Nieuws

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 21
  • pagina: 
  • 1

Uitnodiging jubileumsymposium Anna Hospice

Gepubliceerd op 08 november 2023

Anna Hospice staat op het punt een mijlpaal te bereiken: het 5-jarig jubileum in januari 2024. Deze 5 jaar vertegenwoordigen een periode waarin Anna Hospice het verschil heeft gemaakt in het leven van velen die zorg en ondersteuning nodig hadden tijdens de laatste fase van hun leven. 

Om deze bijzondere gelegenheid te vieren, nodigen we u graag uit om deel te nemen aan ons jubileumsymposium. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 12 januari a.s. Het symposium belooft een dag te worden die zowel informatief als inspirerend is. Lees verder

Zelf oogdruppelen, wij helpen u graag

Gepubliceerd op 01 november 2023

Het aantal mensen dat thuiszorg vraagt groeit. Tegelijk neemt het aantal zorgverleners af. Daarnaast willen mensen zolang mogelijk zelfstandig blijven. Met slimme zorg kan dat ook steeds beter. Vanuit de regio Noordoost-Brabant kijken zorginstellingen samen hoe we zorg anders kunnen organiseren

Oogdruppelen
De zorghandeling oogdruppelen is een voorbeeld van zorg, die anders kan. Waar cliënten nu vaak thuis wachten tot een zorgverlener hun ogen komt druppelen, kunnen zij dit ook zelf doen. Op een moment dat dit hen uitkomt. Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar, bijvoorbeeld een druppelbril. 

Vanaf 1 november 2023 start het proces om oogdruppelen anders te organiseren. Het is dan geen zorgtaak meer van zorgverleners, maar van cliënten zelf. Kunnen cliënten niet zelf oogdruppelen vanwege (medische) redenen, dan bekijken we of familie of vrienden hierin kunnen helpen. Lukt dit niet, dan blijven onze zorgverleners deze cliënten uiteraard helpen.

Op deze website leest u meer informatie over het zelf oogdruppelen Lees verder

Geriatrische revalidatiezorg bij Laverhof

Gepubliceerd op 31 oktober 2023

‘Vertrouwen dat ik thuis weer kan functioneren’

SCHIJNDEL – Het gebeurt veel ouderen. Ze ondergaan een ingrijpende operatie in het ziekenhuis. Daarna kunnen de artsen daar weinig meer doen, maar is de patiënt nog niet klaar om thuis te functioneren. Laverhof biedt de mogelijkheid aan ouderen om daar te revalideren. “Ik ben heel blij dat ik hiervoor gekozen heb”, zegt de 67-jarige Marthy van den Akker uit Sint-Oedenrode.

Marthy lag vijf weken in het ziekenhuis en onderging daar een beenamputatie. Toen ze werd ontslagen, was ze bepaald niet in staat om naar huis te gaan. Ze moest eerst revalideren. “In het ziekenhuis werden Eindhoven en Tilburg genoemd”, vertelt ze. “Dat leek me erg massaal en te ver weg. Van anderen had ik goede verhalen over Laverhof in Schijndel gehoord. Bovendien is dat voor mijn man een stuk dichterbij. Gelukkig kon ik er terecht.” Lees verder

Zorgrobot Tessa helpt cliënten om weer zelfstandiger te worden

Gepubliceerd op 30 oktober 2023

Afgelopen week hebben alle thuiszorgteams van Laverhof kennisgemaakt met zorgrobot Tessa. Zorgrobot Tessa is een robot met het uiterlijk van een bloempot en zij kan onze cliënten helpen in het dagelijks leven.

Hoe doet Tessa dat? Tessa kan op vooraf ingestelde tijden een boodschap uitspreken en iemand er zo aan herinneren om een activiteit te doen. Zo kan ze goed helpen door de cliënt eraan te herinneren de medicatie in te nemen of door alvast aan te geven dat de thuiszorg komt. Ook kan familie voordat ze op de koffie komt, een berichtje naar Tessa sturen die dat vervolgens aan de cliënt laat weten. Met deze nieuwe zorgtechnologie helpen wij cliënten om weer wat zelfstandiger te worden, wat voor iedereen fijn is!

