Wijkverpleging

Laverhof biedt verpleging en persoonlijke verzorging, tijdelijk of voor langere duur, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen. Verpleging en persoonlijke verzorging worden door de zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering, wanneer u bent verzekerd bij een door Laverhof gecontracteerde zorgverzekeraar. Hiervoor moet een medische reden zijn. De wijkverpleegkundige zal samen met u bepalen welke zorg nodig is.

Persoonlijke verzorging en verpleging
Persoonlijke verzorging biedt hulp bij dagelijkse handelingen zoals douchen, wassen op bed, aankleden, scheren, huidverzorging, toiletgang, eten en drinken.

Verpleging is gericht op het bevorderen van uw gezondheid en het voorkomen van ziekte. Gedacht kan worden aan wondverzorging, toedienen van medicijnen, advies hoe om te gaan met ziekte, geven van injecties en zelf leren injecteren. Daarnaast is verpleging gericht op het verlichten van lijden of ongemak tijdens de laatste levensfase (palliatieve zorg).

Voor meer informatie over de wijkverpleging klik hier voor de folder 'Wijkverpleging' of neem contact op met de medewerkers van Ondersteuning Thuis bij u in de buurt. Het telefoonnummer vindt u onder aan deze pagina.

Verpleegtechnische zorg
Bent u afhankelijk van medische en verpleegkundige zorg, dan kunnen we dit in de meeste gevallen ook thuis bieden. De verpleegkundigen van Ondersteuning Thuis kunnen u onder andere helpen bij infusietherapie, palliatieve sedatie, pijnbestrijding en specialistische wondzorg. Voor deze zorg werken we nauw samen met het ziekenhuis. De verpleegkundigen  zijn 24 uur per dag bereikbaar.  

Wilt u meer weten, neem contact op met het wijkverpleegkundig team. 

Samen leven, samen zorgen
De wijkverpleegkundige kan tijdens het gesprek met u en een familielid of mantelzorger(s) de Mantelzorgscan gebruiken. Hiermee brengt zij in kaart wie er bij de zorg voor u betrokken is (zorgnetwerk). Informatie hierover is belangrijk, omdat zorgen voor vaak verder reikt dan één mantelzorger. Ook de impact van de zorgsituatie gaat voor de mantelzorger(s) veelal verder dan de zorg alleen. Het is belangrijk om te weten hoe de mantelzorger de belasting ervaart en wat de behoefte aan ondersteuning is. Klik hier voor de 'Mantelzorgscan'.

In welke kernen kunt u een beroep doen op verpleging en persoonlijke verzorging van Laverhof?
Verpleging en persoonlijke verzorging bieden we in:
Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Vorstenbosch, Berlicum, Middelrode, Schijndel, Wijbosch, Eerde en de woonwijk De Gaarden in Uden.

Meer weten?
Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de wijkverpleegkundigen van Laverhof. Zijn zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur.

Ondersteuning Thuis Heeswijk en Uden
Telefoon: 0413 - 29 81 80
Email: wijkverpleegkundigen.heeswijk@laverhof.nl

Ondersteuning Thuis Schijndel
Telefoon: 073 - 544 32 64
E-mail: wijkverpleegkundigen.schijndel@laverhof.nl

Ondersteuning Thuis is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur.

Wijkverpleegkundig team Heeswijk - Uden

Lobke van der Zanden, Sandra Verbeek, Susan Slegers, Carla Wouters en Sanne van der Steen
Telefoon: 0413 - 29 81 80
E-mail: wijkverpleegkundigen.heeswijk@laverhof.nl

Wijkverpleegkundig team Schijndel

Kirsten van Santvoort, Louisa van Gerwen, Tamara Wouters, Bianca van Osch, Kenza van Schaijk en Hilde Sonnema
Telefoon: 073 - 544 32 64
E-mail: wijkverpleegkundigen.schijndel@laverhof.nl

Gecontracteerde zorgverzekeraars voor Wijkverpleging 2023

Laverhof heeft met de zorgverzekeraars contractbesprekingen gehad over de wijkverpleging voor 2023. Er zijn nu contracten afgesloten met CZ, VGZ en Zilveren Kruis Achmea, inclusief de hieronder vallende labels. 
De contracten met DSW en ONVZ worden uitgediend.  (bericht geplaatst op 27-12-2022)

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.