Nieuws

Zichtbaar: 19

Roparunteam van Jumbo Supermarkten loopt € 22.189,82 bij elkaar voor Anna Hospice

Gepubliceerd op 09 juli 2024

Jaarlijks volbrengen honderden teams de non-stop estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam. In het pinksterweekend van 19 mei nam ook het team van Jumbo Supermarkten weer deel aan de Roparun. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar goede doelen en dit keer is Anna Hospice in Wijbosch er een van. Uit handen van Ron van Mierlo en Wido Broeren, beiden werkzaam bij Jumbo Supermarkten, ontving de Stichting Vrienden van Anna Hospice het fantastische bedrag van     € 22.189,82! Het hospice gaat in het najaar uitbreiden met drie kamers en het bedrag is hierbij meer dan welkom. Lees verder

Ouder worden zoals je zelf wilt? Daar moet je nu al werk van maken!

Gepubliceerd op 03 juli 2024

Hoe wil jij oud worden? Wat maakt je gelukkig? En wat vind je belangrijk? Nu al nadenken over deze vragen is belangrijk. Je kunt dan heel gericht en praktisch werk maken van een ‘fijne, oude dag’. Dat is ook de reden dat Laverhof zich aansluit bij de landelijke campagne ‘Praat vandaag over morgen’, die ook op tv te zien is.

“Best lastig om nu al na te denken over hoe je oud wilt worden”, geven Ron Hendriks (Beleidsadviseur Zorginnovatie) en Yolanda Verstegen (Teammanager Ondersteuning Thuis) toe. “Maar het is belangrijk om nu al praktische stappen te zetten om zo zelfstandig mogelijk ouder te worden op een manier die je zelf wilt.” Daarmee maken Ron en Yolanda een belangrijk punt. Veel mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven en zelf bepalen hoe ze hun leven inrichten. “Bij Laverhof bespreken we al langer wat iemand belangrijk vindt en waar hij of zij blij van wordt”, legt Yolanda uit. “Samen bekijken we hoe we dat mogelijk kunnen maken. En dan gaat het ook écht om samen. Want dat is glashelder: we zullen samen met familie, vrienden en buurtgenoten moeten gaan omzien naar onze medemens.” Lees verder

Zorgen voor morgen? Daar moet je nu al over nadenken!

Gepubliceerd op 04 juni 2024

Gezond en comfortabel oud worden in je eigen, vertrouwde omgeving: dat wil iedereen wel. Maar hoe doe je dat en wat is daarvoor nodig? Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. Daarom is het goed om nu al je ideeën en wensen met je naasten te bespreken. Dat is de boodschap van de campagne ‘Praat vandaag over morgen’, die ook op tv te zien is. Laverhof sluit zich van harte bij deze boodschap aan. Lees verder

Laverhof en Fitness (LEF)

Gepubliceerd op 30 april 2024

Fitness in het Mgr. Bekkershuis iets voor u?
Wilt u fit en in beweging blijven onder professionele begeleiding, dan kunt u zich aanmelden voor de LEF trainingsgroep. Er wordt getraind in een klein groepje onder begeleiding van een bewegingsagoog. Bij deelname krijgt u een oefenprogramma speciaal op maat gemaakt. Dit wordt samen met de bewergingsagoog opgesteld en bijgesteld als dit nodig is.

Voor wie?
De LEF trainingsgroep is speciaal voor cliënten van Laverhof die in behandeling zijn of waren bij een van onze fysiotherapeuten. Maar ook cliënten die niet onder behandeling zijn en graag in beweging zijn of blijven, zijn welkom. Het is de bedoeling dat u zoveel mogelijk zelfstandig traint.

Waar?
De LEF trainingen vinden plaats in de oefenzaal van de fysiotherapie in het Mgr. Bekkershuis.

Wanneer?
De LEF trainingen vinden plaats op diverse momenten. U kunt in de oefenzaal van de fysiotherapie navragen op welke dagen en tijden de trainingen plaatsvinden en samen kijken welk moment u schikt.

Kosten
Een abonnement kost € 45,00 per maand. Dit wordt via een automatische incasso in rekening gebracht. De opzegtermijn is één maand.

Iets voor u?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike van der Heijden en/of Marlijne van Santvoort.

Telefoon: 073 - 544 33 92 of 073 - 544 27 63
E-mail: maaike.vanderheijden@laverhof.nl of marlijne.vansantvoort@laverhof.nl   Lees verder

Appartementen en studio’s in Retraitehuis te huur, Laverhof breidt thuiszorg Uden uit

Gepubliceerd op 11 april 2024

Het Retraitehuis in Uden is uitgebreid met tien appartementen en zes studio’s, die onder de sociale huurgrens vallen. Bovendien gaat Laverhof de thuiszorg uitbreiden tot Uden Zuid, de wijk rondom het deels monumentale pand.

Appartementen
Onlangs kwamen er onder de naam Amarel tien appartementen op de begane grond en zes studio’s op de derde verdieping beschikbaar, waarvan een deel inmiddels al verhuurd is. De appartementen hebben een eigen keuken, woonkamer, slaapkamer en badruimte. De studio’s bestaan naast een badkamer uit een grote ruimte met een keukenblok. Ze zijn allemaal anders, maar hebben gemeen dat de prijzen onder de sociale huurgrens vallen. Huursubsidie is dus mogelijk. Je woont in Amarel beschermd, maar toch zelfstandig. Lees verder

Omzien naar elkaar in Fioretti; wonen met zorg in een hechte gemeenschap

Gepubliceerd op 05 april 2024

Omzien naar elkaar, zodat iedereen wordt gezien. Niet voor niets is ‘Samen leven, samen zorgen’ het motto van het 36 huurappartementen en studio’s tellende Fioretti in het Kloosterkwartier van Veghel. De bedoeling is dat er een hechte gemeenschap ontstaat in de geest van de zusters Franciscanessen. Zorgorganisatie Laverhof werkt al langer volgens het concept, zoals in Het Retraitehuis in Uden met Amarel; een leefgemeenschap waarbij zorg en aandacht voor elkaar vanzelfsprekend is. 

Laverhof is de zorgverlener die straks aan de slag gaat in Fioretti. Vrijwel alles wat nu thuis mogelijk is, kan ook in het nieuwe complex: van lichte zorg tot het VPT (Volledig Pakket Thuis), waarmee mensen met een langdurige zorgindicatie zo lang als dat mogelijk is thuis kunnen blijven wonen. Ook de selectie van mensen die er komen wonen is in handen van Laverhof: verhuurmakelaar Josée van Boxmeer en wijkverpleegkundige Bianca van Osch voeren de gesprekken.

“We zoeken straks een goede balans tussen bewoners die wat lichtere en wat zwaardere zorg nodig hebben”, licht Bianca toe. Dat betekent dat mensen wel aan kunnen geven dat ze in Fioretti willen wonen, maar dat Bianca en Josée eerst kijken of iemand op dat moment past. Lees verder

Artikel Brabants Dagblad: De Zusters Franciscanessen maken zich op voor verhuizing naar Fioretti

Gepubliceerd op 05 maart 2024

De Zusters Franciscanessen maken zich op voor hun nieuwe en laatste verhuizing. Ze gaan terug naar moederdorp Veghel. Daar nemen ze hun intrek in het gloednieuwe appartementengebouw Fioretti. ,,Het ziet er fantastisch uit”, zegt overste Gerda.

Vol tevredenheid ziet zuster Gerda van Gogh hoe het nieuwe gebouw is verrezen. De kleurstelling, het uitzicht, de combinatie met de oude gebouwen in de omgeving, stuk voor stuk is ze er zeer over te spreken. In de maand mei, zo is de verwachting, keren de zusters terug naar de historische plek in het centrum van Veghel waar de congregatie in de 19de eeuw het licht zag. Lees hier verder.

36 appartementen voor zusters en andere belangstellenden
Achter het voormalige klooster van de Zusters Franciscanessen zijn 36 appartementen gerealiseerd voor zusters en andere belangstellenden, waar zorg en aandacht voor elkaar vanzelfsprekend zijn: samen leven, samen zorgen. Dit komt voort uit het gedachtegoed van de Zusters Franciscanessen van Veghel die eveneens in Fioretti wonen.

De opzet van Fioretti is speciaal gericht op zelfstandig wonende bewoners met een zorgindicatie, die zich aangesproken voelen door deze manier van elkaar ondersteunen. Bewoners en mantelzorgers samen zorgen ervoor dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen in Fioretti. Er is bovendien dag en nacht een aanspreekpunt in huis voor als het nodig is.

Meer weten over wonen in Fioretti?
Klik hierLees verder

Brabants Dagblad: Anna Hospice bestaat vijf jaar. 'In het hospice wordt ook veel gelachen, dat is belangrijk'

Gepubliceerd op 01 februari 2024

Toen duidelijk was dat ze niet beter kon worden, wilde de 84-jarige Annie van Kaathoven-Persons het liefst thuis in haar huis in Schijndel overlijden. Toen dat niet meer kon, bleek Anna Hospice in Wijbosch een behaaglijk alternatief. "Het klinkt heel dubbel, maar het was fantastisch daar", zegt zoon Ron van Kaathoven.

In het Brabants Dagblad doet Ron zijn verhaal.

Angelique de Kruif, specialist ouderengeneeskunde, en Anke Verweijen, verpleegkundig specialist, vertellen over hun werk in Anna Hospice.

Klik hier voor het volledige artikel.
 
 
 
 
Lees verder

Kerstmarkt de Schakel schenkt warmte en hoop

Gepubliceerd op 25 januari 2024

Op 10 januari werd in de Schakel in Wijbosch € 500 overhandigd aan Anne-Marie Dangé, van team Welzijn van St. Barbara en mede-coördinator van de Ontmoeting. Het bedrag is verdiend op de kerstmarkt van afgelopen december.

We zijn ontzettend blij met dit mooie bedrag en hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen! We gaan hiervan een leuke activiteit organiseren voor zowel de bewoners van St. Barbara als de gasten van de Ontmoeting.

Publicatie in De Mooi Schijndel Krant week 3

Lees verder

Feestelijk jubileum Anna Hospice in Wijbosch

Gepubliceerd op 15 januari 2024

Op 7 januari jl. bestond Anna Hospice 5 jaar. Dat was reden voor een klein feestje. Er was die dag een gezellig samenzijn met medewerkers en vrijwilligers en met de gasten voor wie het mogelijk was en hun familie. Will Jonkers, de Schijndelse troubadour, trad op met zijn gitaar en liedjes.

Op vrijdag 12 januari was het jubileumsymposium. In een volle kapel spraken medewerkers en een vrijwilliger zorgprofessionals van verschillende disciplines en organisaties toe over hun ervaringen de afgelopen 5 jaar, opgeluisterd door een prachtig gedicht. Er was een moment van stilte voor de 222 gasten die in deze afgelopen tijd in het hospice verbleven. Ron van Kaathoven vertelde als zoon van een van de gasten over het verschil dat Anna Hospice en haar medewerkers en vrijwilligers hebben gemaakt tijdens de laatste fase van het leven van zijn moeder. Dit maakte diepe indruk. Lees verder

Anna Hospice bestaat vijf jaar

Gepubliceerd op 02 januari 2024

‘We hebben verdriet gehad, maar ook veel gelachen’

WIJBOSCH – Weinig mensen praten er graag over, maar voor iedereen nadert ooit het einde. Als we het allemaal voor het kiezen hadden, zouden de meesten van ons het liefst thuis sterven, omringd door dierbaren. Maar soms kan dat niet, al is het maar omdat de omgeving niet de benodigde zorg kan leveren. Anna Hospice in Wijbosch, dat vijf jaar bestaat, kan in zo’n situatie uitkomst bieden. “Het was moeilijk om ons mam hierheen te brengen. Maar ze heeft hier een hele mooie tijd gehad. Dit was wat ze wilde”, zegt Joyce Schevers over de laatste weken van ‘ons mam’.

Anna Hospice biedt tegenwoordig plek aan vijf gasten. Mensen die achttien jaar of ouder zijn, ongeneeslijk ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden. Aan hen wil het hospice zorg bieden in een omgeving die zoveel mogelijk op het leven thuis lijkt. En dat voor mensen van elke achtergrond. Lees verder

Laverhof zet leefcirkels in; meer vrijheid voor mensen met dementie

Gepubliceerd op 18 december 2023

Laverhof biedt menswaardige zorg aan ouderen en kwetsbare mensen. Dat doen we respectvol en met aandacht, samen met familie, vrienden en vrijwilligers. We weten hoe ouderen en kwetsbare mensen ondersteund kunnen worden zodat zij zoveel mogelijk zelfstandig vorm kunnen geven aan hun leven. Als onderdeel van de gemeenschap. Laverhof blijft steeds zien wat wél kan. Dankzij de inzet van techniek, kan er steeds meer. Zo kunnen mensen met dementie die op een gesloten afdeling wonen meer vrijheid krijgen door de inzet van leefcirkels. Laverhof is momenteel bezig met de voorbereidingen. We starten 30 januari 2024 met deze nieuwe zorgtechnologie. Lees verder

Zelf oogdruppelen, wij helpen u graag

Gepubliceerd op 01 november 2023

Het aantal mensen dat thuiszorg vraagt groeit. Tegelijk neemt het aantal zorgverleners af. Daarnaast willen mensen zolang mogelijk zelfstandig blijven. Met slimme zorg kan dat ook steeds beter. Vanuit de regio Noordoost-Brabant kijken zorginstellingen samen hoe we zorg anders kunnen organiseren

Oogdruppelen
De zorghandeling oogdruppelen is een voorbeeld van zorg, die anders kan. Waar cliënten nu vaak thuis wachten tot een zorgverlener hun ogen komt druppelen, kunnen zij dit ook zelf doen. Op een moment dat dit hen uitkomt. Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar, bijvoorbeeld een druppelbril. 

Vanaf 1 november 2023 start het proces om oogdruppelen anders te organiseren. Het is dan geen zorgtaak meer van zorgverleners, maar van cliënten zelf. Kunnen cliënten niet zelf oogdruppelen vanwege (medische) redenen, dan bekijken we of familie of vrienden hierin kunnen helpen. Lukt dit niet, dan blijven onze zorgverleners deze cliënten uiteraard helpen.

Op deze website leest u meer informatie over het zelf oogdruppelen Lees verder

Zorgrobot Tessa helpt cliënten om weer zelfstandiger te worden

Gepubliceerd op 30 oktober 2023

Afgelopen week hebben alle thuiszorgteams van Laverhof kennisgemaakt met zorgrobot Tessa. Zorgrobot Tessa is een robot met het uiterlijk van een bloempot en zij kan onze cliënten helpen in het dagelijks leven.

Hoe doet Tessa dat? Tessa kan op vooraf ingestelde tijden een boodschap uitspreken en iemand er zo aan herinneren om een activiteit te doen. Zo kan ze goed helpen door de cliënt eraan te herinneren de medicatie in te nemen of door alvast aan te geven dat de thuiszorg komt. Ook kan familie voordat ze op de koffie komt, een berichtje naar Tessa sturen die dat vervolgens aan de cliënt laat weten. Met deze nieuwe zorgtechnologie helpen wij cliënten om weer wat zelfstandiger te worden, wat voor iedereen fijn is!

Na de kennismaking gingen de thuiszorgteams met de leverancier in gesprek om de inzet van Tessa bij cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen. In de komende tijd wordt iedereen geschoold in alles wat Tessa kan en waar zij goed bij kan ondersteunen. Hierna kan Tessa grootschalig worden ingezet.

Bent u benieuwd naar Tessa?
Neem dan vooral contact op met uw wijkverpleegkundige. Zij kan u verder helpen met al uw vragen.
Lees verder

Nieuwe mogelijkheid zorg op maat Laverhof

Gepubliceerd op 19 september 2023

Langer zelfstandig thuis wonen dankzij Volledig Pakket Thuis

Veel mensen willen tegenwoordig zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En dat betekent dat we in geval van een aandoening zorg aan huis nodig hebben. Sinds kort levert Laverhof het Volledig Pakket Thuis (VPT). Dit biedt dezelfde soort zorg en ondersteuning als die in het verpleeghuis wordt gegeven, maar dan in de situatie dat cliënten thuis (blijven) wonen. Daarmee is het mogelijk om extra zorg thuis te krijgen, waardoor ook mantelzorgers ontlast worden, het daardoor langer vol kunnen houden en de cliënt dus langer thuis kan blijven wonen.

Mensen die met dementie of een andere langdurige aandoening zorg aan huis krijgen, zijn aangewezen op de Wet Langdurige Zorg. “Maar met het Volledig Pakket Thuis is een andere manier van verzilvering mogelijk. Het belangrijkste is dat we met VPT meer mogelijkheden hebben om zorg en ondersteuning ‘op maat’ te bieden, zodat we zorg in kunnen zetten die aansluit bij de behoefte van de cliënt”, leggen wijkverpleegkundigen Lobke van der Zanden en Bianca van Osch uit. “Daardoor kan verhuizen naar een verpleeghuis langer uitgesteld worden of zelfs helemaal worden voorkomen.” En dat klinkt veel cliënten als muziek in de oren. Tenslotte blijven ze graag langer thuis, in een vertrouwde en veilige omgeving. Bovendien is verhuizen naar een verpleeghuis tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Lees verder

Regionaal Coördinatiepunt (RCP): sneller de juiste plaats voor de patiënt

Gepubliceerd op 14 augustus 2023

Op 1 september 2023 start het Regionaal Coördinatiepunt (RCP). Dit RCP is 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar voor aanmeldingen voor kortdurende zorg. Zes zorgorganisaties bieden zo samen één loket voor ziekenhuizen en huisartsen. De medewerkers adviseren de verwijzers over welk type bed bij welke organisatie het best passend én beschikbaar is. Er kan op deze manier sneller geplaatst worden. 

Samenwerking
Het RCP is een samenwerking van zorgorganisaties BrabantZorg, Sint Jozefoord, Laverhof, Van Neynsel, Vivent en Zorggroep Elde Maasduinen. Het is bedoeld voor kortdurende zorg (geriatrische revalidatie, Eerstelijns Verblijf en Crisis) van de zes organisaties. 

Voordelen
Verwijzers hebben één aanspreekpunt voor hun aanmelding. Het RCP heeft inzicht in alle beschikbare bedden. De triage vindt bovendien centraal plaats in het RCP. Daardoor is er een goed overzicht in de mogelijkheden en kan de patiënt snel op de juiste plek geplaatst worden.  

Meer informatie
www.iedereenzorgt.nl/rcp, tel. 085 - 401 54 45, beide toegankelijk vanaf 1 september.

Iedereen Zorgt
Het RCP is één van de initiatieven die voortkomt uit Iedereen zorgt. Een samenwerking tussen alle zorgorganisaties in de ouderenzorg in de regio Noord-Oost Brabant. Zij werken samen aan toekomstbestendige ouderenzorg. Aanleiding hiervoor zijn de uitdagingen in de ouderenzorg door de stijgende zorgvraag door vergrijzing en een groeiend tekort aan personeel en middelen.  Lees verder

Zorgrobot Tessa geeft weer vertrouwen in eigen kunnen

Gepubliceerd op 30 maart 2023

Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Medewerkers van Laverhof  bieden hierbij zorg en ondersteuning. Dit doen ze samen met de familie en hun sociale netwerk van vrienden en bekenden. Soms kan technologie hierbij helpen. Een voorbeeld hiervan is zorgrobot Tessa. Op dit moment onderzoeken we of zij van betekenis kan zijn voor thuiswonende ouderen. Tessa begeleidt mevrouw Tiny van der Aa bij haar dagelijkse taken. We spraken met mevrouw Van der Aa, haar nichtje en mantelzorger Babs en Lobke van der Zanden, wijkverpleegkundige bij Laverhof, over hun ervaring met de inzet van Tessa.  Lees verder

Zichtbaar: 19

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren