Gespecialiseerde dagbesteding

Voor de meeste mensen is zelfstandig thuis wonen heel belangrijk. Soms zijn voorzieningen in de eigen wijk of buurt niet meer toereikend, omdat er meer ondersteuning nodig is van professionals. In het Mgr. Bekkershuis in Schijndel en Cunera De Bongerd in Heeswijk-Dinther bieden we vijf dagen per week gespecialiseerde dagbesteding. In Het Retraitehuis in Uden kunnen mensen twee dagen per week terecht.

Gespecialiseerde dagbesteding biedt een dagprogramma waarbij aandacht is voor activiteiten, contact met anderen en geestelijk en lichamelijk in beweging blijven. Gedurende de dag wordt er koffie, thee en een warme maaltijd aangeboden. Zonodig is er aandacht voor persoonlijke verzorging. Een programma waardoor u langer in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. 

Wilt u voor de gespecialiseerde dagbesteding in aanmerking komen, dan moet de gemeente toegang tot deze ondersteuning afgeven. De gemeente bespreekt dit met u tijdens het zogenaamde 'keukentafelgesprek'. Met deze toegang kunt u zelf de zorgaanbieder kiezen die bij u past. 

Klik hier voor de folder Dagbesteding en dagbehandeling tijdens coronacrisis.

Voor meer informatie over de gespecialiseerde dagbesteding kunt u contact opnemen met ons cliëntservicebureau bij u in de buurt, bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Cliëntservicebureau Schijndel
Telefoon 073 - 544 33 33 
E-mail: csb.schijndel@laverhof.nl

Cliëntservicebureau Heeswijk
Telefoon 0413 - 29 81 13 
E-mail: csb.heeswijk@laverhof.nl

Cliëntservicebureau Het Retraitehuis
Telefoon 0413 - 33 75 00
E-mail: csb.uden@laverhof.nl

 

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis