Psychologie

Als iemand te maken krijgt met zaken als dementie of een herseninfarct, is dat heel ingrijpend. Met name na een herseninfarct is het niet altijd zichtbaar dat er schade is in het brein. Het is niet alleen moeilijk voor de persoon zelf, maar ook voor de omgeving. Die begrijpt niet altijd wat er aan de hand is en weet dus vaak niet hoe het beste te reageren.

De gezondheidszorgpsycholoog doet in een gesprek aan huis eventueel testen, stelt diagnoses, kijkt naar stemmingen en dergelijke. Haar doel is niet behandelen, maar vooral te onderzoeken welke zorg iemand nodig heeft en advies te geven aan de cliënten zelf en hun omgeving over het omgaan met de ziekte.

Voor een bezoek van de gezondheidszorgpsycholoog aan huis is een verwijzing nodig van de huisarts voor de specialist ouderengeneeskunde. De specialist ouderengeneeskunde schakelt de psycholoog in. De psycholoog wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt hiervoor navraag doen bij uw zorgverzekeraar.

Psychologen van Laverhof

Wilt u weten welke psychologen er bij Laverhof werkzaam zijn?
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren