie ze op de huishoudschool zat. “Dat maakt het wonen heel anders. Fijner”, stelt ze tevreden vast.

In Servaeshof heeft ze een ruime slaapkamer, een flinke badkamer en een woonruimte met keukenblok. En als ze wil kan ze buiten op het balkon in de zon zitten. En ook zij kiest voor samen warm eten.

Nico en Marietje zijn het erover eens. Door te gaan wonen in deze vorm hebben ze niet alleen de zorg vlakbij, ze voelen zich nooit eenzaam. Zelfs niet in deze moeilijke coronatijd.

Zowel in Annahof als in Servaeshof zijn nog enkele appartementen vrij. Meer informatie vindt u op www.laverhof.nl onder Wonen met zorg / Verzorgd wonen. Ook kunt u contact opnemen met Josée van Boxmeer, verhuurmakelaar van Laverhof, via de receptie van het Mgr. Bekkershuis, tel. 073 - 544 27 00.

PREZO-keurmerk