Vrienden van ....

Gegevens vriendenstichtingen
Wilt u een schenking doen aan een van onze stichtingen, dan zijn uw giften van harte welkom! Klik op de betreffde onderstaand link voor bankgegevens, ANBI, beleidsdocumenten, jaarverslagen en e-mailadressen van de vriendenstichtingen van Laverhof.

Stichting Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis

Stichting Vrienden van Cunera | De Bongerd

Stichting Vrienden Retraitehuis Uden

Stichting Vrienden van Anna Hospice

Wij danken u bij voorbaat voor uw steun!

 

Lees hieronder het artikel in het Laverblad over de vriendenstichtingen:

Vrienden maken het verschil

Bewoners van Laverhof worden omringd met aandacht en zorg. Voor extraatjes die het verblijf net wat aangenamer maken is vaak geen budget. En dat is jammer. Daarom brengen vriendenstichtingen binnen Laverhof geld bijeen. Zo kunnen we bewoners toch een jaarlijks uitstapje, een ritje op de fiets of BeleefTV aanbieden.

Iets toevoegen
Ellen Alofs, voorzitter van de Stichting Vrienden van Het Retraitehuis benadrukt: “Met de huidige zorgbudgetten kan Laverhof vooral voor wonen, zorg en activiteiten zorgen. Maar er zijn zoveel mooie dingen voor bewoners die niet betaald kunnen worden maar wél waardevol zijn. Zo brengt bijvoorbeeld een muziekoptreden heel wat teweeg bij mensen. Je ziet het aan hun lichaamstaal. Op deze manier kunnen we echt iets toevoegen”.

Jac van Beek is voorzitter van Stichting Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis in Schijndel. Hij vertelt: ”We ontvangen geld via donaties, sponsoring en speciale acties. Zo hebben we bijvoorbeeld vorig jaar een grote goederen- en dienstenveiling georganiseerd. Met de opbrengst is de ontmoetingsruimte D‘n Herd in het Mgr. Bekkershuis verfraaid en is bijgedragen aan de inrichting van de Hoflaan tussen Parklaan en Vijverhof van St. Barbara.

Fons Arts, voorzitter van Stichting Vrienden van Cunera | De Bongerd verwijst naar het sponsordiner dat is georganiseerd. “Samen met medewerkers van de keuken is voor 70 gasten een heerlijk diner geserveerd. Nagenoeg alle ingrediënten zijn door bedrijven uit onze eigen regio gesponsord. Tijdens het diner is het belang en de werkwijze van de stichting nog eens nader toegelicht. En dat resulteerde in meerdere Vrienden die ons jaarlijks financieel blijven steunen. We werken flink aan naamsbekendheid en daarom zoeken we ook altijd de regionale media op”, aldus Fons.

Mooie dingen
De afgelopen jaren zijn veel ‘mooie dingen’ tot stand gekomen. Ellen Alofs noemt het jaarlijkse uitstapje in samenwerking met de Lions Club en een treinrondrit die de bewoners van Het Retraitehuis hebben gemaakt. Ook de videofiets en de wensen uit de wenskerstboom zijn een succes. Jac van Beek noemt de rolstoelbus, de Tovertafels (interactieve spelletjes) en de roltransportfiets. Fons Arts is trots op BeleefTV. En ook de CRDL(Cradle), een bijzonder interactief zorginstrument is het vermelden waard.

Steun de vriendenstichtingen!
De vriendenstichtingen willen hun werk natuurlijk blijven voortzetten. Denk mee en doe mee! Stem bijvoorbeeld op RABO Clubkas Campagnes of neem deel aan een sponsordiner dat georganiseerd wordt. En natuurlijk kun je vriend worden van een van de vriendenstichtingen of een donatie doen. Want vrienden maken het verschil voor de bewoners van Laverhof!

Nieuwe vriendenstichting
Met de komst van het nieuwe Anna Hospice, is onlangs de Stichting Vrienden van Anna Hospice opgericht. Deze stichting biedt financiële steun aan het hospice, die ten goede komt aan het welzijn van de gasten van Anna Hospice in de laatste fase van hun leven. Stichting Vrienden van Cunera | De Bongerd
vlnr: Marijke den Otter, Jan Verkuijlen, Ardith Manders, Rein van Moorselaar en Anke van Leeuwen


Stichting Vrienden Retraitehuis Uden
Ellen Alofs vz., John Otten secr., Marcel Loeffen pm., Marjo Paalman (ondersteuner), Rianne Vollenberg (ondersteuner) 

Stichting Vrienden van St. Barbara en Mgr. Bekkershuis
Manon van Dinther secr, Geertje van Schaaijk, Toos Loeffen pm,Wim van Meijl vz


Stichting Vrienden van Anna Hospice
vlnr: Wim van Meijl, Anke de Heer, Petra van de Wetering en Frank van Ballekom

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren