Vlag in top nieuwe achtervleugel Mgr. Bekkershuis

Gepubliceerd op 14 januari 2020

Vlag in top nieuwe achtervleugel Mgr. Bekkershuis

De achtervleugel van het Mgr. Bekkershuis heeft het hoogste punt bereikt. Reden voor een klein feestje. Op donderdag 9 januari hesen mevrouw Berkelmans, toekomstig bewoonster van de achtervleugel, en Peter Beijers, bestuurder van Laverhof samen de vlag in top!

Peter Beijers: “Eerst was er het initiatief om samen met anderen de verbouwing van het Mgr. Bekkershuis op te pakken, drie jaar geleden hebben we besloten om dit op eigen kracht te doen. In ruim acht maanden tijd is de bouw opgetrokken van de bodem tot nu in de top.” Peter vraagt een hartelijk en welgemeend applaus voor de aanwezige mannen van de bouw, wat enthousiast opgevolgd wordt. 

Na het hijsen van de vlag door mevrouw Berkelmans en Peter Beijers neemt Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel, het woord. “De bouw is op planning. Dit jaar vindt de verhuizing van de bewoners van Annahof terug naar de nieuwe appartementen plaats en dat is een hele verandering. Van de oude kleine appartementjes naar de studio’s van Annahof en straks naar een mooi luxe appartement in de vertrouwde omgeving. Ook voor het Mgr. Bekkershuis is het fijn, want het was hier wel een beetje stil aan het worden.” Na de zomer kunnen de nieuwe huurders hun intrek nemen en de zorg en dienstverlening afnemen van Laverhof. “Juist voor mensen die behoefte hebben aan een eigen leefruimte, maar wel een zorgvraag hebben is dit een fantastische huisvesting”, aldus Henri.

Omdat het om een aparte vleugel gaat, krijgt het nieuwe gebouw ook een eigen naam. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven, waar veel reacties op zijn gekomen. Één naam heeft de meeste stemmen gekregen en dat is de naam ‘Servaeshof’. Cindy van de Ven gaat de geschiedenis in als bedenker van de naam.

Omroep Meierij maakte een film van het bereiken van het hoogste punt. Klik hier voor het bekijken van de opname.

Vragen over de verhuur van de appartementen?
Heeft u vragen over de verhuur van de nieuwe appartementen in Servaeshof? Josée van Boxmeer, verhuurmakelaar van Laverhof, kan u alles vertellen over de appartementen. U kunt haar bereiken via telefoon 0413 - 33 75 00 of e-mail josee.vanboxmeer@laverhof.nl.

Bij de bouw van het Mgr. Bekkershuis zijn betrokken:
Moeskops’ Bouwbedrijf
Puur Bouwadvies
Welvaarts Electrotechniek
Immens Installatietechniek
Archifit Total Engeneering
ASG-architecten
Ingenieurs- en adviesburo Technion B.V.

Recht uit het hart, persoonlijke verhalen over corona

In het magazine 'Recht uit het hart', persoonlijke verhalen over corona uit de eerste periode van de coronacrisis.