Na de kennismaking gingen de thuiszorgteams met de leverancier in gesprek om de inzet van Tessa bij cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen. In de komende tijd wordt iedereen geschoold in alles wat Tessa kan en waar zij goed bij kan ondersteunen. Hierna kan Tessa grootschalig worden ingezet.

Bent u benieuwd naar Tessa?
Neem dan vooral contact op met uw wijkverpleegkundige. Zij kan u verder helpen met al uw vragen.
Lees verder

5 jaar Anna Hospice

Gepubliceerd op 24 oktober 2023

Anna Hospice in Wijbosch staat op het punt een mijlpaal te bereiken: het 5-jarig jubileum in januari 2024. Deze 5 jaar vertegenwoordigen een periode waarin Anna Hospice het verschil heeft gemaakt in het leven van velen die zorg en ondersteuning nodig hadden tijdens de laatste dagen van hun leven.  Lees verder

Nieuwe mogelijkheid zorg op maat Laverhof

Gepubliceerd op 19 september 2023

Langer zelfstandig thuis wonen dankzij Volledig Pakket Thuis

Veel mensen willen tegenwoordig zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En dat betekent dat we in geval van een aandoening zorg aan huis nodig hebben. Sinds kort levert Laverhof het Volledig Pakket Thuis (VPT). Dit biedt dezelfde soort zorg en ondersteuning als die in het verpleeghuis wordt gegeven, maar dan in de situatie dat cliënten thuis (blijven) wonen. Daarmee is het mogelijk om extra zorg thuis te krijgen, waardoor ook mantelzorgers ontlast worden, het daardoor langer vol kunnen houden en de cliënt dus langer thuis kan blijven wonen.

Mensen die met dementie of een andere langdurige aandoening zorg aan huis krijgen, zijn aangewezen op de Wet Langdurige Zorg. “Maar met het Volledig Pakket Thuis is een andere manier van verzilvering mogelijk. Het belangrijkste is dat we met VPT meer mogelijkheden hebben om zorg en ondersteuning ‘op maat’ te bieden, zodat we zorg in kunnen zetten die aansluit bij de behoefte van de cliënt”, leggen wijkverpleegkundigen Lobke van der Zanden en Bianca van Osch uit. “Daardoor kan verhuizen naar een verpleeghuis langer uitgesteld worden of zelfs helemaal worden voorkomen.” En dat klinkt veel cliënten als muziek in de oren. Tenslotte blijven ze graag langer thuis, in een vertrouwde en veilige omgeving. Bovendien is verhuizen naar een verpleeghuis tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Lees verder

Regionaal Coördinatiepunt kortdurende zorg Noordoost Brabant operationeel

Gepubliceerd op 18 september 2023

Sinds 1 september is er voor verwijzers in de regio Noordoost Brabant één Regionaal Coördinatiepunt (RCP) waar zij patiënten kunnen aanmelden die  kortdurende nodig hebben. Ze hoeven niet meer zelf contact op te nemen met de klantenservice van elke aangesloten VVT organisatie (te weten BrabantZorg, Sint Jozefoord, Laverhof, van Neynsel, Vivent en Zorggroep Elde Maasduinen). 

Het Regionaal Coördinatiepunt bemiddelt patiënten die kortdurende zorg nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze na een ziekenhuisopname nog niet direct naar huis kunnen en eerst tijdelijk elders moeten verblijven, eerst nog moeten revalideren of omdat ze niet meer veilig thuis kunnen wonen.

Het Regionaal Coördinatiepunt is zeven dagen in de week 24 uur per dag bereikbaar. Alle kortdurende zorgproducten zoals: GRZ, crisis, ELV hoog complex, laag complex en palliatief worden sinds 1 september gezamenlijk georganiseerd en gecoördineerd. Dit om cliënten snel en efficiënt de meest passende zorg aan te kunnen bieden. 

Dankzij deze mooie samenwerking hoeven verwijzers niet meer zelf contact op te nemen met de afdeling zorgbemiddeling en cliënt advies van de aangesloten VVT organisaties. Eén digitale aanvraag of een belletje naar het Regionale Coördinatiepunt is vaak al genoeg voor de medewerkers van het RCP om op zoek te gaan naar een geschikt en beschikbaar bed bij één van de VVT-organisaties.  

Met name voor huisartsen en medewerkers van het transferbureau in het ziekenhuis levert dit veel tijdswinst op. Waar ze voorheen tal van telefoontjes naar de klantenservice van elke afzonderlijke organisatie moesten plegen om een patiënt aan een goede plek te helpen, hoeven ze nog maar één handeling te doen. Het RCP heeft een compleet beeld van de geschikte en beschikbare bedden. Ook medewerkers van de spoedeisende hulp in ziekenhuizen en huisartsenposten zullen hier in de toekomst profijt van hebben. 

Meer informatie
Meer informatie over het Regionaal Coördinatiepunt is te vinden op www.iedereenzorgt.nl/rcp

Iedereenzorgt
Het Regionaal Coördinatiepunt (RCP) is een mooi resultaat van het regioprogramma ‘Iedereen zorgt’ van het samenwerkingsverband VVT-Noordoost Brabant. Elf VVT-organisaties uit Noordoost Brabant deel, te weten BrabantZorg, Laverhof, Annenborch, Pantein, Santé Partners, Sint Anna Boxmeer, Sint Jozefoord, Van Neynsel, Vivent, Vughterstede, Zorggroep Elde Maasduinen en Zorgstichting ’t Heem hebben samen deze regiovisie opgesteld. 

Dit omdat we allemaal weten dat de uitdagingen in de ouderenzorg enorm zijn, als gevolg van de stijgende zorgvraag door vergrijzing en een groeiend tekort aan personeel en middelen. Met de regiovisie schetsen de organisaties een toekomstbeeld waarin ‘Iedereen zorgt’. De regiovisie is opgedeeld in zes thema’s: vitale burgers en cliënten, aantrekkelijk werken, samen anders organiseren, digitalisering & data en duurzaamheid.

Meer weten? Kijk op www.iedereenzorgt.nl.

  Lees verder

Regionaal Coördinatiepunt (RCP): sneller de juiste plaats voor de patiënt

Gepubliceerd op 14 augustus 2023

Op 1 september 2023 start het Regionaal Coördinatiepunt (RCP). Dit RCP is 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar voor aanmeldingen voor kortdurende zorg. Zes zorgorganisaties bieden zo samen één loket voor ziekenhuizen en huisartsen. De medewerkers adviseren de verwijzers over welk type bed bij welke organisatie het best passend én beschikbaar is. Er kan op deze manier sneller geplaatst worden. 

Samenwerking
Het RCP is een samenwerking van zorgorganisaties BrabantZorg, Sint Jozefoord, Laverhof, Van Neynsel, Vivent en Zorggroep Elde Maasduinen. Het is bedoeld voor kortdurende zorg (geriatrische revalidatie, Eerstelijns Verblijf en Crisis) van de zes organisaties. 

Voordelen
Verwijzers hebben één aanspreekpunt voor hun aanmelding. Het RCP heeft inzicht in alle beschikbare bedden. De triage vindt bovendien centraal plaats in het RCP. Daardoor is er een goed overzicht in de mogelijkheden en kan de patiënt snel op de juiste plek geplaatst worden.  

Meer informatie
www.iedereenzorgt.nl/rcp, tel. 085 - 401 54 45, beide toegankelijk vanaf 1 september.

Iedereen Zorgt
Het RCP is één van de initiatieven die voortkomt uit Iedereen zorgt. Een samenwerking tussen alle zorgorganisaties in de ouderenzorg in de regio Noord-Oost Brabant. Zij werken samen aan toekomstbestendige ouderenzorg. Aanleiding hiervoor zijn de uitdagingen in de ouderenzorg door de stijgende zorgvraag door vergrijzing en een groeiend tekort aan personeel en middelen.  Lees verder

Organisaties ouderenzorg in Brabant ondertekenen manifest

Gepubliceerd op 31 juli 2023

De Brabantse zorg wil vooruit, maar heeft daar tijd en ruimte voor nodig. De ouderenzorg staat voor goede en betaalbare zorg. Om dat zo te houden, moeten we ons blijven ontwikkelen. Door vergrijzing komen er steeds meer ouderen en minder mensen die voor hen kunnen zorgen. Voor ons – de Brabantse ouderenzorgorganisaties – dreigt stilstand. Door financiële bezuinigingen en inflatie, maar ook door kaders en regelgeving. Samen moeten we de ouderenzorg juist veranderen.

Het is tijd voor een ander verhaal
Mensen moeten zelf nadenken over hun toekomst en elkaar ondersteunen wordt steeds belangrijker. Wij willen ook onze medewerkers helpen goed te kunnen blijven zorgen. Met slimme technologie, betere processen, en manieren om het tekort aan personeel op te vangen.

Samen een manifest ondertekend
Dat doen we en dat kunnen we, maar daar hebben we wel ruimte voor nodig. De ouderenzorgorganisaties in Brabant hebben daarom samen een manifest ondertekend. Deze hebben we naar de Tweede Kamer, de Minister van VWS en aan de politieke partijen gestuurd. Zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen en blijven staan voor goede en betaalbare zorg!

Lees hier het manifest. 

  Lees verder

Gratis cursus zorg en ondersteuning voor iedereen die helpt bij de zorg van anderen

Gepubliceerd op 17 juli 2023

Netwerk Iedereenzorgt, waar ook Laverhof deel van uitmaakt, organiseert gratis cursussen zorg en ondersteuning voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die helpt bij de zorg voor anderen. 

Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)
ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen. Dat zijn activiteiten zoals aankleden, bed verschonen met zorgvrager erin, verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator, steunkousen aan- en uittrekken en ondersteunen bij (gebits)verzorging. Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd eenvoudig om hierbij te helpen. Zeker niet als daarbij ook op de eigen (fysieke) belasting gelet moet worden. Een goede ADL-training kan daarbij behulpzaam zijn door het leren van nieuwe kennis en vaardigheden.

Praktijkgerichte cursus
De cursus duurt vier uur of twee keer drie uur en is praktijkgericht. Er wordt veel geoefend  met verschillende ADL-handelingen. Daarnaast maken deelnemers kennis met andere mantelzorgers, vrijwilligers en anderen die helpen bij de persoonlijke verzorging van mensen. Er is voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Na afloop van de cursus ontvangen zij een bewijs van deelname voor eigen gebruik. 

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de cursus, kijk dan op www.iedereenzorgt.nl en download de folder. Hierop leest u waar de cursussen worden gegeven en hoe u zich kunt aanmelden.  Lees verder

Kamperen bij Laverhof

Gepubliceerd op 04 juli 2023

Het is nog vroeg, maar Laverhof is al in vakantiestemming. Afgelopen weekend kwamen (klein)kinderen van bewoners en medewerkers logeren bij St. Barbara, het Mgr. Bekkershuis en Cunera | De Bongerd. In een tent nog wel en wat een feest was dat!

Er was een springkussen, kinderen konden geschminkt worden en er waren diverse spelletjes die samen met de bewoners gespeeld konden worden. Voor de bewoners bracht de camping van Laverhof wat leven in de brouwerij.  Lees verder

Werken in de nachtzorg leuker dan je misschien denkt

Gepubliceerd op 11 april 2023

‘De nacht vliegt voorbij’

Ja, je moet er tegen kunnen. Maar als je in staat bent om overdag te slapen, dan is het draaien van nachtdiensten bij Laverhof echt een droombaan. Dat vindt althans Elian Zonnenberg, een van de mensen die al jaren de nachtdiensten draait in het Udense Retraitehuis. Laverhof zoekt nog collega’s voor haar en op de andere locaties.

Elian begon haar carrière bij Laverhof gewoon overdag. “Maar op een gegeven moment kwam het privé beter uit om ’s nachts te werken, dus ben ik dat gaan doen. Die reden is weggevallen, maar ik ben gebleven. Want als je een goed team hebt, vliegt de nacht voorbij.” Lees verder

Zorgrobot Tessa geeft weer vertrouwen in eigen kunnen

Gepubliceerd op 30 maart 2023

Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Medewerkers van Laverhof  bieden hierbij zorg en ondersteuning. Dit doen ze samen met de familie en hun sociale netwerk van vrienden en bekenden. Soms kan technologie hierbij helpen. Een voorbeeld hiervan is zorgrobot Tessa. Op dit moment onderzoeken we of zij van betekenis kan zijn voor thuiswonende ouderen. Tessa begeleidt mevrouw Tiny van der Aa bij haar dagelijkse taken. We spraken met mevrouw Van der Aa, haar nichtje en mantelzorger Babs en Lobke van der Zanden, wijkverpleegkundige bij Laverhof, over hun ervaring met de inzet van Tessa.  Lees verder

Elk dorp kent ze: mensen die iets bijzonders doen voor de gemeenschap

Gepubliceerd op 20 maart 2023

Elk dorp kent ze: mensen die iets bijzonders doen voor de gemeenschap. Zo ook Jack Van Zutphen uit Wijbosch.

Jack vertelt in het Algemeen Dagblad enthousiast over mensen met elkaar verbinden en samenwerken. En zoals Jack in het artikel al zegt, hier worden wij blij van.

Een mooie samenwerking!
Lees verder

Cliënten revalidatie Laverhof dik tevreden

Gepubliceerd op 13 maart 2023

Om de kwaliteit van de geriatrische revalidatiezorg te toetsen, peilen we structureel de mening van de cliënten. De uitslag van het onderzoek 2022 toont aan dat zij zeer tevreden zijn; cliënten van Laverhof waarderen de revalidatiezorg gemiddeld met een 9! 

Kim van der Doelen, teammanager revalidatie: “Na het ontslag van de cliënt volgt een tevredenheidsmeting. Over 2022 scoort onze zorg gemiddeld een 9. We hebben hier hard voor gewerkt en hebben met elkaar mooie stappen gezet in het ontwikkeltraject van de geriatrische revalidatiezorg. Met alle veranderingen die spelen binnen de revalidatie lukt het ons om de cliënttevredenheid hoog te houden. Ik heb alle reden om enorm trots te zijn!”

Uit het onderzoek komt naar voren dat de cliënten op de vraag ‘Zou u Laverhof bij uw vrienden en familie aanbevelen’ Laverhof gemiddeld een 9 geven (schaal 1 op 10) en de revalidatie afdeling een 9.25. Er werden opmerkingen gemaakt als: ‘vriendelijk en begripvol’, ‘er werd echt naar je geluisterd’ en ‘de zorg heb ik altijd uitstekend gevonden’. “Al met al een prachtig resultaat waar we blij mee zijn”, vertelt Kim. Lees verder

Gasten en familie zeer tevreden over Anna Hospice

Gepubliceerd op 30 januari 2023

Anna Hospice in Wijbosch bestaat alweer vier jaar. De waardering die Anna Hospice van gasten en familie krijgt, zorgt voor een extra feestelijk tintje. Zij geven het hospice gemiddeld een 9,6!

Tamara Aerts, verpleegkundige (palliatieve zorg) bij Anna Hospice: “Op een aantal onderwerpen scoren we zelfs 100 %. We krijgen mooie reacties als: ‘zeer tevreden over de goede zorg en toewijding’, ‘zeer betrokken, doortastend en liefdevol’, ‘het was een warm bad’ en ‘jullie stonden altijd klaar en hadden altijd alle tijd en aandacht’. De gasten en familie bevelen Anna Hospice warm aan. Dit maakt ons als team van medewerkers en vrijwilligers enorm trots!” Lees verder

Koninklijke Onderscheiding voor vrijwilliger Tom van den Brand

Gepubliceerd op 12 januari 2023

Afgelopen donderdag is Tom van den Brand uit Schijndel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Van Rooij namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander voor zijn vrijwilligerswerk bij Laverhof. Tom bezorgt onder andere al 25 jaar samen met zijn zoon de maaltijden bij cliënten thuis in Schijndel. 

De uitreiking vond plaats tijdens zijn 25-jarig jubileum als vrijwilliger bij stichting Laverhof, waarbij hij tevens afscheid nam. 

Van harte gefeleliciteerd Tom en bedankt voor je jarenlange inzet! Lees verder

Nieuw lid raad van toezicht voor Laverhof

Gepubliceerd op 01 januari 2023

Ellen Knippers is per 1 januari 2023 toegetreden tot de raad van toezicht van Laverhof. Ze volgt Yolande Kuin op, die vanwege het verstrijken van haar tweede termijn afzwaait als lid raad van toezicht.  

Ellen Knippers is senior adviseur zorg bij Koninklijke Kentalis, een organisatie die onderzoek, zorg en onderwijs biedt aan mensen met beperkingen in horen en communiceren. Eerder was zij bestuurssecretaris bij de GGzE en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Zij is tevens lid van de raad van toezicht van Farent in Den Bosch.

  Lees verder

Schijndels hospice viert vierjarig bestaan

Gepubliceerd op 31 december 2022

Anna Hospice, het hospice van Laverhof in Wijbosch, viert op 7 januari haar vierjarig bestaan. Een hospice dat voelt als een warm bad en waar iedereen terecht kan met een levensverwachting van minder dan drie maanden. ‘Het verdriet van het verschrikkelijke nieuws kun je niet wegnemen, maar je kunt naasten ontzorgen en de laatste wensen van mensen vervullen.’

Het hospice groeide in de afgelopen vier jaar uit van drie naar vijf bedden. Petra van de Wetering is één van de 25 vrijwilligers die helpt binnen het hospice. “Je doet dit werk om mensen te helpen en een glimlach te geven. Er is geen dag hetzelfde.” Ongeneeslijk zieke mensen gaan naar een hospice om daar de laatste periode van hun leven door te brengen. Toch is er niet alleen maar verdriet in het hospice. Er zijn ook geluksmomentjes. Van de Wetering: “Een vrouw zei laatst eens ‘ik wil graag friet met een frikandel speciaal, kan dat?’ Alles kan hier geregeld worden. Het moet voor de gasten en de bezoekers voelen als een warm bad in een veilige, vertrouwde huiskamersfeer.” Lees verder

Wijkverpleging bij Laverhof: ‘Samen leven, samen zorgen’

Gepubliceerd op 22 december 2022

Langer zelfstandig thuis blijven wonen of juist eerder naar huis vanuit het ziekenhuis of een revalidatieafdeling: dat is waar de wijkverpleegkundigen van Laverhof bij ondersteunen. Ze geven aan huis passende zorg, waarbij vooral oog is voor de mens en zijn welzijn.

De mens en zijn mogelijkheden staan centraal bij de wijkverpleegkundige hulp van Laverhof. Wijkverpleegkundige Lobke van der Zanden: “We gaan altijd uit van de hulpvraag van een cliënt en stellen centraal wat iemand nog kan. Ons doel is dat mensen met deskundige zorg zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Samen bespreken we wat we voor iemand kunnen betekenen. Juist dat maakt ons werk zo boeiend en mooi. We zijn er voor iedereen die thuis verpleegkundige zorg nodig heeft. Dus óók voor jongere mensen die bijvoorbeeld eerder ontslagen kunnen worden uit het ziekenhuis, omdat wij thuis de wondzorg overnemen. Ook ondersteunen we aan huis mensen van alle leeftijden met een beperking of chronische ziekte.” Lees verder

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 21
  • pagina: 
  • 1

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren