Wildproeverij bij Laverhof locatie Cunera | De Bongerd

Gepubliceerd op 31 januari 2017

Wildproeverij bij Laverhof locatie Cunera | De Bongerd

Op 29 januari jl. werd door de keuken van Cunera | De Bongerd, in samenwerking met Wildbeheereenheid Aa en Leygraaf uit Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch voor de 17e keer een wildproeverij georganiseerd voor de bewoners, familie en bezoekers.

Wethouder R. van Moorselaar, van de gemeente Bernheze, opende de wildproeverij en heette een ieder van  harte welkom. Ook sprak hij zijn bewondering  uit voor alle activiteiten van de Wildbeheereenheid en natuurlijk voor deze wildproeverij. Hij wenste iedereen een fijne en gezellige middag!

De leden van de Wildbeheereenheid leveren graag hun bijdrage door wildsoorten, zoals hazen, konijnen en houtduiven ter beschikking te stellen aan de proeverij. Zij hadden een mooie stand, waarin al hun werkzaamheden zichtbaar waren. Iedereen die een kijkje kwam nemen kon vragen stellen en er werd met veel enthousiasme uitleg gegeven.

Daarnaast werd er op deze middag een mooie natuurfilm getoond. Het keukenpersoneel had grote zorg besteed aan het klaarmaken van de heerlijke gerechten, zoals duivensoep, wildragout met wortelstamppot, zuurkoolstamppot en wildpaté op naanbrood. Ook de door de Wildbeheereenheid beschikbaar gestelde rode wijn was heerlijk!

De bierclub van de Abdij heeft de wildproeverij een extra tintje gegeven door er met hun heerlijke speciaal biertjes te staan, waarvan ook geproefd kon worden. De vrijwilligers van Cunera | De Bongerd zorgden voor de leuke en perfecte bediening en regelmatig moest er door de keuken worden aangevuld. De bewoners en familie van Cunera | De Bongerd en omwonende genoten van de vele lekkere hapjes en de getoonde film, maar zeker ook van elkaars gezelschap en de gezellige sfeer!

Agenda

Heeswijk

23 sep
Uurtje Klassiek
van 15:00 tot 16:00 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

24 sep
Carmaschoenen verkoop
van 14:00 tot 16:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

23 sep
Accordeonorkest met Oda Verhagen
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30