Verzorgd wonen

Door vernieuwde wet- en regelgeving is het bejaardenhuis en het verzorgingshuis, zoals dat tot voor kort bestond, verdwenen. Omdat aan een beschermde woonvorm nog steeds behoefte is, kunt u bij Laverhof vanaf nu ook 'verzorgd wonen'.

Wilt u zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar wel met een breed pakket aan mogelijkheden? Verzorgd wonen bij Laverhof is een vorm van wonen, waarbij u een appartement huurt en gebruik maakt van onze zorg- en dienstverlening.

U woont in een beschermde woonomgeving waar wij dezelfde zorg als in uw huidige thuissituatie bieden. Daarnaast bieden wij een breed pakket aan mogelijkheden, zoals iedere dag een warme maaltijd, persoonlijke verzorging, hulp bij het huishouden en personenalarmering. Ook kunt u gebruik maken van diverse therapieën, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en dieetadvisering. Houdt u van gezellig bezig zijn of hebt u behoefte aan het ontmoeten van andere mensen, dan kunt u deelnemen aan het verenigingsleven.

Verzorgd wonen bij Laverhof kan in het Mgr. Bekkershuis in Schijndel, De Bongerd in Heeswijk en Het Retraitehuis in Uden.

Mgr. Bekkershuis en De Bongerd
Huurt u een appartement in het Mgr. Bekkershuis of De Bongerd, dan heeft u naast de vele mogelijkheden van onze zorg- en dienstverlening ook de mogelijkheid om een pakket met diensten en activiteiten af te nemen.

 

 

Een impressie van appartementen die u kunt huren.

Het Retraitehuis
De appartementen voor verzorgd wonen van Het Retraitehuis zijn bestemd voor mensen die zelfstandig willen wonen en daarbij de zorg en services vanuit Het Retraitehuis ter beschikking krijgen. Voorwaarden hiervoor zijn dat de appartementen bestemd zijn voor 55 plussers met een zorgindicatie van het CIZ, Wmo (begeleiding individueel) en/of wijkverpleging. Deze indicatie kan, indien er een duidelijke zorgvraag is, ook met onze hulp aangevraagd worden.

Alle zorgappartementen zijn enkele jaren terug volledig gerenoveerd en zij worden beschikbaar gesteld als zelfstandig verhuurbare wooneenheden. De appartementen bestaan uit een woon/slaapkamer, een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel, en een keukentje (zonder kookgelegenheid).

U kunt een keuze maken uit twee arrangementen:

  1. Arrangement welzijn; onder het arrangement welzijn valt 1 warme maaltijd per dag, de kale huur van het appartement verhoogd met de servicekosten. In deze servicekosten zijn de schoonmaak- en onderhoudskosten van het gebouw, tuin en inventaris meegerekend evenals administratieve kosten en de receptie. Daarnaast zijn bij deze servicekosten uw gas, water en elektriciteit inbegrepen.
  2. Toparrangement: Wij kunnen u extra bieden: 2 broodmaaltijden, 1 warme maaltijd per dag, welzijn, telefoon, internet en tv-aansluiting (verrekening aansluiting, abonnement en verbruikskosten).

Klik hier voor de Algemene Huurvoorwaarden Huurovereenkomst Woonruimte Laverhof 2018.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over verzorgd wonen, dan kunt u contact opnemen met Josée van Boxmeer, verhuurmakelaar van Laverhof. U kunt met haar een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek, waarin zij de diverse mogelijkheden voor u in kaart brengt.

Josée van Boxmeer
tel.: (0413) 33 75 00
e-mail: josee.vanboxmeer@laverhof.nl 

Klik hier voor de folder 'Verzorgd wonen'.

 

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis