Nieuws

Zichtbaar: 16

Laverhof Slimme Zorg Zomertour

Gepubliceerd op 01 september 2022

Bent u benieuwd naar innovaties in de zorg? 
Laverhof organiseert van 12 t/m 15 september de slimme zorg zomertour. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met zorgtechnologie. Sommige van de middelen die u kunt bezichtigen en uitproberen, worden al binnen Laverhof gebruikt, maar er zijn ook mogelijk interessante middelen die in de toekomst gebruikt kunnen gaan worden of voor u interessant zijn. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen en kunt u aangeven waar u graag een oplossing voor zou willen.  Lees verder

Anna Hospice in Wijbosch trots op PREZO-keurmerk!

Gepubliceerd op 29 augustus 2022

Onlangs kreeg Anna Hospice in Wijbosch bezoek van drie auditoren van PREZO. Zij keken mee tijdens de zorg, hebben dossiers ingezien en kritische vragen gesteld aan gasten, vrijwilligers en medewerkers. Ter afsluiting van het bezoek werd medegedeeld dat zij zeer positief waren over wat zij hadden gezien en gehoord. Dit heeft ertoe geleid dat Anna Hospice vanaf heden het PREZO keurmerk Hospicezorg mag dragen.  

Lovende opmerkingen als ‘Laverhof mag trots zijn na al het harde werken. Het hospice bestaat nog maar kort, sinds januari 2019. En twee van de bestaansjaren stonden vooral in het teken van het corona virus. Ondanks het korte bestaan staan jullie dicht bij de gasten. Jullie gaan op een professionele manier en met veel respect om met de gasten. Jullie vormen één deskundig team en laten zien dat jullie zelfsturend zijn. Het hospice heeft een duidelijke eigen plek in de organisatie’, werden door de auditoren meegegeven.  Lees verder

Informatie voor mantelzorgers

Gepubliceerd op 08 augustus 2022

Bent u mantelzorger en heeft u vragen? We hebben een nieuwe pagina aan onze website toegevoegd met diverse links die u als mantelzorger kunnen helpen. Denk aan instructievideo's over helpen met douchen, toiletgang en incontinentie, steunkousen, maar ook hoe u wegwijs wordt in de diverse mogelijkheden. 

Neem eens een kijkje, misschien maakt het het mantelzorgen voor u wat gemakkelijker.

Kijk hier

 

  Lees verder

Nieuwe voorzitter voor centrale cliëntenraad Laverhof

Gepubliceerd op 02 mei 2022

Mari van der Aalsvoort wordt met ingang van 6 juli 2022 benoemd tot onafhankelijk voorzitter van de centrale cliëntenraad van Laverhof. Mari van der Aalsvoort woont in Schijndel en is in het dagelijks leven technisch inkoper bij NutriControl in Veghel. Vanaf 2010 was hij ook gemeenteraadslid. Eerst in de gemeente Schijndel en vanaf 2017 in de gemeente Meierijstad. Afgelopen maand nam hij afscheid van de gemeenteraad van Meierijstad. 

Mari van der Aalsvoort volgt Maria Appeldoorn-van den Akker op, die 9 jaar met heel veel plezier onafhankelijk voorzitter van de centrale cliëntenraad van Laverhof was. Zij zorgde voor vernieuwing en versterking van de cliëntenraad, die ook in moeilijke tijden zichtbaar aanwezig was.  Lees verder

Actuele informatie corona

Gepubliceerd op 07 april 2022

UPDATE 7 APRIL 2022

Corona is nu echt op zijn retour in Nederland. Het aantal mensen dat opgenomen is in ziekenhuizen neemt steeds verder af. Dat is goed nieuws. Bij Laverhof zien we nog steeds coronabesmettingen, maar meestal zijn de klachten mild. We kunnen daarom de laatste maatregel versoepelen. Toch moeten we waakzaam blijven. De griep is nog aan-wezig, net als andere virussen waar we een tijdje van verlost waren. Bewoners zijn kwetsbaar en medewerkers zijn hard nodig om de zorg door te laten gaan. Ook zij kunnen niet gemist worden.

