Verzorgd wonen in beschermde woonomgeving van Annahof in Wijbosch; er zijn nog enkele studio’s vrij!

Gepubliceerd op 17 december 2020

Verzorgd wonen in beschermde woonomgeving van Annahof in Wijbosch; er zijn nog enkele studio’s vrij!

Annahof ligt naast St. Barbara en was voorheen een klooster van de congregatie Zusters van Liefde van Schijndel. Nu hoort het bij Laverhof. Tijdelijk woonden hier bewoners van het Mgr. Bekkerhuis. De meeste van deze bewoners zijn verhuisd naar het nieuwe appartementencomplex Servaeshof, achter het Mgr. Bekkershuis.

Op dit moment zijn er nog een aantal studio’s vrij voor verzorgd wonen en twee studio’s voor tijdelijke opname, zoals logeren en herstellen. Mooie woonruimtes voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar nog ‘te goed’ zijn voor het verpleeghuis. Annahof is kleinschalig en biedt gezamenlijke activiteiten, waardoor contact maken met medebewoners gemakkelijk is en eenzaamheid voorkomen kan worden. 

Studio
“Annahof heeft de vorm van een hofje“, vertelt Josée van Boxmeer, verhuurmakelaar van Laverhof. “Het pand is gebouwd in een carré-vorm, met verschillende binnentuinen, waar men op zonnige dagen heerlijk kan zitten. De studio’s zijn een-kamerappartementen met een eigen badkamer; er is geen aparte slaapkamer. Alle studio’s bevinden zich op de begane grond, met een eigen terrasje en worden aangeboden inclusief stoffering en met een ingebouwde kledingkast. De overige inrichting kan door de huurder naar eigen inzicht worden bepaald. In alle studio’s is een telefoon- en TV-aansluiting en er is een alarmeringssysteem.”

De studio’s hebben geen keukenvoorziening, omdat er een gezamenlijke huiskamer is, waar men samen gebruik kan maken van de maaltijd. Aangrenzend is een activiteitenruimte voor activiteiten. Een dagbestedingscoach coördineert het welzijn en het activiteitenaanbod aan de hand van de behoefte van de bewoners. Ook kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van ’t Torentje in St. Barbara. Verder is er voldoende parkeergelegenheid bij Annahof.

Woonteam
“De studio’s worden verhuurd aan mensen met een ondersteuningsvraag (WMO-indicaties en vanuit de zorgverzekeringswet)”, aldus  Marlies van der Doelen, teammanager van Annahof. “Ook zijn er ruimtes bestemd voor cliënten met een zzp 4. Voor ondersteuningsvragen is een woonteam aanwezig in Annahof. Vanaf 7.00 uur in de ochtend tot 23.00 uur in de avond zijn er medewerkers aanwezig die ondersteunen bij  zorgvragen en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de maaltijden en het schoonhouden van de studio’s en algemene ruimtes. In de nacht is er een verzorgende in de nabijheid.”

Wonen bij Annahof kan voor nog geen € 700,- inclusief servicekosten en alarmering. Voor € 1.100 is het inclusief alle brood en warme maaltijden en het mediapakket, dat bestaat uit telefoon en tv.

Wilt u meer weten?
Kijk voor meer informatie op www.laverhof.nl/locaties/annahof of neem contact op met Josée van Boxmeer, verhuurmakelaar van Laverhof, tel. 073 - 544 33 00, e-mail josee.vanboxmeer@laverhof.nl.

Recht uit het hart, persoonlijke verhalen over corona

In het magazine 'Recht uit het hart', persoonlijke verhalen over corona uit de eerste periode van de coronacrisis.