Cliëntenraad Cunera - De Bongerd

Goede zorg lukt alleen als we allemaal samenwerken: medewerkers, vrijwilligers, cliënten, hun vertegenwoordigers en de mantelzorgers/familiezorgers. En als we die samenwerking goed met elkaar afstemmen.

Deze visie is het resultaat van de samenwerking tussen management en cliëntenraad van Laverhof. De vraag staat centraal: ‘Hoe kunnen we afstemmen over de best haalbare zorg en de zorg verbeteren op basis van respect en onderling vertrouwen?’

Laverhof wil iedereen de ruimte geven om bij te dragen aan betere zorg. Daarom vragen we aan cliënten, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers om mee te denken en mee te praten over hoe de zorg beter kan. Medezeggenschap begint daarom op iedere afdeling. Op elke afdeling wordt een huiskamergesprek/familieoverleg georganiseerd door de teammanager in samenwerking met de vertegenwoordiger van de cliëntenraad. De dagbestedingscoach van de afdeling helpt hierbij.

Tijdens ieder huiskamergesprek/familieoverleg kunnen er onderwerpen aangedragen worden die besproken moeten worden in de cliëntenraad. De vertegenwoordiger in de raad brengt die onderwerpen op de agenda van de cliëntenraad en soms ook in de centrale cliëntenraad van Laverhof.

De cliëntenraad speelt daarin nadrukkelijk een rol: we willen de organisatie stimuleren de kwaliteit steeds verder te verhogen.

Vergaderingen
De cliëntenraad Cunera - De Bongerd vergadert elke twee maanden. Verder is er regelmatig overleg tussen de centrale cliëntenraad en de cluster cliëntenraden, raad van bestuur, leden van het managementteam en leden van de raad van toezicht. Ook externe deskundigen kunnen aansluiten bij een overleg.

De cliëntenraad geeft advies en heeft instemmingsrecht op zaken over onderwerpen die direct invloed hebben op de zorg- en dienstverlening voor u.

Vragen of contact met leden van de cliëntenraad Cunera – De Bongerd
De cliëntenraad is benieuwd naar de ervaringen van cliënten en hun familie. Heeft u vragen, een advies of opmerking of wilt u zelf meewerken aan de medezeggenschap, dan bent u welkom bij de leden van de cliëntenraad.

U kunt hiervoor gebruikmaken van onderstaand postvak:
Postvak 12 (bij de receptie van Cunera | De Bongerd, Heeswijk-Dinther)
of mailen naar crheeswijk@laverhof.nl

Klik hier voor de folder Cliëntenraad Cunera | De Bongerd.

Jaarverslag
Voor het jaarverslag 2020 van de cliëntenraad cluster Heeswijk-Uden klikt u hier. Vanaf 1 januari 2021 is de cliëntenraad cluster Heeswijk-Uden opgesplitst in de cliëntenraden Cunera - De Bongerd en Het Retraitehuis.

Leden cliëntenraad Cunera – De Bongerd
Til van den Berg              onafhankelijke (tijdelijke) voorzitter
Joost Lodewijk                ondersteuner cliëntenraad
Zr. Leny van den Bosch  
Elly Brouwers
Zr. Jacobi Engelen
Gonnie Terneusen    
Cees van Engelen
Eric van der Measen
Jos van Eerd

Agenda

Cliëntenraad Cunera | De Bongerd

Geen evenementen

Nieuws

Meer nieuws
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren