Vrijwilligers aan het woord: Laat je inspireren!

Gepubliceerd op 10 oktober 2016

Bij Laverhof werken ruim 500 enthousiaste vrijwilligers. Hun inzet betekent veel voor onze cliënten. We kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken. Maak kennis met deze gedreven vrijwilligers en laat je inspireren!

  Marjo Paalman (Het Retraitehuis)
“Mijn vader heeft in verpleeghuis De Watersteeg in Uden gewoond. Daar maakte ik kennis met de zorg, maar emotioneel kon ik het niet opbrengen om daar iets te gaan doen. Ik hoorde van een vrijwilliger bij Het Retraitehuis dat daar een vacature was voor een vrijwilliger bij de receptie. Vrijwilligerswerk heb ik van huis uit meegekregen en nu was de tijd er rijp voor. Ik ben ook betrokken bij de Vriendenstichting van Het Retraitehuis en carnavalsvereniging De Knoerissen.

Vrijwilligerswerk geeft enorm veel voldoening. Dankbaarheid, een glimlach, mensen geruststellen en helpen. Je kunt met weinig moeite zoveel voor iemand betekenen! Echt heel fijn!”

  Frans Sips (St. Barbara) en zuster Wilhelminia
“In 2011, toen een demente tante uit Heerlen in St. Barbara ging wonen, ben ik betrokken geraakt bij St. Barbara. In 2013 is zij overleden en ik ben als vrijwilliger gebleven. Ik ga iedere keer met veel plezier naar mijn ‘werk’. 

Op maandagochtend is de praatgroep; dan praten we over zaken van vroeger. Op dinsdagochtend is er een activiteit met kinderen van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of basisschool. Op zondagmorgen kom ik naar de kapel van Annahof en help bij het halen en brengen van bewoners. Ook ben ik chauffeur van de rolstoelbus. We maken leuke uitstapjes en bij jaarlijkse evenementen, zoals carnavalsavonden en het dorpsfeest Wijbosch ben ik er ook bij. 

Het geeft enorm veel voldoening om mensen te ontmoeten en te helpen. Heb je tijd en houd je van mensen, word vrijwilliger. We kunnen altijd hulp gebruiken!”

Renée Schram (Mgr. Bekkershuis) en mevrouw Van der Steen
“Vrijwilligerswerk is een goede manier om mensen te leren kennen. Als moeder van twee geadopteerde kinderen ben ik jaren vrijwilliger geweest bij scholen en sportclubs. In het Mgr. Bekkershuis ben ik begonnen met het geven van handwerken en daarna handvaardigheid en nu help ik bewoners op de donderdagochtend weer met breien, haken en borduren. Én ze mogen me bellen als ze bij een activiteit mensen nodig hebben. Ik vind het heerlijk! Er wordt gezellig gekletst en gelachen. Het is gewoon ontzettend leuk!”

Jos van Empel (Cunera/De Bongerd) en mevrouw Schapendonk
“Als vrijwilliger bij de Museumboerderij ontving ik regelmatig de wandelgroep van Cunera/De Bongerd met Mari Lucius, ook vrijwilliger. Het werken met deze groep mensen sprak me erg aan.

Eerst heb ik met bewoners gefietst op de duofiets en nu assisteer ik bij de wandelgroep. We gaan met de groep naar de Museumboerderij of bezoeken een bedrijf en drinken ergens koffie. We hebben een gezellige groep en doen dit zolang het weer het toelaat. Bewoners vinden het wandelen fijn, dat zie je en dat hoor je. Ik help ook bij de herfst- en lenterit en de wandelvierdaagse. Vrijwilligers kunnen bewoners veel bieden en bewoners vrijwilligers! Vrijwilligerswerk geeft mij enorm veel voldoening, misschien is het ook wat voor jou!”

Heb je tijd of ken je iemand die tijd over heeft? Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers. De vacatures vind je op de website: http://laverhof.nl/werken/vrijwilligers. Of kom gewoon eens langs!

Agenda

Heeswijk

16 dec
Uurtje Klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

12 dec
Duofiets aanbieden
van 10:00 tot 11:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

31 dec
Afsluiting van het oude jaar.
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30