Ergotherapie

Ergotherapie in onze locaties
De afdeling ergotherapie van Laverhof richt zich op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door ziekte of handicap een lichamelijke beperking hebben opgedaan en die ter revalidatie of blijvend worden opgenomen in een van onze locaties.
Samen met onze andere paramedici, zoals de fysiotherapeut, logopedist en specialist ouderengeneeskunde, geeft de ergotherapeut advies over bepaalde hulpmiddelen of aanpassingen.

Ergotherapie aan huis
De ergotherapeut van Laverhof kan u in de thuissituatie ondersteunen bij problemen met dagelijkse handelingen, die zich kunnen voordoen na bijvoorbeeld een herseninfarct. Tevens geeft de ergotherapeut advies bij de aanschaf van bepaalde hulpmiddelen of aanpassingen in huis.

Voor behandeling aan huis is een verwijzing nodig van huisarts of specialist en de vergoeding hiervan is afhankelijk van hoe u voor ergotherapie verzekerd bent. U kunt hiervoor navraag doen bij uw zorgverzekeraar.

Klik hier voor de folder 'Ergotherapie'.

Lees hier het artikel over 'Ergotherapie verhoogt zelfredzaamheid dementiepatiënt en bespaart daardoor tot € 236 miljoen per jaar'.

Ergotherapeuten van Laverhof

Wilt u weten welke ergotherapeuten er bij Laverhof werkzaam zijn?
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren