Nieuws

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 23
 • pagina: 
 • 1

Informatie coronavirus

Gepubliceerd op 16 maart 2020

UPDATE 23 MAART 2020

Cliënten Cunera / De Bongerd besmet met coronavirus

Bij de Laverhof locatie Cunera | De Bongerd is zondag 22 maart een aantal besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant aan Laverhof bevestigd.

De gepaste maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen blijven van kracht.

Vragen?
Heeft u vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800 - 1351.

Heeft u vragen over de maatregelen bij Laverhof? Stuur dan een e-mail naar info@laverhof.nl of bel naar
073 - 544 33 00.

 

UPDATE 19 MAART 2020

Cliënten Mgr. Bekkerhuis besmet met coronavirus
Bij de Laverhof locatie Mgr. Bekkershuis in Schijndel is donderdag 19 maart een aantal besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant aan Laverhof bevestigd.

Laverhof sloot afgelopen maandag de deuren van alle locaties voor bezoek. Zo ook bij het Mgr. Bekkershuis. De gepaste maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen blijven van kracht. Waar nodig worden intern aanvullende organisatorische maatregelen genomen om verdere verspreiding in te dammen. Laverhof neemt hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht.

Vragen?
Heeft u vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800 - 1351.

Heeft u vragen over de maatregelen bij Laverhof? Stuur dan een e-mail naar info@laverhof.nl of bel naar
073 - 544 33 00.

BERICHT 16 MAART 2020

Alle locaties gesloten voor bezoek

Op 15 maart is door het kabinet een aantal nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die tot en met 6 april 2020 gaan gelden voor het hele land. Uiteraard geven wij bij Laverhof gehoor aan deze verscherpte corona-maatregelen. Gevolgen voor u: vanaf 16 maart en in ieder geval tot en met 6 april 2020 houden wij de deuren van onze locaties gesloten.

Alleen in uitzonderlijke situaties is bezoek mogelijk en alleen na toestemming van de teammanager. Ook in het hospice en in geval van een terminale zorgsituatie is bezoek zeer beperkt mogelijk en altijd in overleg met de teammanager. De automatische elektronische toegang van Het Retraitehuis is voor familieleden tot nader bericht niet meer mogelijk.

Hebt u toestemming gekregen om op bezoek te komen?
Meldt u dan altijd eerst bij de receptie. Indien uw bezoek door de afdeling is aangemeld, geeft de receptie door dat u er bent. Help ons mee door deze bezoekrichtlijnen te volgen!

Andere maatregelen die we inmiddels hebben getroffen zijn:

 • Helaas kunnen ook vrijwilligers onze locaties niet meer bezoeken.
 • Onze restaurants zijn gesloten voor bezoek. Gasten van de eetpunten en wijkrestaurants zijn hier vandaag over geïnformeerd. Voor hen zijn koelverse maaltijden beschikbaar. Meer informatie is telefonisch beschikbaar via de receptie van de locaties.
 • Alle bijeenkomsten, activiteiten en dagbestedingen gaan tot nader bericht niet door.
 • Geen dienstverlening van kapper, pedicure en andere externe dienstverleners in onze gebouwen.
 • Wilt u weten hoe het met uw naaste gaat? Of een tijdstip voor uw bezoek afspreken? Belt u dan alstublieft alleen naar de receptie van de locaties tussen 14.00 en 16.00 uur.

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip. We begrijpen heel goed dat deze maatregelen ingrijpend zijn voor uw dierbare én uzelf. Maar weet dat wij met deze herziene bezoekersregeling uw dierbaren proberen te beschermen.

Vragen?
Heeft u vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Heeft u vragen over de maatregelen bij Laverhof? Stuur dan een e-mail naar info@laverhof.nl of bel naar 073-544 33 00.

Lees verder

Maatregelen Laverhof ter voorkoming van verspreiding coronavirus

Gepubliceerd op 13 maart 2020

 

UPDATE 15 MAART 2020

 Actuele informatie

 • Afdelingen waar besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld zijn gesloten voor bezoekers.
 • Voor overige afdelingen geldt niet meer dan 2 bezoekers per bewoner per dag.
 • De dagbehandeling en dagbesteding zijn gesloten. Waar dit tot problemen leidt voor cliënten en/of mantelzorgers, wordt in overleg naar passende oplossingen gezocht.


UPDATE 13 MAART 2020

Cliënt St. Barbara besmet met coronavirus
Bij de Laverhof locatie St. Barbara in Wijbosch is vrijdag 13 maart in woonvleugel Vijverhof een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant aan Laverhof bevestigd.

Dit betekent dat Laverhof per direct gepaste maatregelen heeft genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zij neemt hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht.

Laverhof bedankt iedereen voor het begrip.

UPDATE 12 MAART 2020

Cliënt Retraitehuis besmet met coronavirus
Bij de Laverhof locatie Het Retraitehuis in Uden is woensdag 11 maart een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant aan Laverhof bevestigd.

Dit betekent dat Laverhof per direct gepaste maatregelen neemt om verspreiding van het virus te komen. Zij neemt hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht.

Laverhof bedankt iedereen voor het begrip.

BERICHT 10 MAART 2020

Maatregelen Laverhof ter voorkoming van verspreiding coronavirus

Ook Laverhof neemt intern en extern maatregelen om verspreiding van het virus onder cliënten, medewerkers en vrijwilligers zoveel mogelijk te voorkomen. Laverhof volgt hiervoor de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het instituut adviseert sinds 6 maart 2020 inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Laverhof vraagt bezoekers daarom niet te komen als zij deze klachten hebben. Nadat er meer dan 24 uur geen klachten meer zijn, zijn bezoekers weer van harte welkom.

Ook bij weinig of geen klachten, vragen we de sociale contacten binnen onze locaties zo veel mogelijk te beperken. Ga rechtstreeks naar de afdeling en bezoek geen andere afdelingen. Ook medewerkers wordt gevraagd hier rekening mee te houden, ter bescherming van zichzelf en de bewoners.

Om het risico van verspreiding verder te beperken worden grote activiteiten waar cliënten van verschillende afdelingen bij elkaar komen, afgelast. Ook activiteiten voor mensen van buitenaf gaan niet door.

We blijven alert op hygiëne. Dat betekent voor iedereen:

•    REGELMATIG HANDEN WASSEN
•    HOESTEN EN NIEZEN IN DE BINNENKANT VAN JE ELLEBOOG
•    GEBRUIK VAN PAPIEREN ZAKDOEKJES
•    GEEN HANDEN GEVEN

We hopen met deze maatregelen cliënten, medewerkers en vrijwilligers zo goed mogelijk te beschermen en danken iedereen voor het begrip.

Voor de meest recente informatie verwijzen we naar de website www.laverhof.nl. Lees verder

Begeleiding Thuis voor alle leeftijden

Gepubliceerd op 12 maart 2020

‘Fijn mensen te zien groeien’

Soms is het moeilijk je leven thuis te organiseren. Omdat je bijvoorbeeld je financiën niet op orde krijgt, er niet toe komt je huis op te ruimen of het lastig vindt voor jezelf te zorgen. Dan kan het fijn zijn om hierbij professionele ondersteuning te krijgen, iemand die helpt orde in je leven te scheppen. Daarvoor riep Laverhof vorig jaar ‘Begeleiding Thuis’ in het leven.

Grietha Ufkes (Schijndel) en Maartje Vorstenbosch (Heeswijk en omgeving) zijn de thuisbegeleiders van Laverhof. Zij ondersteunen mensen bij het weer op de rails krijgen van hun dagelijks leven en het vergroten van hun zelfredzaamheid.

“Het is een grote stap om ons zo in huis toe te laten”, beseffen de twee. Soms meldt een nieuwe cliënt zichzelf, maar het zijn ook vaak anderen die de eerste aanzet geven. Familieleden, de huisarts, de wijkverpleging of de huishoudelijke hulp bijvoorbeeld. Lees verder

Cliënten revalidatie Laverhof zijn zeer tevreden

Gepubliceerd op 03 maart 2020

We werken bij Laverhof continu aan verbeteringen. Om de kwaliteit van de geriatrische revalidatiezorg te toetsen, peilen we de mening van de cliënten. De uitslag van het onderzoek over 2019 toont aan dat zij zeer tevreden zijn; cliënten van Laverhof waarderen de revalidatiezorg gemiddeld met een 9,1!

Ellen van der Heijden, teammanager revalidatie: “Na het ontslag van de cliënt volgt een tevredenheidsmeting. Over 2019 scoort onze zorg gemiddeld een 9,1! Een prachtige uitkomst waar we heel blij mee zijn. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat van de ondervraagde cliënten 100 % vond dat er met aandacht gewerkt wordt, dat de medewerkers vakkundig zijn en dat cliënten gestimuleerd worden om zoveel mogelijk zelf te doen. Een resultaat om trots op te zijn!” Lees verder

Optreden Theo and Friends

Gepubliceerd op 13 februari 2020

Voortbordurend op het succes van vorig jaar, wordt er op zondag 29 maart in SCC De Vink weer een optreden verzorgd door Theo van Veghel, samen met collega artiesten René Ulehake, Esther van Heeswijk en Peter Hellings.

De organisatie is in handen van Laverhof, Het Andere Wonen en SCC De Vink. Het belooft weer een gezellige middag te worden, waarbij volop mag worden meegezongen en ook een dansje wel op zijn plaats is. Lees verder

Groeten uit Laverhof: Bert van Uden (85)

Gepubliceerd op 11 februari 2020

In de vaste rubriek 'Groeten uit Laverhof' van het Loosbroekse maandblad Dorus, deze keer het verhaal van Bert van Uden (85). Als enige loopt hij in Cunera / De Bongerd op (nieuwe) houten klompen.

In augustus van het vorig jaar is zijn vrouw Jaantje overleden. Al snel daarna verhuisde hij naar Heeswijk. Na 85 jaar moest hij Loosbroek uit.
 

Klik voor zijn verhaal op onderstaande link:

https://www.dorus-loosbroek.nl/groeten-uit-laverhof-2/
Lees verder

Groeten uit Laverhof: Bertha de Vries-Langenhuizen (87)

Gepubliceerd op 28 januari 2020

Het nieuwe Loosbroekse maandblad Dorus heeft een vaste rubriek 'Groeten uit Laverhof'. Verhalen van oud-inwoners van Loosbroek die nu bij ons wonen.

Bertha de Vries-Langenhuizen (87): 'Het is hier elke dag zondag.'

“Ik heb heel mijn leven met plezier in Loosbroek gewoond,” vertelt Bertha. “In mijn jeugd aan de Dintherseweg waar nu de familie Gijsbers woont, en zeker later aan de Schaapsdijk met ons gezin. Toen Bert op 24 november 2017 overleed werd het zwaar. De dagen alleen zijn lang."

Klik voor haar verhaal op onderstaande link:

https://www.dorus-loosbroek.nl/groeten-uit-laverhof/

Lees verder

Vlag in top nieuwe achtervleugel Mgr. Bekkershuis

Gepubliceerd op 14 januari 2020

De achtervleugel van het Mgr. Bekkershuis heeft het hoogste punt bereikt. Reden voor een klein feestje. Op donderdag 9 januari hesen mevrouw Berkelmans, toekomstig bewoonster van de achtervleugel, en Peter Beijers, bestuurder van Laverhof samen de vlag in top!

Peter Beijers: “Eerst was er het initiatief om samen met anderen de verbouwing van het Mgr. Bekkershuis op te pakken, drie jaar geleden hebben we besloten om dit op eigen kracht te doen. In ruim acht maanden tijd is de bouw opgetrokken van de bodem tot nu in de top.” Peter vraagt een hartelijk en welgemeend applaus voor de aanwezige mannen van de bouw, wat enthousiast opgevolgd wordt.  Lees verder

Basisschool De Heijcant en peuteropvang De Heidebloem halen tijdens kerstmarkt € 2.458,50 op voor vriendenstichting St. Barbara

Gepubliceerd op 09 januari 2020

Dinsdagavond 17 december werd onder prima weersomstandigheden op het schoolplein van Bs De Heijcant een kerstmarkt gehouden. Vanaf 17.30 uur was het gezellig druk met kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Het schoolplein was gezellig in kerstsfeer ingericht met kerstverlichting, brandend vuur en 14 kramen met allerlei zelfgemaakte kerstspullen (kerstengeltjes, rendieren van een dennenappel, kerstmutsen, kerststukjes, gesoldeerde kerstballen, kerstboomhangers, kandelaartjes etc.). Kinderen en leerkrachten hadden er alles aan gedaan om deze markt als een echte kerstmarkt te laten verlopen. Lees verder

Zorgorganisaties Noord-oost-Brabant gaan medicatieproces in de thuiszorg digitaliseren

Gepubliceerd op 25 november 2019

Zorgorganisaties BrabantZorg, Laverhof, Van Neynsel, Pantein, Vivent en Zorggroep Elde Maasduinen gaan samen met de apothekersverenigingen BrabantFarma en Concordant de toedieningsregistratie van medicijnen in de thuiszorg digitaliseren. Nu gebeurt dit nog met papieren formulieren. Met de regionale aanpak willen de zorgorganisaties en de openbare apotheken de kwaliteit en veiligheid van de medicatiezorg in de thuiszorg verder verbeteren.

Medicatieveiligheid en efficiënter werken
Medicatieverstrekking aan cliënten door de thuiszorg gebeurt nu nog met papieren toedienlijsten. Het kan voorkomen dat deze lijsten veranderen als een cliënt bij de huisarts of in het ziekenhuis is geweest. Met een digitale registratie zijn de lijsten sneller actueel. Daarmee is het risico op fouten kleiner en verloopt de samenwerking met apotheken beter. De medewerker van de thuiszorg kan makkelijker medicatie bijbestellen en communiceren met de apotheek. Lees verder

Peter Beijers, raad van bestuur van Laverhof, sluit loopbaan af medio 2020

Gepubliceerd op 25 november 2019

Peter Beijers, raad van bestuur van Laverhof, heeft aangekondigd medio 2020 de organisatie te gaan verlaten. Na een bestuurlijke carrière van 27 jaar in diverse sectoren van de zorg sluit hij zijn loopbaan volgend jaar af om aan een nieuwe levensfase te beginnen. Peter Beijers is sinds mei 2013 bestuurder bij Laverhof.

“Laverhof neemt met het vertrek van Peter Beijers afscheid van een toegankelijke en betrokken bestuurder, die vanuit een heldere en innovatieve visie richting heeft gegeven aan de gefuseerde organisatie en de verbinding heeft gemaakt met collega zorgaanbieders, ouderen- en welzijnsorganisaties en gemeentelijke bestuurders. Dit heeft in belangrijke mate bijgedragen aan versterking van de positie van Laverhof in de regio. De waardering van cliënten en familieleden voor de zorg en dienstverlening van Laverhof is hoog”, aldus de raad van toezicht. “Hij laat een financieel gezonde organisatie achter, die op eigen kracht verder gaat onder leiding van een nieuwe bestuurder.” Lees verder

Cliënten Laverhof zijn zeer tevreden over wijkverpleging en huishoudelijke verzorging

Gepubliceerd op 31 oktober 2019

Vanaf maart van dit jaar zijn alle zorgorganisaties die wijkverpleging bieden verplicht onderzoek te laten doen naar de kwaliteit van hun diensten. Ook bij Laverhof is de mening van cliënten gepeild. De uitslag van het onderzoek toont aan dat zij zeer tevreden zijn; cliënten van Laverhof waarderen de wijkverpleging met een 8.4. Daarnaast is in opdracht van de gemeente Meijerijstad onderzocht wat cliënten vinden van de WMO huishoudelijke hulp. Ook hier scoort Laverhof goed; cliënten geven een 7.8. Een mooi compliment aan de medewerkers van Laverhof. Lees verder

Laverhof verwelkomt Lefgozers!

Gepubliceerd op 31 oktober 2019

Het Lefgozertraject is een regionaal project, waarbij zij instromers in anderhalf jaar worden opgeleid tot Verzorgende IG/MZ. Ervaring in de zorg is niet nodig, wel minimaal drie jaar ervaring in een mbo 3 of hbo-functie.

Judith de Koning is coördinator van het Lefgozertraject binnen Laverhof. “Het Lefgozertraject is speciaal voor mensen, die bijv. graag in de zorg willen werken, maar vanwege een gebrek aan diploma en ervaring de stap nooit hebben kunnen of durven zetten. Aan dit traject zitten veel voordelen. Je hoeft als lefgozer niet meer jaren naar school, omdat het een verkorte opleiding is. De reguliere opleiding duurt drie jaar, Lefgozers laten zich in anderhalf jaar omscholen. Daarnaast ontvangen de Lefgozers een salaris dat hoger is dan een leerlingensalaris en beter aansluit bij hun werk- en levenservaring”, legt Judith uit. Lees verder

Opening van beweegroute ‘TRIM je FIT’ rond Laverhof

Gepubliceerd op 31 oktober 2019

Op woensdag 13 november a.s. vindt om 9.30 uur de officiële start plaats van de beweegroute ‘TRIM je FIT’. Een nieuw initiatief van Laverhof en de KBO’s Heeswijk-Dinther. En u kunt daarbij zijn!

Sanne Kivits, teammanager Welzijn van Laverhof: “Wij nodigen iedereen van harte uit om bij de officiële opening van de beweegroute ‘TRIM je FIT’ aanwezig te zijn én om de route mee te lopen. Medewerkers van Welzijn hebben samen met fysio- en ergotherapeuten en de tuinmannen van Laverhof de beweegroute ontworpen. Je kunt het vergelijken met een trimroute van vroeger. Is de route te kort, dan kan er nog een extra ronde gewandeld worden in de tuin van de Abdij. Een mooie samenwerking!” Lees verder

Actief en gezellig bezig zijn in Het Retraitehuis

Gepubliceerd op 24 oktober 2019

Laverhof biedt gespecialiseerde dagbesteding in Uden
Sinds enkele weken kunnen ouderen die zelfstandig wonen, maar door ziekte niet makkelijk meer eropuit kunnen, terecht in Het Retraitehuis in Uden. Zij kunnen daar andere mensen ontmoeten, actief bezig zijn en gezellig een kopje koffie drinken. Laverhof biedt gespecialiseerde dagbesteding voor ouderen voor wie voorzieningen in de buurt niet (meer) toereikend zijn, omdat aanvullende kennis van zorg nodig is. Bijvoorbeeld bij beginnende dementie. Bovendien ontlast de dagbesteding de naasten of mantelzorgers, zodat zij even tijd hebben voor zichzelf. Lees verder

Roparun schenkt drie koppelbedden aan Laverhof

Gepubliceerd op 01 oktober 2019

Een geweldig geschenk! Stichting Roparun schonk onlangs drie koppelbedden van Multi Sleep. "Wij zijn enorm blij met deze donatie! Heel veel dank!”, aldus Ellen van der Heijden, teammanager revalidatie en Anna Hospice.
Een van de bedden is bestemd voor Anna Hospice, de andere twee worden door de andere locaties gebruikt.

Met het koppelbed kunnen partners, kinderen of andere familieleden of vrienden blijven slapen. Iemands hand vasthouden of tegen elkaar aan kruipen wanneer je naaste ziek is, revalideert of niet meer bij je woont. Met het koppelbed kun je in een handomdraai van een éénpersoons zorgbed een tweepersoonsbed maken.

Lees verder

Anna Hospice zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op 30 september 2019

‘We geven alles wat we kunnen’
WIJBOSCH – Sjan Schevers heeft net koffie gezet. De twee gasten van Anna Hospice in Wijbosch laten het zich aan de grote tafel in de gezamenlijke huiskamer goed smaken. Ondertussen lezen ze een krantje. Eigenlijk heerst er een heel ontspannen, huiselijke sfeer deze ochtend. En dat is precies wat Anna Hospice wil bieden.

Het hospice werd begin dit jaar geopend. Het is bedoeld voor mensen met een maximale levensverwachting van drie maanden. Mensen die, om wat voor reden dan ook, niet thuis kunnen sterven, beleven hier in een liefdevolle omgeving hun laatste maanden. Lees verder

Zichtbaar: 1 t/m 20 van de 23
 • pagina: 
 • 1

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis