Wijkverpleging

Laverhof biedt in Schijndel en Heeswijk en omgeving verpleging en persoonlijke verzorging, tijdelijk of voor langere duur, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen. Verpleging en persoonlijke verzorging worden door de zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor moet een medische reden zijn. De wijkverpleegkundige zal samen met u bepalen welke zorg nodig is.

Verpleging
Verpleging is gericht op het bevorderen van uw gezondheid en het voorkomen van ziekte. Gedacht kan worden aan wondverzorging, toedienen van medicijnen, geven van injecties, advies hoe om te gaan met ziekte en zelf leren injecteren.
Daarnaast is verpleging gericht op het verlichten van lijden of ongemak tijdens de laatste levensfase (palliatieve zorg).

Persoonlijke verzorging
Persoonlijke verzorging biedt hulp bij dagelijkse handelingen zoals douchen, wassen op bed, aankleden, scheren, huidverzorging, toiletgang, eten en drinken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van Ondersteuning Thuis bij u in de buurt.

Klik hier voor de folder 'Wijkverpleging'.

Mantelscan
De wijkverpleegkundige gebruikt tijdens het gesprek de Mantelscan. Met de Mantelscan brengt zij samen met de zorgvrager en mantelzorger(s) in kaart wie er bij de zorg betrokken is (zorgnetwerk). Informatie hierover is belangrijk, omdat zorgen voor vaak verder reikt dan één mantelzorger. Ook de impact van de zorgsituatie gaat voor de mantelzorger(s) veelal verder dan de zorg alleen. Het is belangrijk om te weten hoe de mantelzorger de belasting ervaart en wat haar behoefte aan ondersteuning is. 
Klik hier voor de 'Mantelscan'.

Ondersteuning Thuis Heeswijk
Telefoon (0413) 29 81 80

Ondersteuning Thuis Schijndel
Telefoon (073) 544 32 64

Ondersteuning Thuis is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

De mening van cliënten van Zorg Thuis Heeswijk

De mening van cliënten van Hulp bij het Huishouden Schijndel

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Esther Verhoeven, Riny Verstraten en Ellen Ruis, medewerkers cliëntservicebureau