Herstelzorg

Er is sprake van herstelzorg, wanneer er een noodzaak is tot 24-uurs zorg die niet thuis geboden kan worden en waarvoor tijdelijk verblijf in een zorginstelling noodzakelijk is. Ook wel eerstelijnsverblijf genoemd.

Herstelzorg bestaat uit verzorging, verpleging en indien noodzakelijk behandeling zonder dat dit onder een multidisciplinair team valt. Hierbij is het doel terugkeer naar huis. Herstelzorg is er zowel voor mensen met lichamelijke problemen als voor mensen met dementie.

Aanleidingen voor herstelzorg bij Laverhof kunnen zijn:

  • Cliënt heeft na ziekenhuisopname herstelzorg nodig.
  • Er vindt een incident in de thuissituatie plaats, waardoor de zorg thuis niet meer verantwoord kan worden geboden.
  • Plotselinge of geplande uitval van de mantelzorg.

Herstelzorg is eerstelijnsverblijf en wordt gefinancierd vanuit de Zorgverzekeringswet. Herstelzorg is geen revalidatiezorg.

Wilt u in aanmerking komen voor herstelzorg, dan neemt de (huis)arts contact op met het Regionaal Coördinatiepunt (RCP). 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

Locaties

Waar kunt u bij Laverhof terecht?

Plaats een waardering of bekijk alle waarderingen!

Laverhof wordt op ZorgkaartNederland gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8.1.
Bekijk hier alle waarderingen of plaats een waardering.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren