Vrienden van ....

Vrienden maken het verschil

Bewoners van Laverhof worden omringd met aandacht en zorg. Voor extraatjes die het verblijf net wat aangenamer maken is vaak geen budget. En dat is jammer. Om toch activiteiten voor bewoners te ondersteunen zijn daarom drie vriendenstichtingen binnen Laverhof actief. Zij brengen geld bijeen en regelen helpende handen. Zo kunnen we bewoners toch een jaarlijks uitstapje, een ritje op de fiets of BeleefTV aanbieden.

Iets toevoegen
Ellen Alofs, voorzitter van de Stichting Vrienden van Het Retraitehuis benadrukt het belang van de stichtingen: “Met de huidige zorgbudgetten kan Laverhof vooral voor ‘bed, bad en brood’ zorgen. Maar er zijn zoveel mooie dingen voor bewoners die niet betaald kunnen worden maar wèl waardevol zijn. Zo brengt bijvoorbeeld een muziekoptreden heel wat teweeg bij mensen. Ze worden er blij van. Niet iedereen kan dat uiten, maar je ziet het aan hun lichaamstaal. Op deze manier kunnen we echt iets toevoegen”.

Geld inzamelen
Hoe zamelen de vriendenstichtingen geld in? Jac van Beek is voorzitter van Stichting Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis in Schijndel. Hij vertelt: ”We ontvangen geld via donaties, sponsoring en speciale acties. Zo hebben we bijvoorbeeld vorig jaar een grote goederen- en dienstenveiling georganiseerd. Met de opbrengst is de ontmoetingsruimte D‘n Herd in het Mgr. Bekkershuis verfraaid en is bijgedragen aan de inrichting van de Hoflaan tussen Parklaan en Vijverhof van St. Barbara.

Bekendheid vergroten
Niet iedereen is bekend met de vriendenstichtingen en met de projecten die zij realiseren. Maar daar wordt aan gewerkt. Fons Arts, voorzitter van Stichting Vrienden van Cunera | De Bongerd verwijst naar het sponsordiner dat eind 2017 is georganiseerd. “Samen met medewerkers van de keuken is voor 70 gasten een heerlijk diner geserveerd. Nagenoeg alle ingrediënten voor dit sponsordiner zijn door bedrijven uit onze eigen regio gesponsord. Tijdens het diner is het belang en de werkwijze van de stichting nog eens nader toegelicht. En dat resulteerde in meerdere Vrienden die ons jaarlijks financieel blijven steunen. We werken flink aan naamsbekendheid en daarom zoeken we bij nieuwe projecten ook altijd de regionale media op”, aldus Fons.

Mooie dingen
De afgelopen jaren zijn veel ‘mooie dingen’ tot stand gekomen. Ellen Alofs noemt het jaarlijkse uitstapje in samenwerking met de Lions Club. Dit jaar hebben de bewoners van Het Retraitehuis een treinrondrit door de bossen gemaakt. Ook de videofiets en de wensen uit de wenskerstboom zijn een succes. Jac van Beek noemt de rolstoelbus, de Tovertafels (interactieve spelletjes) en de roltransportfiets die in september in gebruik is genomen als mooie resultaten. Fons Arts is trots op BeleefTV, die door een intensieve campagne kon worden aangekocht. En ook de CRDL(Cradle), een bijzonder interactief zorginstrument dat binnenkort geleverd wordt, is het vermelden waard.

Steun de vriendenstichtingen!
De vriendenstichtingen willen hun werk de komende jaren natuurlijk blijven voortzetten. Daarom roepen ze iedereen op om te kijken naar mogelijkheden om hen te steunen. Denk mee en doe mee! Stem bijvoorbeeld op RABO Clubkas Campagnes of neem deel aan het Sponsordiner dat Het Retraitehuis in november organiseert. En natuurlijk kun je vriend worden van een van de vriendenstichtingen of een donatie doen. Want vrienden maken het verschil voor de bewoners van Laverhof!

Word vriend!
Voor 25 euro per jaar ben je een echte vriend van een van onze vriendenstichtingen. Natuurlijk is elk ander willekeurig bedrag ook van harte welkom. Heb je interesse? Klik op onderstaande link voor de gegevens.

Oproep bestuursleden
Stichting Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis zoekt enthousiaste, actieve bestuursleden. Iets voor jou? Stuur een mailtje naar: vriendenSB-MB@laverhof.nl

Wilt u een steentje bijdragen?
Wilt u een schenking doen aan een van deze stichtingen, dan zijn uw giften van harte welkom! Klik hier voor bankgegevens, ANBI, beleidsdocumenten, jaarverslagen en e-mailadressen.

Wij danken u bij voorbaat voor uw steun!Stichting Vrienden van Cunera / De Bongerd
vlnr: Marijke den Otter, Rein van Moorselaar, Fons Arts, Jan Verkuijlen, en Ardith Manders


Stichting Vrienden Retraitehuis Uden
vlnr: Marjo Paalman, Tineke Verkuijlen secr., Marcel Loeffen pm.,  Rianne Vollenberg (ondersteuner) en Ellen Alofs vz.

Stichting Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis
Jan van Houtum, Jac van Beek en Wim van Meijl