Nieuws

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 28
  • pagina: 
  • 1

'Beter thuis' in de regio Den Bosch dankzij samenwerking wijkverpleegkundigen en Spoedeisende Hulp

Gepubliceerd op 05 februari 2018

“We zien ’s avonds steeds meer kwetsbare ouderen op de Spoedeisende Hulp (SEH) en Huisartsenpost,” vertelt SEH-arts Claudia Vernooij.  Dit is een landelijke trend. “Deze mensen kunnen niet altijd terug naar huis zonder extra zorg thuis. Omdat het buiten kantooruren lastig was om thuiszorg te organiseren, verbleven sommige patiënten een of meer nachten in het ziekenhuis als tussenoplossing. Dit blijkt voor de patiënt niet altijd het beste te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze patiënten beter thuis herstellen.”

Daarom werken thuiszorgaanbieders, huisartsen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis sinds 1 oktober op een nieuwe manier samen. Het project draagt de toepasselijke naam ‘Beter thuis’. De (wijk)verpleegkundige is daarbij in de avonduren en weekenden de centrale speler in de zorg voor de patiënt. In overleg met SEH en Huisartsenpost zorgt de (wijk)verpleegkundige ervoor dat de patiënt veilig naar huis kan en daar de juiste zorg krijgt. Op die manier willen we de patiënt langer veilig thuis laten wonen, en de kwaliteit van zorg buiten kantooruren verhogen. Indien de zorg thuis niet toereikend georganiseerd kan worden, kan patiënt ook tijdelijk worden opgenomen in een thuiszorginstelling. Zo kan de patiënt op een goede plek toewerken naar ontslag met hulp naar de eigen woonomgeving. Lees verder

St. Barbara ontvangt gulle gift voor aanschaf piano

Gepubliceerd op 05 februari 2018

Medewerkers van Welzijn St. Barbara waren al een tijd op zoek naar een nieuwe piano voor in Hoflaan, de glazen verbindingsgang tussen de twee woonvleugels. Onlangs plaatsten zij hiervoor een ‘zoekertje’ in het Brabants Dagblad. Naast het aanbod van diverse piano’s ontvingen zij een reactie van de heer André Witlox, voorzitter van ‘de Stichting tot steun voor de zorg aan ouderen in ’s-Hertogenbosch e.o.’.

André: “Ik kon niet nalaten ook een ‘duit in het zakje’ te doen. De oproep trok mijn aandacht. Als voorzitter beheer ik ‘de Stichting tot steun voor de zorg aan ouderen in 's-Hertogenbosch e.o.’, van waaruit we doelen ten behoeve van ouderen die binnen onze doelstelling en werkgebied vallen, financieel ondersteunen. In principe doen we dat enkel voor 's-Hertogenbosch en omliggende gemeenten. Soms hebben we in een jaar geld over en dan loop ik wel eens tegen een doel aan dat onze sympathie heeft of heb ik met bekenden uit de zorgwereld contact over hun behoeften. Toen ik de oproep in het Brabants Dagblad las, riep dat meteen sympathie bij me op!”

Lees verder

Laverhof wint tweede prijs voor ‘beste inspirerende idee’ op Jaarcongres Geriatrische Revalidatie Zorg

Gepubliceerd op 01 februari 2018

Tijdens het landelijk jaarcongres GRZ in de Jaarbeurs in Utrecht afgelopen vrijdag 26 januari, werd aan alle deelnemende organisaties gevraagd om het meest inspirerende idee dat ze hadden op te schrijven en op een prikbord te hangen. Aan het einde van de middag werden drie ideeën genomineerd voor de prijs ‘beste inspirerende idee’. Lees verder

JOB-CAFÉ bij Cunera / De Bongerd op 6 februari a.s.

Gepubliceerd op 01 februari 2018

Ben als verzorgende niveau 3 IG op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kom dan op dinsdag 6 februari a.s. van 19.30 tot 21.00 uur naar ons JOB-CAFÉ in Cunera / De Bongerd in Heeswijk.

Word jij onze nieuwe collega?

Kijk voor meer informatie over vacatures op https://www.werkenbijlaverhof.nl/vacatures

https://youtu.be/PgMrWux8y2I  Lees verder

Boerenbruiloft in Cunera | De Bongerd

Gepubliceerd op 23 januari 2018

Op carnavalsdinsdag 13 februari 2018 wordt er weer een Boerenbruiloft gevierd in Cunera | De Bongerd aan de Zijlstraat 1 in Heeswijk-Dinther.

Op deze dag zullen Madeleine Sannen en Ad van den Bosch uit St. Michielsgestel in de onecht verbonden worden. De bruid is in april, 25 jaar werkzaam bij Laverhof.

De middag begint met het ophalen van het Boerenbruidspaar onder muzikale begeleiding. Daarna is er voor het Boerenbruidspaar, genodigden en de oud-Prinsen van Snevelbokkenland een koffietafel in de Aula van De Bongerd. Lees verder

Expositie Leonie Dekker bij Cunera | De Bongerd

Gepubliceerd op 23 januari 2018

Op dit moment exposeert Leonie Dekker haar schilderijen bij Laverhof, Locatie Cunera | De Bongerd in Heeswijk-Dinther.

Leonie: “Lijnenspel, vorm, kleur en textuur zijn de beeldelementen die kenmerkend zijn voor mijn schilderijen. Het Nederlandse landschap met zijn prachtige luchten en soms diffuus tegenlicht, bloemen en mensen, zijn mijn grote inspiratiebronnen. Ik werk met acrylverf, paletmes en schrapers en schilder zo pasteus, krassend, schrapend, dikke lagen over elkaar. En vaak daar overheen een netwerk van spatten verf. Hierdoor ontstaan gelaagde schilderijen in warme en spannende kleuren. Mijn werken zijn van groot en exceptioneel formaat.” Lees verder

Laverhof benoemt twee nieuwe leden raad van toezicht

Gepubliceerd op 15 januari 2018

De raad van toezicht van Laverhof wordt per 1 januari 2018 versterkt met twee nieuwe leden, mevr. Miriam Dragstra en dhr. René Denis.

Miriam Dragstra (1961) woont in Schijndel en is werkzaam als statutair bestuurder van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), een joint venture van de provincie Noord-Brabant en het ministerie van Economische Zaken. Tevens is zij vicevoorzitter van de raad van commissarissen van de fusieorganisatie van Woonstichting Etten-Leur en AlleeWonen in Breda, Etten-Leur en Roosendaal. Zij heeft ervaring met de gezondheidszorg als directeur Healthcare en Public Banking bij ABN AMRO en was betrokken bij de ontwikkeling van woonzorgconcepten bij UVIT en TNO.

René Denis (1954) woont in Den Bosch en is werkzaam bij Vilans in Utrecht. Bij Vilans is hij als manager en adviseur betrokken bij innovatie en transitieprogramma’s in de langdurige zorg. Tevens is hij lid van de raad van toezicht van Cello, organisatie voor zorg en dienstverlening aan mensen met een beperking. De heer Denis volgt dhr. Gerrit van Norel op, die deze zomer is afgetreden als lid van de raad van toezicht van Laverhof. Lees verder

Zorg thuis doe je samen!

Gepubliceerd op 21 december 2017

Alleen verpleging en/of persoonlijke verzorging thuis inzetten, is meestal niet voldoende. Dat zien de twee wijkverpleegkundigen van Laverhof Joyce van Boxtel (locatie Schijndel) en Anita van der Heijden (locatie Heeswijk-Dinther) maar al te vaak bij mensen die Ondersteuning Thuis aanvragen. “Als we mensen thuis bezoeken en in gesprek gaan, krijgen we meer inzicht in de situatie. Goed naar de cliënt kijken en dan naar de hele mens en omgeving. Gespitst luisteren: misschien is de vraag die achter de hulpvraag verstopt zit, wel veel belangrijker. Pas als er een totaalbeeld is, kunnen we ‘samen’ kijken wat iemand echt nodig heeft.” Lees verder

Wat hebben Tony Chocolonely, een diner voor twee en een 'Breimachine' met elkaar te maken?

Gepubliceerd op 28 november 2017

Op maandag 11 december van 18.00 tot 21.00 uur vindt bij Cunera/De Bongerd traditiegetrouw weer de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Het bestuur van de Stichting Vrienden Cunera / de Bongerd gaat op deze avond chocoladerepen van Tony Chocolonely verkopen met als doel geld in te zamelen. Per reep gaat er € 0,75 naar de Stichting. Met de opbrengst hopen ze een breimachine aan te kunnen schaffen voor de bewoners die noodgedwongen niet meer kunnen breien.

De chocolade die verkocht wordt is niet zomaar chocolade! Tony Chocolonely streeft naar een 100% slaafvrije chocoladereep. De reep is er in diverse smaken waarvan karamel met zeezout wel de meest favoriete is. De repen zijn op de kerstmarkt te koop voor € 3,00 ongeacht de smaak die u koopt.

Bij elke chocoladereep die u koopt ontvangt u ook nog een gratis lot waarmee u kans maakt op een volledig verzorgd 'Diner voor Twee' bij restaurant Negen in Heeswijk-Dinther. Dus………….. hoe meer repen u koopt des te sneller kan het bestuur van de Stichting een breimachine kopen en maakt u meer kans op het 'Diner voor Twee'! Lees verder

Sponsor diner brengt € 3500 op!

Gepubliceerd op 28 november 2017

72 gasten mocht de Stichting vrienden Cunera De Bongerd vrijdagavond ontvangen in de Aula van Laverhof. "En dan hebben we ook nog mensen moeten teleurstellen", vertelt Ardith Manders, een van de initiatiefnemers van het sponsordiner.

Elektrische duo fiets

De stichting sponsort hulpmiddelen, die ten goede komen aan de bewoners en die niet uit het reguliere zorgbudget betaald kunnen worden. Vorig jaar werden een elektrische duofiets en een beleef-TV namens de stichting aan Laverhof overhandigd.

Als aandeel in elkaar
Het marktteam Rabobank Oss-Bernheze had tien kaarten voor het sponsordiner aangekocht. Op suggestie van Annemiek van de Rijdt, directeur van Laverhof, werden die kaarten toebedeeld aan de vrijwilligers, die in 2018 12,5 of 25 jaar hun bijdrage leveren aan de woon- en zorggemeenschap in Heeswijk. Lees verder

Kom op 11 december naar de kerstmarkt in Cunera/De Bongerd!

Gepubliceerd op 28 november 2017

Van 11 t/m 15 december a.s. is de locatie Cunera/De Bongerd van Laverhof omgetoverd tot een sfeervol kersthuis. “Deze week staat in het teken van kerst, saamhorigheid, ontmoeting en verbinding met elkaar en er worden diverse festiviteiten georganiseerd”, aldus Annelies Cornelis en Marga Goossens, dagbestedingscoaches Welzijn van Laverhof.

Ontsteken lichtjes in gedenkboom
Op maandag 11 december om 16.00 uur worden ter nagedachtenis aan uw dierbaren de lichtjes ontstoken in de Bernhezer gedenkboom op het plein voor Cunera/De Bongerd. U bent hierbij van harte welkom, waarna u uw flesje in de boom kunt hangen. Deze flesjes zijn vanaf 1 december bij onderstaande adressen te koop voor € 2,50:
•    Miranda’s bloemensalon
•    Cultureel Centrum Dinther
•    Winkeltje van Laverhof

Kerstmarkt
Op maandag 11 december a.s. van 18.00 tot 21.00 uur is de kerstmarkt. Tijdens de kerstmarkt bieden een groot aantal ondernemers en hobbyisten hun producten aan. Buiten staan diverse kramen en het opstaporkest van de Koninklijke Fanfare St. Willibrord en de vuurkorven zorgen voor een gezellige en sfeervolle ontvangst. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om marshmallows te bakken bij de vuurkorf. De Serre, de Plaza, de Promenade, de Aula en de Tuinzaal zullen vol staan met kramen. In de Aula wordt er tevens een gezellige après-ski hoek ingericht waar de mogelijkheid is om een mooie kerstfoto te (laten) maken. De Kerstman die de hele avond aanwezig is kun je ook vragen om mee op de foto te gaan. Er is een koor en sfeervolle muziek aanwezig. Lokale horeca ondernemers bieden hapjes en specialiteiten aan tegen een kleine vergoeding. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de bewoners van Cunera/De Bongerd.

De toegang is gratis. Kom gezellig met familie en vrienden een kijkje nemen, iedereen is van harte welkom! Lees verder

Prijsuitreiking Jeu de Boules Club Mgr. Bekkershuis

Gepubliceerd op 07 november 2017

Ieder jaar is het weer een spannende strijd wie van de bewoners er met de wisselbeker vandoor gaat. Dit jaar was de heer Joep van der Heijden de gelukkige winnaar voor zowel de wisselbeker van jeu de boules, als voor het boccia spel. De heer Van der Heijden heeft nu in totaal maar liefst vier prachtige bekers gewonnen.

Anne-Marie Glaap, hoofd hoteldienst Mgr. Bekkershuis: “Het is fijn dat de bewoners met de hulp van vrijwilligers deze spelen kunnen spelen. Riet, Tiny, Gerrie en Wim: hartelijk dank voor jullie geweldige inzet! Zonder jullie is het niet mogelijk dat deze spelen gespeeld worden. De eerste wedstrijden voor de wisselbeker 2018 zijn al weer van start gegaan.” Lees verder

Mgr. Bekkershuis bestaat 50 jaar!

Gepubliceerd op 01 november 2017

Mgr. Bekkershuis

Dinsdag 31 oktober vierden de bewoners en medewerkers van het Mgr. Bekkershuis dit 50-jarige jubileum. Een feestelijke dag die begon met een Heilige Mis die in het teken stond van dankbaarheid. De Mis werd voorgegaan door pastor Schepers en Just Hebly, geestelijk verzorger van Laverhof. Het Mgr. Bekkerskoort zong prachtige liederen. Ook bewoners droegen bij door het voorlezen van de eerste lezing en de voorbede. Aansluitend was er koffie met gebak en voor iedereen een mooi Dahlia.

Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel: "Eind september 1967 werd het nieuwe Mgr. Bekkershuis in gebruik genomen als bejaardencentrum, waarna in februari 1968 de plechtige inzegening en officiële opening plaatsvond. Nu, 50 jaar later, vieren wij dit gouden jubileum en zijn we met name dankbaar voor allen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet en nog inzetten voor onze bewoners en cliënten."  Lees verder

Bouw appartementencomplex Kloosterpark aan de Volkelseweg in Uden van start

Gepubliceerd op 25 oktober 2017

Op het terrein van Het Retraitehuis, locatie van Laverhof in Uden, wordt binnenkort gestart met de bouw van Kloosterpark, een complex met 44 huurappartementen.

Peter Beijers, bestuurder van Laverhof: “Kloosterpark is een uniek concept voor Uden dat we samen met projectontwikkelaar Cornelis Huygens vorm gaan geven. Uniek, omdat het de kans biedt aan ouderen om in de groene omgeving van Het Retraitehuis te wonen. Uniek omdat je de nabijheid, de geborgenheid en de historie van Het Retraitehuis ervaart. Wonen in een kloostertuin, in de nabijheid van de levendigheid van de nieuwe woonwijk De Gaarden én vlakbij het centrum!” Lees verder

Lia Lucius: "Mijn baas had zo'n vertrouwen in me dat ik op mijn 62e nog mocht gaan studeren!"

Gepubliceerd op 07 september 2017

Lia Lucius werd geïnterviewd door José van der Heijden van D'n Hadeejer over de opleiding die ze op haar 62e nog mocht volgen. Haar kleindochter was zo trots, dat ze op school vrij vroeg om bij de diploma uitreiking van haar oma te zijn.

Lees hier het verhaal van Lia.

Met dank aan: D'n Hadeejer, José van der Heijden (tekst), Eefje Voets (foto's) Lees verder

Stichting Vrienden van Cunera | De Bongerd doneert nieuw vlinderbord Vlindertuin

Gepubliceerd op 24 augustus 2017

De Vlindertuin van Cunera | De Bongerd heeft een mooi nieuw vlinderbord. Het oude bord dat in de Vlindertuin stond, was hoognodig aan vervanging toe. En omdat altijd alles perfect is in de prachtige tuin rondom deze locatie van Laverhof, was dit een doorn in het oog van tuinman Noud Sommers. Lees verder

Een dagje meelopen in Cunera/De Bongerd

Gepubliceerd op 04 juli 2017

Laverhof doet mee aan Waardigheid & Trots, het kwaliteitsprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onlangs kwam onze contactpersoon voor Waardigheid & Trots een dagje meelopen in Cunera/De Bongerd. Na afloop vroegen we naar zijn ervaringen. Lees verder

Eigen ontwerp zorgtafel biedt bewoners Laverhof meer comfort

Gepubliceerd op 03 juli 2017

In 2016 stond bij Laverhof de verbouwing van afdeling Sterappel in De Bongerd in Heeswijk-Dinther, in de planning. Buiten de metamorfose die de afdeling onderging stond er ook een nieuw kookconcept in de kinderschoenen. Restaurantwaardig eten binnen een verpleeghuisafdeling was de uitdaging die werd aangegaan. Zo ontstond er bij teammanager zorg, Antoinette van Melis, een ingenieus idee om de keuzevrijheid én het eetgemak van bewoners te veraangenamen. Lees verder

Casemanagers dementie van Laverhof helpen u langer veilig thuis wonen

Gepubliceerd op 29 juni 2017

Geheugenproblemen komen vaak voor en kunnen zorgen dat u niet meer mee kunt met de dingen van alledag. Het kan beangstigend zijn wanneer u merkt dat u herinneringen kwijt raakt. De huisarts of de wijkverpleging kan bij een niet-pluis gevoel of bij de diagnose dementie, de casemanagers dementie van Laverhof voor u inschakelen.

Al in een vroeg stadium kunnen de casemanagers u helpen en ondersteuning bieden. ‘Wacht niet met het inschakelen van hulp. Het kan iedereen overkomen‘, zegt casemanager Melissa Egelie. Samen met haar collega Corrie van de Moosdijk biedt zij hulp en begeleiding vanuit Laverhof. Lees verder

Laverhof presenteert jaarverslag 2016 'Verbinden vanuit waarden'

Gepubliceerd op 13 juni 2017

2016 was een spannend jaar. Om de zorg en dienstverlening aan te passen aan de veranderende wensen en verlangens van bewoners en cliënten hebben we de samenstelling van de teams veranderd. Zodat we beter kunnen inspelen op individuele situaties, maar ook tegemoet kunnen komen aan zwaardere zorgvragen. Dit past in de lijn die we enkele jaren geleden samen hebben ingezet in ons beleidsplan ‘De kracht van het lokale’.

Minder de zorg overnemen, meer samen met de bewoner of de cliënt en de familie in gesprek over wat iemand nog zelf kan en wil en kijken hoe Laverhof hierin kan bijdragen. De verbinding maken tussen wat waardevol is voor de cliënt en onze professionele waarden als zorgverleners. En niet alleen met aandacht voor de zorg, maar nog meer dan we al deden ook voor het welzijn van bewoners. Lees verder

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 28
  • pagina: 
  • 1

Agenda

Heeswijk

21 feb
Optreden Eelco
van 14:30 tot 16:15 uur
Zijlstraat 1

Schijndel

21 feb
Dansmiddag
van 14:30 tot 16:00 uur
Deken Baekerstraat 83

Het Retraitehuis

27 feb
Fotomiddag 2017
van 15:00 tot 16:00 uur
Volkelseweg 30