Lees hier de nieuwsbrief van 7 april 2022

 

UPDATE 24 MAART 2022
We hebben de afgelopen 2 jaar geleerd hoe moeilijk het is om met maatregelen om te gaan die ons dagelijks leven beperken. En met versoepelingen. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen, zeker bij kwetsbare ouderen. Het virus is er nog steeds. Dus het blijft voor iedereen verstandig om de adviezen op te volgen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, voldoende frisse lucht, testen bij klachten en het halen van een vaccin of herhaalprik.

Lees hier de nieuwsbrief van 24 maart 2022

 

UPDATE 10 MAART 2022

In onze vorige nieuwsbrief van 22 februari jl. hebben we u laten weten dat Laverhof nog niet mee gaat in de landelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. Tot 12 maart zou de verlenging van de maatregelen duren. Inmiddels hebben we besloten dat we de coronamaatregelen met twee weken verlengen. Er zijn veel medewerkers ziek terwijl de zorg door moet gaan. Ook de komende 14 dagen vragen we iedereen een mondkapje te dragen. Daarnaast blijft het houden van 1,5 meter afstand het algemene uitgangspunt. 

Lees hier de nieuwsbrief van 10 maart 2022

 

UPDATE 22 FEBRUARI 2022

Aanstaande vrijdag 25 februari vinden er landelijk versoepelingen plaats van de coronamaatregelen. In onze vorige nieuwsbrief van 17 februari jl. lieten we u weten dat Laverhof toen nog niet had besloten hoe hiermee om te gaan. We wilden graag de tijd nemen om samen met de cliëntenraad tot een weloverwogen besluit te komen. Gaan we direct mee met deze landelijke versoepelingen of stellen we dit nog even uit? Natuurlijk met het oog op de gezondheid van de bewoners en het doorgaan van de zorg. Inmiddels is dit besluit genomen. Laverhof houdt (voorlopig) tot 12 maart vast aan de huidige coronamaatregelen. Onze medewerkers zijn verplicht een mondkapje te dragen. Het houden van 1,5 meter afstand blijft voor nu het algemene uitgangspunt. Wij vragen bezoekers dit ook te doen

Lees hier de nieuwsbrief van 22 februari 2022

 

UPDATE 17 FEBRUARI 2022

Nederland gaat weer open. Minister Kuipers liet afgelopen dinsdag in de persconferentie weten dat de meeste maatregelen in drie stappen afgeschaft worden. Dat is goed nieuws. Maar het virus is nog steeds onder ons en het aantal coronabesmettingen is hoog. Het blijft daarom voor iedereen verstandig om voorzichtig te blijven en rekening te houden met elkaar. Zo beperken we mogelijke gezondheidsrisico’s.

Wat er verandert bij Laverhof leest u in deze nieuwsbrief

 

UPDATE 27 JANUARI 2022

Het aantal besmettingen in ons land is hoog. Veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Toch heeft het kabinet besloten dat, ondanks de risico’s, het verantwoord is dat de meeste voorzieningen in ons land weer open gaan. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Het goed naleven van de maatregelen is er één van. Laverhof is blij dat we steeds meer vrijheid terugkrijgen en onderstreept het veilig omgaan met elkaar.

In deze nieuwsbrief laten we u weten wat er bij Laverhof verandert.

 

UPDATE 17 JANUARI 2022

2022 is van start gegaan. Vol goede moed zetten we ons in om er samen een mooi jaar van te maken. Ook al is het coronavirus nog steeds onder ons, we doen er alles aan om het toch fijn te hebben met elkaar. Om het kleine geluk te omarmen. Samen leven is samen zorgen.

De persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari geeft weer wat lichtpuntjes, al moeten we wel waakzaam blijven.

In deze nieuwsbrief leest u de actuele maatregelen.

 

UPDATE 20 DECEMBER 2021

Afgelopen week is duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Daarom heeft het kabinet besloten dat ons land vanaf zondag 19 december tot en met ten minste vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat. Het is een ingrijpende maatregel, zeker zo net voor de Kerst. Toch maken we er het beste van met elkaar.  

U blijft van harte welkom op Laverhof om uw naaste te bezoeken. In deze nieuwsbrief leest u de actuele maatregelen.

 

 

UPDATE 16 DECEMBER

In de corona-nieuwsbrief van vandaag staat onze vraag naar helpende handen centraal. 

We merken inmiddels dat alle extra zorg die corona met zich mee brengt en bracht, zijn tol vraagt van onze medewerkers. Meer collega’s zijn ziek. Ook zitten collega’s in quarantaine of wachten op een testuitslag. Al met al is het een grote uitdaging om de roosters rond te krijgen, zeker met de feestdagen voor de deur. Het blijft iedere keer weer een puzzel.

Om goede zorg voor de bewoners te kunnen blijven geven en hen de aandacht te geven die nodig is, hebben we de komende tijd extra helpende handen nodig. Daarom nodigen we iedereen die betrokken is bij Laverhof van harte uit om op de afdeling de handen uit de mouwen te steken. Zo geven we de verzorgenden die al zo druk zijn, een beetje lucht. Door net iets langer of vaker op bezoek te komen en bij te springen, zijn we enorm geholpen. Laat op de afdeling weten als u ons kunt helpen.

Lees hier de gehele nieuwsbrief.

 

UPDATE 28 NOVEMBER

Op vrijdag 26 november was er weer een persconferentie. De volgende aangescherpte maatregel geldt per vandaag, zondag 28 november, ook voor Laverhof:

 • De horeca bij Laverhof sluit om 17.00 uur, net als in de rest van het land.

Nog enkele andere punten die we graag onder de aandacht brengen:

 • Bezoek blijft gewoon welkom bij Laverhof, ook in de huiskamers. Let op 1,5 meter afstand!
 • Beperk het bezoek aan uw naaste tot max.vier personen per dag. In het Anna Hospice en voor cliënten in de stervensfase gelden geen beperkingen voor het aantal bezoekers.
 • Dagactiviteiten gaan door als dat op verantwoorde wijze kan plaatsvinden.
 • Vrijwilligers blijven welkom.
 • We vragen u met klem de basismaatregelen goed na te leven. Stel uw bezoek uit aan Laverhof bij (verkoudheids)klachten. Het is verstandig een zelftest te doen voordat u op bezoek komt, ook al heeft u geen klachten. Draag een mondkapje, houd 1,5 meter afstand en was uw handen bij binnenkomst. Bent u onlangs op bezoek geweest en daarna positief getest op corona? Laat het ons weten!

Informatie over de boosterprik:

 • Vanaf dinsdag 30 november worden alle bewoners op onze locaties gevaccineerd. Cliënten van de thuiszorg kunnen voor hun boostervaccinatie terecht bij de GGD.
 • Vanaf week 49 kunnen ook medewerkers, vrijwilligers en ZZPers bij Laverhof een vaccinatie krijgen, tenzij de laatste prik minimaal 6 maanden geleden is en zij het laatste half jaar geen corona hebben gehad. Meer informatie volgt hier nog over.

Op dinsdag 30 november komt de volgende nieuwsbrief uit.

U leest hierop welke locaties er besmettingen zijn.

UPDATAlgemene informatie corona (laverhof.nl)E 13 NOVEMBER

N.a.v. de persconferentie op 12 november voert Laverhof nieuwe maatregelen in:

 • Komt u op bezoek bij Laverhof? Draag dan  a.u.b. een mondkapje.
 • Blijf thuis bij klachten.
 • Dringend advies: beperk het bezoek aan uw naaste tot max.vier personen per dag. In het Anna Hospice en voor cliënten in de stervensfase gelden geen beperkingen voor het aantal bezoekers.
 • Houd in de huiskamers a.u.b. 1,5 meter afstand tot anderen.
 • De horeca van Laverhof sluit om 20.00 uur. We houden ook in de horeca 1,5 m afstand tot anderen. Een QR code is niet nodig.
 • Vrijwilligers blijven van harte welkom.

De nieuwsbrief van 15 november leest u hier.

 

UPDATE 4 NOVEMBER

Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt op in ons land. Ook is er een toenemende druk op de zorg in de ziekenhuizen. Daarom zet het kabinet toch weer een stap terug in de versoepelingen. Een aantal oude corona-maatregelen wordt weer van stal gehaald om het virus onder controle te krijgen. Laverhof volgt de maatregelen van het kabinet op en vraagt bewoners (en hun bezoek) en cliënten dit ook te doen. Als we corona buiten de deur willen houden vraagt dit inzet van ons allemaal.

De volgende maatregelen gaan in op 6 november:

 • Binnen Laverhof geldt de 1.5 meter afstand weer
 • Mondkapjes zijn voor iedereen verplicht op onze locaties, behalve voor bewoners.

Het is niet nodig om een QR-code te tonen als u Laverhof bezoekt. Ook niet als u gebruik wil maken van onze restaurants.

Bij (verkoudheids)klachten vragen we u een bezoek aan Laverhof uit te stellen, bij binnenkomst gebruik te maken van het desinfecteermiddel en ons te laten weten als u positief test op corona na een bezoek aan Laverhof. 

De nieuwsbrief van 4 november leest u hier.


 

UPDATE 23 SEPTEMBER
Steeds meer mensen in ons land zijn inmiddels (volledig) gevaccineerd en het aantal besmettingen neemt af. Daarom heeft het demissionaire kabinet besloten dat de huidige maatregelen vanaf a.s. zaterdag 25 september voor een deel kunnen worden losgelaten. Wat betekent dit voor een bezoek aan onze locaties?

 • 1,5 meter afstand verdwijnt
  Het is niet meer verplicht om afstand van elkaar te houden. Toch geven wij iedereen mee dat afstand houden wel een veilige afstand blijft. Dus voelt u of uw naaste zich daar prettig bij, geeft dit dan gerust aan. Laten we elkaar de ruimte geven!

 • Geen QR-code nodig voor een bezoek aan onze horeca
   Vanaf 25 september is het op veel plekken in ons land verplicht een QR-code te laten zien, onder andere voor een bezoek aan restaurants en cafés. Het kabinet heeft een aantal uitzonderingen gemaakt, waaronder de horeca in zorglocaties. Het is dus niet nodig om een QR-code te tonen als u (en uw bezoek) gebruik willen maken van de restaurants van Laverhof.

 • Maakt u/uw naaste een uitstapje? Zorg voor een QR-code
  Het is de verantwoordelijkheid van de cliënt/bewoner om de QR-code, samen met familie/naasten, zelf te regelen. Zorg er daarbij voor dat elke bewoner een print hiervan op het appartement heeft liggen.

 • Een aantal basismaatregelen blijft
  Bij (verkoudheids)klachten wordt een bezoek aan Laverhof uitgesteld, bij klachten wordt er getest, bij binnenkomst handen gewassen en handen schudden doen we nog even niet. Bent u onlangs op bezoek geweest en daarna positief getest op corona? Laat het ons weten!

De volledige nieuwsbrief van 23 september leest u hier.

.

UPDATE 24 JUNI
Het vaccineren in Nederland gaat in een hoog tempo en het aantal corona-besmettingen blijft dalen. Daarom zijn veel maatregelen vanaf 26 juni niet meer nodig.

 • Het dragen van een mondkapje binnen de gebouwen van Laverhof en in de wijk is niet meer verplicht. Er zijn wel enkele uitzonderingen.
 • Bezoekers hoeven zich niet meer te registreren.
 • In sommige gevallen hoeft de 1,5 meter niet meer in acht genomen te worden.
 • Groepsgrootte is afhankelijk van de locatie.
 • Restaurants op onze locaties gaan verder open.
 • Vervoersmaatregelen worden verruimd.
 • Activiteiten bewoners worden weer opgestart.

Voor de volledige informatie verwijzen we u naar de nieuwsbrief van 24 juni.

Voor meer informatie over mogelijke besmettingen op locaties, maatregelen en procedures etc. klik hier

  Lees verder

Intentieovereenkomst De Wij-hoven getekend

Gepubliceerd op 15 maart 2022

De Wij-Hoven; een nieuw idee voor Wijbosch

Ouderenzorgorganisatie Laverhof, woningcorporatie Woonmeij en de gemeente Meierijstad hebben een intentieovereenkomst getekend voor De Wij-Hoven. Ze gaan samen onderzoeken of en hoe ze een sociaal maatschappelijke ontwikkeling vanuit het gedachtegoed LeefGoed (versterken van de samenwerking binnen het sociaal domein) en een ruimtelijke ontwikkeling (uitbreiding van het huidige St. Barbara en Annahof met woningbouw) kunnen realiseren. 

Duurzame meerwaarde
Woonmeij neemt de projectontwikkeling op zich. Volgens directeur-bestuurder Mark Wonders streven partijen een integrale ontwikkeling van het onderzoeksgebied na, zowel planologisch, stedenbouwkundig, landschappelijk als ecologisch maar vooral ook maatschappelijk. De verschillende beleidsdoelstellingen van partijen worden optimaal afgestemd. Lees verder

Nieuwe raad van bestuur voor Laverhof

Gepubliceerd op 10 maart 2022

John Moolenschot MBA is met ingang van 1 juli 2022 benoemd tot bestuurder van Laverhof. Hij volgt Berthe de Jong op, die sinds 15 augustus 2020 actief is als interim-bestuurder bij Laverhof. Lees verder

Erkenning voor ‘stille ramp’ in verpleeghuizen in 2020

Gepubliceerd op 17 februari 2022

Op 16 februari publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid het rapport ‘Aanpak coronacrisis. Deel 1: tot september 2020’. In dit rapport is ook veel aandacht voor de situatie in de verpleeghuizen tijdens deze eerste, spannende en onzekere periode.

Wat vertelt het rapport?
In de eerste fase van de coronacrisis was er onvoldoende aandacht voor de situatie in verpleeghuizen, is de conclusie van de Onderzoeksraad. Dit had ernstige gevolgen voor bewoners en medewerkers. Er waren onvoldoende beschermingsmiddelen voor medewerkers en volgens de richtlijnen van het RIVM mochten medewerkers met lichte klachten gewoon komen werken. Ook waren er weinig testen beschikbaar. Dit zorgde voor een onveilig gevoel, ook bij onze medewerkers.

Toen duidelijk werd hoe ernstig de situatie in de verpleeghuizen was, werden de verpleeghuizen gesloten en mocht familie niet meer op bezoek komen. Dit leidde tot veel eenzaamheid onder bewoners en dilemma’s over welbevinden, kwaliteit van leven en het afscheid nemen van dierbaren.

Dit zijn harde conclusies. De Onderzoeksraad noemt dit ‘een stille ramp.’ Lees verder

Laverhof trots op PREZO-keurmerk!

Gepubliceerd op 09 december 2021

Op dinsdag 7 december ontving Laverhof uit handen van Elly Breedveld, directeur/bestuurder van Perspekt, het PREZO-keurmerk. Laverhof laat met het keurmerk zien dat ze kwaliteit levert. Dat wat ze doet, ook goed doet. Zowel in de locaties als bij Ondersteuning Thuis. 

“PREZO kenmerkt zich doordat het de bewoner en cliënt centraal stelt. Alleen als onze auditoren een positief beeld hebben van de persoonlijke zorg voor de ouderen binnen Laverhof wordt er een keurmerk uitgereikt. En dat is er dus! Er wordt hard gewerkt aan de alledaagse zorg, zowel door medewerkers, maar ook door familie en naasten: elke dag. Een applaus voor iedereen! Zeker in deze bijzondere tijden van corona”, vertelt Elly Breeveld. Lees verder

Kinderen basisschool De Heijcant openen Klankenwoud bij St. Barbara

Gepubliceerd op 16 november 2021

Kinderen van Basisschool De Heijcant openden afgelopen woensdag 10 november het Klankenwoud bij St. Barbara. Tijdens de kerstmarkt van 2019 haalden de kinderen bijna € 2.500 op en schonken deze opbrengst aan de St. Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis. Door corona duurde de aanschaf wat langer, maar inmiddels is met een financiële aanvulling vanuit de vriendenstichting het Klankenwoud gerealiseerd. Lees verder

‘Op naar een zorgzame gemeenschap’

Gepubliceerd op 25 oktober 2021

Laverhof en Butterfly Effect gaan samenwerken bij het plaatsen van zes woningen voor vrijwilligers in de kloostertuin van verpleeghuis St. Barbara in Wijbosch. Het Bossche Investeringsfonds (BIF) heeft onlangs geïnvesteerd in de groei van Butterfly Effect middels financiering en coaching.
Kees Verhoeven (manager vastgoed bij Laverhof) en Stijn van Kreij (oprichter Butterfly Effect) vertellen over dit vernieuwende initiatief waarbij een zorgzame leefgemeenschap wordt ontwikkeld. Dit begint allemaal met het plaatsen van zes tiny houses (kleine huisjes). Lees verder

Laverhof zet nieuwe stap in de ontwikkeling zorgzame gemeenschap bij Annahof Plus met aanschaf zes tiny houses

Gepubliceerd op 07 oktober 2021

Laverhof en Butterfly Effect gaan na een jaar van verkenning samenwerken om een zorgzame gemeenschap voor jong en oud verder te ontwikkelen bij Annahof Plus in Wijbosch. Naast de mooie dorpsgroentetuin achter St. Barbara worden de eerste zes kleine woongelegenheden geplaatst. Huurders die met hun talenten en interesses ondersteuning willen verlenen op het gebied van welzijn aan de bewoners van Annahof en St. Barbara zijn hier van harte welkom. Lees verder

Bij Ondersteuning Thuis doet je werk ertoe

Gepubliceerd op 09 september 2021

‘Alle facetten van het leven komen voorbij’

Het leuke aan hun baan? Dat vinden wijkverpleegkundige Hilde Sonnemans en woonzorgbegeleider Renate van den Berg van Ondersteuning Thuis bij Laverhof toch vooral de band die ze opbouwen met hun cliënten. En het feit dat ze onderdeel zijn van een netwerk, waardoor eventuele problemen snel worden aangepakt. Kortom: hun werk doet ertoe en kan het verschil maken. Ze zoeken nog collega’s. Lees verder

Laverhof start verkenning met Butterfly Effect voor verbinding tussen mensen mét en zonder zorgvraag

Gepubliceerd op 23 november 2020

 Laverhof en Butterfly Effect gaan samen verkennen wat de mogelijkheden zijn om bij Annahof in Wijbosch kleine woongelegenheden te creëren voor huurders die ondersteuning willen verlenen op het gebied van welzijn aan de bewoners van Annahof. Het project sluit aan bij de ontwikkeling van Annahof Plus, dat in het teken staat van de leefgemeenschap, waarbij mensen voor elkaar klaar staan. Berthe de Jong, raad van bestuurd a.i. van Laverhof en Stijn van Kreij, directeur van Butterfly effect BV tekenden op 17 november jl. de intentieverklaring in het bijzijn van Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel van Laverhof. Lees verder

Nieuwsbrief corona voor cliënten Ondersteuning Thuis

Gepubliceerd op 17 september 2020

We doen er alles aan om te voorkomen dat onze medewerkers ziek worden. We vragen hen met klem de coronamaatregelen na te leven, zowel op het werk als privé. Dit vragen we ook aan onze cliënten van Ondersteuning Thuis. In onze nieuwsbrief leest u meer over wat u van ons kunt verwachten en wat wij aan u vragen. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Lees verder

Onze nieuwsbrief over corona is weer uit. U leest hier onze visie en maatregelen.

Gepubliceerd op 10 september 2020

Op dit moment zoeken we met elkaar naar een nieuwe balans. We willen dat het gewone leven van onze bewoners weer zoveel mogelijk doorgaat. En we vinden het erg belangrijk dat we teruggaan naar Laverhof's visie: datgene waar we voor staan. Dat is goede, warme en persoonlijke zorg waarbij de relatie tussen bewoners, familie (geliefden) centraal staat. Dat willen we blijven doen, ook als er nieuwe besmettingen binnen Laverhof plaatsvinden. De deuren van onze locaties zullen niet snel meer volledig op slot gaan. Lees verder

Zichtbaar: 16

PREZO-keurmerk