Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Laverhof zijn gespecialiseerd in de fysiotherapeutische zorg voor kwetsbare ouderen en voor mensen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Voorbeelden hiervan zijn: algehele achteruitgang, dementie, een beroerte, de ziekte van Parkinson, COPD of herstel na een operatie. 

In het verpleeghuis kan de fysiotherapeut worden ingeschakeld bij cliënten van de revalidatieafdeling, chronische somatische afdeling, afdeling psychogeriatrie en de dagbehandeling. Zij worden betrokken wanneer er problemen ontstaan aan het houdings- en/of bewegingsapparaat. Hierbij kunt u denken aan problemen met het opstaan uit een stoel, het in of uit bed komen, lopen, traplopen etc. 

De klachten worden in kaart gebracht door middel van een vraaggesprek en een onderzoek. Op basis hiervan worden de doelen en het behandelplan opgesteld. Dit gebeurt in samenspraak met de cliënt en/of de partner, mantelzorger, de eerst verantwoordelijke verzorgende en het behandelteam. 

De behandeling is onder andere gericht op het behouden en vergroten van de zelfredzaamheid en/of het bieden van begeleiding en ondersteuning gedurende het ziekteproces van de cliënt. 

De therapie kan onder andere bestaan uit functionele oefentherapie, preventieve zorg en advisering over hulpmiddelen/bedhouding etc. Daarnaast adviseren en begeleiden de fysiotherapeuten de verzorging en/of mantelzorgers in til- en transfertechnieken. 

 Klik hier voor de folder 'Fysiotherapie'.

Klik hier voor een indruk over wat de geriatriefysiotherapeut doet.

De fysiotherapeuten van Laverhof zijn bij de volgende netwerken aangesloten:

  • Geriatrienetwerk ’s-Hertogenbosch

  •  ParkinsonNet ’s-Hertogenbosch

  •  ParkinsonNet Oss, Uden, Meierijstad

  •  CVA Keten ’s-Hertogenbosch

  •  CVA Keten Oss, Uden, Meierijstad

  •  COPD-netwerk Fysuvo

Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest

Fysiotherapeuten van Laverhof

Fysiotherapie

Wilt u weten welke fysiotherapeuten met welke specialisatie er bij Laverhof werkzaam zijn?
Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren