Casemanagement dementie

Geheugenproblemen komen vaak voor en kunnen ervoor zorgen dat u niet meer mee kunt met de dingen van alledag. Het kan beangstigend zijn wanneer u merkt dat u herinneringen kwijtraakt. De huisarts of de wijkverpleging kan bij een niet-pluis gevoel of bij de diagnose dementie, de casemanagers dementie van Laverhof voor u inschakelen.

Wat doet een casemanager dementie?
Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en helpt keuzes te maken. Zij sluit aan bij uw vraag, doet dit onafhankelijk en los van het aanbod van Laverhof. De casemanager is goed op de hoogte van alle mogelijkheden in de regio. Zij biedt een luisterend oor en emotionele begeleiding aan de persoon met dementie en zijn of haar naaste. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven.

Kosten
Is er een indicatie gesteld door de wijkverpleegkundige, dan wordt casemanagement dementie vergoed door de zorgverzekeraar (Zvw). Heeft de cliënt een indicatie vanuit het CIZ, dan wordt casemanagement vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over dementie, dan kunt u contact opnemen met uw huisarts, de wijkverpleegkundige of rechtstreeks met de casemanagers zelf.

Casemanagers van Laverhof
Melissa Egelie (voor Heeswijk-Dinther en Uden)
tel. 06 - 40 81 00 80
e-mail melissa.egelie@laverhof.nl

Corrie van de Moosdijk (voor Schijndel)
tel. 06 - 83 98 75 35
e-mail corrie.vandemoosdijk@laverhof.nl

De mening van cliënten van Zorg Thuis Schijndel

De mening van cliënten van Zorg Thuis Heeswijk

De mening van cliënten van Hulp bij het Huishouden Schijndel

De mening van cliënten van Hulp bij het Huishouden Heeswijk