Logeren

Cliënten die thuis wonen met ondersteuning van mantelzorg aangevuld met professionele zorg, kunnen in een aantal gevallen tijdelijk komen logeren bij Laverhof.

Wij bieden mogelijkheden voor logeren voor mensen met een lage en hoge lichamelijke zorgvraag. Ook voor mensen met dementie hebben wij logeermogelijkheden. Samen kijken we naar een passend verblijf.

Aanleidingen voor logeren bij Laverhof kunnen zijn:

  • Voor verder herstel na ziekenhuisopname, als iemand thuis (nog) niet kan worden opgevangen.
  • Er is een (on)geplande tijdelijk verhoogde zorgvraag bij de cliënt, bijvoorbeeld als gevolg van een kortdurende voorbijgaande aandoening, die niet door mantelzorg en/of professionele hulpverlening in de thuissituatie opgevangen kan worden. Er is hier geen sprake van herstelzorg.
  • De vaste mantelzorger is tijdelijk gepland afwezig bijvoorbeeld door vakantie.
  • De vaste mantelzorger valt plotseling uit bijvoorbeeld door ziekte en/of ziekenhuisopname.
  • De mantelzorger heeft tijd nodig om 'op adem' te komen.

Logeren kan op verschillende manieren gefinancierd worden: Wet langdurige zorg (Wlz), Zorgverzekeringswet (Zvw) of particulier. Wordt logeren vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vergoed dan noemen we logeren respijtzorg.

Voor meer informatie over logeren, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons cliëntservicebureau bij u in de buurt, bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Cliëntservicebureau Schijndel
Telefoon 073 - 544 33 33
E-mail: csb.schijndel@laverhof.nl

Cliëntservicebureau Heeswijk
Telefoon 0413 - 29 81 13
E-mail: csb.heeswijk@laverhof.nl

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Joyce Groeneveld, Esther Verhoeven, Riny Verstraten en Ellen Ruis

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren